10 Χρόνια «Αποστολή Νερό»: ταξιδέψαμε σε 29 νησιά του Αιγαίου, με σημαντικές δράσεις για την εξοικονόμηση του νερού | fyi | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / FYI
13:02
20/3/2016

10 Χρόνια «Αποστολή Νερό»: ταξιδέψαμε σε 29 νησιά του Αιγαίου, με σημαντικές δράσεις για την εξοικονόμηση του νερού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο


Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού έχει αυτήν τη χρονιά ιδιαίτερη αξία για την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την The Coca-Cola Company στην Ελλάδα,  καθώς συμπληρώνονται 10 χρόνια από την έναρξη του προγράμματος «Αποστολή Νερό» που υλοποιείται από το 2006, ενώ από το 2011 υποστηρίζεται οικονομικά από το The Coca-Cola Foundation.

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

  • 53 συστήματα συλλογής βρόχινου νερού & 3 μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού

  • 49.000 κάτοικοι ωφελούνται καθημερινά

  • 204.605.000 λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως


Σειρά προγραμμάτων για την ορθολογική διαχείριση υδάτινων πόρων και την ενημέρωση του κοινού, πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με στόχο να συμβάλλουν στην άμβλυνση του φαινομένου της λειψυδρίας και στην προστασία της καλής οικολογικής κατάστασης των υγροτόπων και των παράκτιων οικοσυστημάτων. Παράλληλα, τα προγράμματα στοχεύουνστην κοινωνική ευαισθητοποίηση για την ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων, αλλά και στον ανοικτό διάλογο με κοινωνικούς εταίρους.


Μια από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες στα 10 χρόνια του προγράμματος «Αποστολή Νερό» είναι η αντιμετώπιση της λειψυδρίας σε νησιά του Αιγαίου, μέσα από το «Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων» που υλοποιούν οι εταιρείες από το 2008 σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Global Water Partnership - Mediterranean (GWP-Med) και τις τοπικές αρχές των νησιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το σχεδιασμό και  υλοποίηση ήπιων παρεμβάσεων και έργων υποδομής σε δημόσια κτίρια και χώρους, για τη συλλογή και επαναχρησιμοποίηση του βρόχινου νερού, καθώς και τη συνολική εξοικονόμηση νερού και την εκπαίδευση μαθητών και καθηγητών.


Το «Πρόγραμμα Συλλογής Όμβριων Υδάτων» έχει συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών ζωής 49.000 κατοίκων σε 29 νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων. Μερικά ακόμη συνοπτικά αποτελέσματα του προγράμματος είναι τα εξής:


 

Ø  204.605.000 λίτρα νερού εξοικονομούνται ετησίως, που αντιστοιχούν στην ετήσια οικιακή κατανάλωση 2.800 ατόμων, επιστρέφονται στην τοπική κοινωνία, κυρίως για δευτερογενείς χρήσεις

Ø  Εγκαταστάθηκαν ή επισκευάσθηκαν 53 συστήματα συλλογής βρόχινου νερού, 3 μονάδες παραγωγής πόσιμου νερού κι 1 σύστημα ανακύκλωσης γκρίζου νερού

Ø  10.590 μαθητές και 2.150 εκπαιδευτικοί έχουν συμμετάσχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Δώρο της Βροχής» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΜΙΟ-ΕCSDE)

Ø  2.400 οικιακές συσκευές εξοικονόμησης νερού έχουν διανεμηθεί στα νησιά

Ø  200 τεχνικοί εκπαιδεύτηκαν


 


Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των πρώτων 10 χρόνων και η θερμή ανταπόκριση φορέων και κοινού, αποτελούν μεγάλη ευθύνη και το πιο σημαντικό κίνητρο, για να συνεχίσουν η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η The Coca-Cola Company στην Ελλάδα, να επενδύουν έμπρακτα και με συνέπεια, στην υπεύθυνη διαχείριση και την προστασία των υδάτινων πόρων.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 47 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρία (Amita, Frulite και το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ), τα snacks TSAKIRIS, ενώ επίσης διανέμει τα ενεργειακά ποτά Monster. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον  προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari. Μάθετε περισσότερα στο www.coca-colahellenic.gr και στο www.facebook.com/CocaCola3E  


 

Σχετικά με τη The Coca-Cola Company

Η The Coca-Cola Company είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500 εμπορικά σήματα και περισσότερα από 3.500 προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών (ανθρακούχων ποτών, χυμών και φρουτοποτών, εμφιαλωμένου νερού, καθώς και έτοιμου [ready-to-drink] καφέ και τσαγιού). Μαζί με την Coca-Cola, που αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο εμπορικό σήμα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 16 brands αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola Light/Diet Coke, Fanta, Sprite, Coca-Cola Zero, Vitamin water, Powerade, Minute Maid, Simply Georgia, FUZE TEA και DelValle. Η The Coca-Cola Company είναι παγκοσμίως η μεγαλύτερη εταιρεία ανθρακούχων ποτών, έτοιμου [ready-to-drink] καφέ, χυμών και φρουτοποτών. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα. Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, υποστηρίζουν τον ενεργό και υγιεινό τρόπο ζωής, δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους συνεργάτες της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες. Η Coca-Cola Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της The Coca-Cola Company με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Είναι υπεύθυνη για τη χάραξη στρατηγικής μάρκετινγκ των προϊόντων της και παρέχει τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα προϊοντικής και εταιρικής επικοινωνίας, καθώς και υπηρεσίες για τη διασφάλιση των ποιοτικών ελέγχων των προϊόντων στις τρεις χώρες. Στην Ελλάδα, εμφιαλωτής της The Coca-Cola Company είναι η Coca-Cola Τρία Έψιλον που μαζί με την Coca-Cola Hellas, αποτελούν το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την The Coca-Cola Company, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo, επισκεφθείτε το www.coca-colablog.com, ή βρείτε μας στο Linkedin,

στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company


 

Σχετικά με το The Coca-Cola Foundation

Το The Coca-Cola Foundation είναι το παγκόσμιο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της The Coca-Cola Company. Από την ίδρυσή του, το 1984, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από 820 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Coca-Cola Foundation, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.


 

Σχετικά με το Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med)

Το Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med), με έτος ίδρυσης το 2002, είναι το Μεσογειακό Σκέλος του διακυβερνητικού οργανισμού Global Water Partnership. Με στόχο την ασφάλεια υδατικών πόρων στη Μεσόγειο, το GWP-Med προωθεί δράσεις και δοκιμαστικά πρότυπα και ενισχύει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη βιώσιμη χρήση των υδατικών πόρων στην περιοχή.

Δραστηριοποιούμενο σε περιφερειακό, εθνικό, τοπικό και διασυνοριακό επίπεδο, το GWP-Med προσφέρει τεχνική υποστήριξη στη διαμόρφωση πολιτικών, διευκολύνει το διάλογο σχετικά με την υδατική ασφάλεια και την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδατικών πόρων και εφαρμόζει δράσεις επίδειξης. Τα θέματα που στοχεύει περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων διακυβέρνησης με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση υδατικών πόρων, την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, τη διαχείριση λεκανών απορροής ποταμών ή υδάτινων πόρων με διασυνοριακό χαρακτήρα, τη διαχείριση των μη συμβατικών υδατικών πόρων  και σε αστικό επίπεδο, τη διαχείριση της ζήτησης νερού, τη σχέση νερού – τροφής – ενέργειας – περιβάλλοντος, τη διαχείριση υπόγειων υδάτινων πόρων, τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, την εκπαίδευση, την ενίσχυση των ικανοτήτων και τη δικτύωση με στοχευμένες ομάδες εταίρων, συμπεριλαμβανομένων όσων λαμβάνουν αποφάσεις, κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Επιπλέον, το GWP-Med προσεγγίζει οριζόντια ζητήματα που άπτονται περισσότερων πολιτικών, όπως αυτά των φύλων, της ισότητας, των νέων και της φτώχειας.

 


 

  

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ