Αναζωογόνηση δέρματος σε χρόνο ρεκόρ! | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
11:00
2/11/2011

Αναζωογόνηση δέρματος σε χρόνο ρεκόρ!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το Photon Dermaroller  είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με πάνω από 200 ακίδες (μικροβελόνες) που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου 

                                                                                                                    ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Το Photon Dermaroller  είναι μια συσκευή εξοπλισμένη με πάνω από 200 ακίδες (μικροβελόνες) που ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και την ανάπτυξη νέου δερματικού ιστού. Βασιζόμενο στην Θεραπεία Διέγερσης Κολλαγόνου, το Dermaroller αυξάνει το ποσοστό του δέρματος σε κολλαγόνο και ελαστίνη και αποκαθιστά την σφριγηλότητα του δέρματος στις περιοχές που θα χρησιμοποιηθεί.

Η μέθοδος Photon Dermaroller εφαρμόζεται μέσω ενός κυλίνδρου με πολλαπλές πολύ λεπτές βελόνες σε σειρές, μήκους από 0,5 - 1,5 mm. Αποτελείται από δύο μέρη: τη βάση, που έχει ενσωματωμένη τη λάμπα τεχνολογίας LED, η οποία εκπέμπει το Blue Light (μπλε φως) και το Red Light (κόκκινο φως), ανάλογα με την ανάγκη, χρησιμοποιείται το ανάλογο φως και μήκος ακίδων αντίστοιχα.

Εφαρμογές

Το Photon Derma Roller μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος (πρόσωπο, λαιμό, μηροί, κοιλιακή χώρα, γλουτοί κλπ.) με τη χρήση του αντίστοιχου μήκους ακίδων. Συγκεκριμένα, η χρήση του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 0,5mm βοηθά σε περιπτώσεις αντιγήρανσης, καταπολέμηση ρυτίδων, επιδιόρθωση επιφανειακών ουλών ακμής, ήπια τριχόπτωση, ενώ η χρήση του ιώδους φωτός με το ίδιο μήκος ακίδων συντελεί στην αντιμετώπιση ήπιων μορφών ακμής. Η εφαρμογή του ερυθρού φωτός με μήκος ακίδων 1,0mm βοηθά σε περιπτώσεις εκτεταμένης τριχόπτωσης, επιφανειακών ραγάδων, βαθιών ουλών από εγχείρηση, ανεμοβλογιά, ακμή, κλπ. αλωπεκίας, ήπιας κυτταρίτιδας, ενώ για περιπτώσεις σοβαρής ακμής χρησιμοποιείται το ιώδες φως με ακίδες του ίδιου μήκους.

Η διαδικασία αυτή είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να ενεργοποιεί τον ίδιο τον οργανισμό να δουλέψει για την αντιγήρανσή του, αφού κινητοποιεί τους μηχανισμούς ανάπλασης του οργανισμού και αυξάνει την εντολή στους ινοβλάστες για τη σύνθεση νέου κολλαγόνου.

Η Διαδικασία 

Συνδυασμός Dermaroller & μεσοθεραπείας με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες

Ένας πολύ αποτελεσματικός συνδυασμός είναι αυτός με μεσοθεραπεία με τους αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες. Στην περίπτωση αυτή η ίδια η συσκευή χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση της μεσοθεραπείας, καθώς τα υλικά και οι ουσίες που ο γιατρός θέλει να εφαρμόσει στο δέρμα δεν χρειάζεται να εγχυθούν με ένεση, αλλά διαχέονται και απορροφώνται πλήρως μέσω των χιλιάδων μικρονυγνών που έχει σχηματίσει το Derma Roller. Έτσι, η θεραπεία λειτουργεί τριπλά: κινητοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου με τις μικροβελόνες, βοηθάει στην πλήρη απορρόφηση των υλικών από το δέρμα και χαρίζει στην επιδερμίδα τα ευεργετικά αποτελέσματα του Red και του Blue Light.

Διάρκεια Θεραπείας

Ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής και την έκτασή της μία συνεδρία μπορεί να διαρκέσει 15-40 λεπτά, ενώ από την περιοχή και το βαθμό του προβλήματος θα εξαρτηθεί και ο συνολικός αριθμός εφαρμογών. Συνήθως συνιστώνται 3 - 4 συνεδρίες με απόσταση 10-15 ημέρες μεταξύ τους.

Αποτελέσματα

Η μέθοδος υπόσχεται σύσφιξη και σφρίγος, καταπολέμηση της χαλάρωσης, των ουλών και των ραγάδων, ενίσχυση σε περιπτώσεις αλωπεκίας, ενώ γενικά αφήνει ένα σαφώς πιο νεανικό στην υφή και στην όψη του δέρμα. Ανάλογα με το πρόβλημα ο γιατρός θα διαλέξει τον κατάλληλο τρόπο εφαρμογής του  Photon Derma Roller.

 

Απόστολος Γαϊτάνης

Πλαστικός Χειρουργός, MD CCST

Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

www.agaitanis.gr

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ