20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με τη στήριξη της Nova | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
11:09
16/4/2019

20ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου με τη στήριξη της Nova

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Nova συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών υποστηρίζοντας το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και αποδεικνύοντας, για άλλη μία φορά, τη στρατηγική της δέσμευση στην προώθηση σημαντικών πολιτιστικών δράσεων στη χώρα μας, που σχετίζονται με την κινηματογραφική δημιουργία.

Από αριστερά οι: Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, Ηλίας Γεωργιόπουλος από την Εταιρία Διανομής Δαναός και Αγάπη Κεφαλογιάννη, Programming Senior Manager

 

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές διοργανώσεις σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου, αλλά και γενικότερα της γαλλικής κουλτούρας στη χώρα μας. Η Nova συνεργάζεται με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών για την προβολή του Φεστιβάλ ως Χορηγός Επικοινωνίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που συμμετείχε στο Φεστιβάλ και ως Χορηγός Βραβείου Κριτικής Επιτροπής, στηρίζοντας, παράλληλα, επικοινωνιακά την ταινία που βραβεύτηκε μέσα από τα κανάλια Novacinema. Το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής απονεμήθηκε στην ταινία «Μητρικό Ένστικτο» (Duelles) του Olivier Masset-Depasse.

Από αριστερά οι: Νταβίντ Φοενκινός (Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής), Λετισιά Κουλίκ (Διεύθυντρια Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου), Κριστόφ Σαντεπί (Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα), Αγάπη Κεφαλογιάννη (Programming Senior Manager Forthnet), Λωράν Ντελμουλί (Marketing Director της  Αθηναϊκής Ζυθοποιΐας), Ρεμί Μπεζανσόν (Σκηνοθέτης της ταινίας "Le mystère Henri Pic"), Μικαέλ Οσόν (Διευθυντής Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας)

 

Στο πλαίσιο της λαμπρής τελετής λήξης, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό κινηματογράφο της Αθήνας, η κ. Αγάπη Κεφαλογιάννη, Programming Senior Manager της Forthnet, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για 4η συνεχόμενη χρονιά είμαστε στο πλευρό του Γαλλόφωνου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ για 2η φορά φέτος είμαστε Χορηγός Βραβείου Κριτικής Επιτροπής. Η παρουσία μας εδώ σε αυτό το υπέροχο φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει τα 20 χρόνια του, αποδεικνύει τη συνεχόμενη στήριξη της Nova στον κινηματογράφο και ειδικότερα σε κινηματογραφικές διοργανώσεις κύρους που διεξάγονται στη χώρα μας. Η συνεργασία μας με το  Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της εταιρείας μας για τη στήριξη του Πολιτισμού. Στη Nova έχουμε δημιουργήσει την ειδική ζώνη «Σινεμά του Κόσμου», που προβάλλει κάθε εβδομάδα στα κανάλια Novacinema επιλογές από τις καλύτερες ευρωπαϊκές και όχι μόνο ταινίες, με ιδιαίτερη έμφαση στο Γαλλικό Σινεμά. Γιατί στη Nova αγαπάμε το Γαλλικό Σινεμά. Η στήριξη του ευρωπαϊκού κινηματογράφου αποτελεί άλλωστε για εμάς στρατηγική επιλογή».

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ