Όταν μια φιλία χαλάει: 5 βασανιστικά ερωτήματα | σχεσεις & sex , φιλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΦΙΛΙΑ
10:30
4/2/2016

Όταν μια φιλία χαλάει: 5 βασανιστικά ερωτήματα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όπως και στον έρωτα, έτσι και στη φιλία ένας χωρισμός πονάει, ειδικά όταν δεν έχουν προηγηθεί εξηγήσεις ή αν το τέλος ήρθε ξαφνικά, αιφνίδια και σε έπιασε εξαπίνης.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Και βρίσκεσαι ν΄αναρωτιέσαι γιατί τα πράγματα οδηγήθηκαν σε αυτό το σημείο και θέτεις αναπάντητα και βασανιστικά ερωτήματα όπως τα παρακάτω καθημερινά στον εαυτό σου. 

Τι έκανα λάθος;

Αυτό είναι το πρώτο που αναρωτιέται κανείς όταν τελειώνει μια φιλία. Γιατί κάποιος φίλος ξαφνικά σταματάει να σου μιλάει ή να σε παίρνει τηλέφωνο; Έφταιξες κάπου;  Ειδικά αν δεν έχει πρπηγηθεί καβγάς ή εξήγηση τότε το ερώτημα θα σε βασανίζει. Αντί βέβαια ν΄αναλώνεσαι στα "Γιατί", δοκίμασε να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να προχωρήσεις μπροστά. 

 

Μήπως δεν προσπάθησα αρκετά; 

Πάντα όταν μια μεγάλη φιλία τελειώνει μένει η πικρία ίσως και η αμφιβολία για το εάν κι εσύ από την πλευρά σου προσπάθησες αρκετά. Μήπως παρατράβηξες το σκοινί; Μήπως παραήσουν σκληρή ή απαιτητική; Μήπως έπρεπε να συγνχρήσεις κι αυτό το ατόπημα; Αν οι απαντήσεις είναι θετικές μάλλον οφείλεις να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα ειδάλλως προχωράς μπροστά και αφήνεις πίσω μια φιλία που προφανώς δεν είχε χτιστεί σε γερές βάσεις. 

 

Θα βρω άλλη κολλητή που να ταιριάζουμε τόσο πολύ;

Όπως και με τις ερωτικές σχέσεις, έτσι κι όταν μια φιλία τελειώνει πονάει κι όλα φαίνονται μαύρα κι άραχνα. Φοβάσαι πως θα μείνεις μόνη, πως δε θα βρεις ξανά άλλη αδελφή ψυχή και πως όλος σου ο κόσμος έχει γκρεμιστεί. Κι όμως δεν είναι έτσι. Όταν κάτι τελειώνει, αρχίζει πάντα κάτι νέο. Θυμήσου: Game over? Start a new one... 

 

Άραγε θα τα ξαναβρούμε; 

Πολλές φορές, ειδικά όταν έχουμε επενδύσει πολλά σε μια φιλική σχέση, όταν αυτή διαλύεται διατηρούμε την ελπίδα πως ίσως κάπου κάποτε υπάρξει επανασύνδεση. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να μην αφήσεις την κατάσταση να χρονίσει. Μετά από ένα μικρό διάλειμμα πάρε πρωτοβουλία, σήκωσε λευκό σημαιάκι και δήλωσε τις προθέσεις σου γι΄ανακωχή. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως θα επιμείνεις πέραν του δέοντος, Μια σχέση θέλει δύο κι αν η άλλη πλευρά είναι αποφασισμένη για μάχη τότε η καλύτερη λύση είναι η υποχώρηση μιας κι ο καλός στρατηγός γνωρίζει πότε χρειάζεται να δώσει μάχη και πότε να σημάνει οπισθοχώρηση. Αφήνεις λοιπόν την πόρτα ανοιχτή και πετάς το μπαλάκι στην άλλη πλευρά.

 

Μα γιατί τόση κακία; 

Όπως και σε έναν χωρισμό, έτσι και στη φιλία η προδωσία πληγώνει. Χάνεις έναν άνθρωπο που μέχρι πρότινος εμπιστευόσουν με κλειστά μάτια, που του είχες ανοίξει την ψυχή σου και την καρδιά σου. Δε μπορείς καν να διανοηθείς πώς μπορεί αυτός ο άνθρωπος να σε έβλαψε ή να λειτούργησε εις βάρος σου. Αναρωτιέσαι πώς μπορεί να έπεσες τόσο έξω, πώς τυφλώθηκες και γιατί δεν είχες καταλάβει το "ποιόν" του/της νωρίτερα. Μην ζαλίζεις το μυαλουδάκι σου άδικα, δε θα λάβεις απαντήσεις. Κράτα τα θετικά της φιλίας που τελείωσε κι απλά προχώρα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ