Διακήρυξη L'OREAL - UNESCO για την προαγωγή του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
10:46
12/4/2016

Διακήρυξη L'OREAL - UNESCO για την προαγωγή του ρόλου των γυναικών στην επιστήμη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το Ίδρυμα L'Oreal σε σύμπραξη με την UNESCO ανακοινώνει τη διακήρυξη για την προαγωγή του ρόλου τν γυναικών στην επιστήμη επειδή οι γυναίκες επιστήμονες έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. 

5 κορυφαίες γυναίκες επιστήμονες και 15 φερέλπιδες νεαρές ερευνήτριες βραβεύτηκαν στο Παρίσι για την προσφορά τους στην Επιστημονική Έρευνα. Η Irina Bokova, Γενική Διευθύντρια της UNESCO, και ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal και Πρόεδρος του Ιδρύματος L’Oréal άδραξαν την ευκαιρία για να ανακοινώσουν τη Διακήρυξη Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη.

Η Διακήρυξε υπογράφηκε ήδη από πολυάριθμους καλεσμένους της Τελετής και αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της υποεκπροσώπησης των γυναικών στις επιστήμες. Είναι διαθέσιμο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.forwomeninscience.com, ώστε να μπορούν όλοι να υποστηρίξουν αυτόν τον σκοπό.

ΜΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Εδώ και 18 χρόνια, το πρόγραμμα L'Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη ενθαρρύνει, προάγει και τιμά γυναίκες επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Η τρέχουσα κατάσταση, ωστόσο, δείχνει ότι απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν. Η ετήσια Τελετή Βράβευσης ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της Διακήρυξης Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη: μία εκστρατεία που αποσκοπεί να καλέσει την επιστημονική κοινότητα και το γενικό κοινό να συμβάλλουν, ώστε να επιταχυνθεί ο ρυθμός της αλλαγής για τις γυναίκες στην επιστήμη.

“Πότε στο παρελθόν δεν χρειαζόταν ο μεταβαλλόμενος κόσμος μας περισσότερο τις γυναίκες και τις ανακαλύψεις τους. Με το πρόγραμμα Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, το Ίδρυμα L’Oréal αναλαμβάνει τη δέσμευση να προάγει αυτές τις γυναίκες επιστήμονες που θα αλλάξουν τον κόσμο. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την επιστήμη και να οικοδομήσουμε έναν ομορφότερο κόσμο μαζί,” δήλωσε ο Jean-Paul Agon.

ΜΙΑ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ

Ο Jean-Paul Agon, η Irina Bokova και η φετινή Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης και πρώην Βραβευμένη και Νομπελίστρια, Elizabeth Blackburn, υπέγραψαν τη Διακήρυξη μαζί με τις Βραβευμένες, τα Διεθνή Ανερχόμενα Ταλέντα και πολυάριθμους παριστάμενους καλεσμένους, προκειμένου να διασφαλιστεί η αναγκαία δημοσιότητα και υποστήριξη του κοινού, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να συνεργαστούν για την ισότητα των φύλων στις επιστήμες.

ΟΙ 6 ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ #FORWOMENINSCIENCE

1/ Παροτρύνουμε τα κορίτσια να διερευνούν τις προοπτικές επιστημονικής σταδιοδρομίας

2/ Καταρρίπτουμε τους φραγμούς που εμποδίζουν τις γυναίκες επιστήμονες να ακολουθήσουν μακροχρόνια σταδιοδρομία στην έρευνα

3/ Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόσβαση των γυναικών σε ανώτερες και ηγετικές θέσεις στις επιστήμες.

4/ Γιορτάζουμε με το ευρύ κοινό τη συνεισφορά των γυναικών στην επιστημονική πρόοδο και την κοινωνία

5/ Διασφαλίζουμε την ισότητα των φύλων μέσα από τη συμμετοχή και ανάληψη ηγετικού ρόλου σε συμπόσια και επιστημονικούς θεσμούς, όπως συνέδρια, επιτροπές, συσκέψεις συμβουλίων

6/ Προάγουμε την καθοδήγηση και τη δικτύωση νεαρών επιστημόνων, ώστε να τους δίνουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουν και να εξελίσσουν σταδιοδρομίες που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ