Σε ποιά ηλικία έχεις τους περισσότερους φίλους; | σχεσεις & sex , φιλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΦΙΛΙΑ
8:31
23/5/2016

Σε ποιά ηλικία έχεις τους περισσότερους φίλους;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Με την πάροδο των χρόνων οι φιλίες αλλάζουν, το ίδιο και ο αριθμός των φίλων μας. Το ζήτημα όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα είναι ηλικιακό.

Σε ποιά ηλικία μεγαλώνει ο κύκλος γνωριμιών μας και πότε αρχίζει η δραματική μείωση των ανθρώπων που έχουμε δίπλα μας; 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει την ηλικία κατά την οποία έχουμε τους περισσότερους φίλους κι όχι μόνο. Σου απαριθμούμε τα κυριότερα συμπεράσματα. 

Τι έδειξε η έρευνα 

  • Σύμφωνα με τη μελέτη, γυναίκες και άντρες αποκτούμε τις περισσότερες γνωριμίες μας στην ηλικία των 25 χρόνων με τον κύκλο επαφών να μεγαλώνει με ρυθμούς σχεδόν γεωμετρικούς. 
  • Στα επόμενα 20 χρόνια της ζωής ο αριθμός αυτός μειώνεται δραματικα μέχρι την ηλικία των 45.
  • Η μείωση του αριθμού των φίλων συμβαίνει πιο γρήγορα στην περίπτωση των ανδρών αφού μετά τα 39 σύμφωνα με τη μελέτη οι γυναίκες διατηρούν περισσότερες επαφές σε σχέση με τους άντρες. 
  • Σε νεότερες ηλικίες οι άνθρωποι ως επί το πλείστον κάνουν παρέα με συνομίληκους ενώ μετά από κάποια ηλικία αρχίζουν και μπαίνουν στο πλάνο και οι φιλίες με διαφορά ηλικίας. 

Η μελέτη έχει δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Royal Society Open Scienc και διεξήχθη από ερευνητές των πανεπιστημίων των Πανεπιστημίων Aalto και Oxford. Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα οι μελετητές ανέλυσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες 3,2 εκατομμυρίων χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη. 

Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ