Διαδικτυακό Συνέδριο “Ανάπτυξη: Ο άλλος δρόμος” | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
12:24
17/5

Διαδικτυακό Συνέδριο “Ανάπτυξη: Ο άλλος δρόμος”

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Την 11η Μαΐου 2021 η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College και το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC Hellas) πραγματοποίησαν Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Ανάπτυξη: ο άλλος δρόμος» με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της πολιτικής ζωής της χώρας μας.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

Στόχος του Συνεδρίου ήταν να τονισθούν οι μεγάλες δυνατότητες της χώρας μας για ένα επιτυχημένο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο θα βασίζεται στην έρευνα και την καινοτομία, αλλά και στην ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας κος Χρήστος Δήμας αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός νομικού πλαισίου στήριξης της έρευνας και της ανάπτυξης.

Στην εισήγησή του ο Δρ Νίκος Κατσαρός, αντιπρόεδρος του New York College, τόνισε τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης της πρωτογενούς και αγροτικής παραγωγής της χώρας μας, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών. Περαιτέρω η κα Μαριέττα Γιαννάκου, Βουλευτής Επικρατείας πρ. Ευρωβουλευτής και Υπουργός, αναφέρθηκε στην έννοια της αειφορίας και στην σχέση της με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον. Από την πλευρά του ο πρ. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κος Στέφανος Μάνος αναφέρθηκε στις χρόνιες παρενέργειες του ελληνικού κράτους που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη, ενώ ο πρ. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, προέβη σε μία επισκόπηση των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας, αλλά και των ευκαιριών που παρέχει η εκπαίδευση των νέων σε σύγχρονες δεξιότητες. Ο κος Πέτρος Δούκας, Δήμαρχος Σπάρτης και πρόεδρος του ICC Hellas τόνισε τον ρόλο της αξιολόγησης του προσωπικού, αλλά και τις δυνατότητες αξιοποίησης του πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας. Τέλος, ο Καθηγητής και Πρύτανης του New York College κος Δημήτρης Μπουραντάς αναφέρθηκε στον ρόλο του συγχρόνου management στην Οικονομία, ενώ ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας κος Σίμος Αναστασόπουλος, έκανε λόγο για το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ανάπτυξη και την βελτίωση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, αλλά και για την υιοθέτηση σχετικών καλών πρακτικών.

Δείτε όλο το video της εκδήλωσης εδώ: https://youtu.be/r4t_WmbizOk

 

Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εκδηλώσεις του New York College με ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ εδώ: www.nyc.gr/about-nyc/events

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ