Μοναξιά: Μήπως φταίει ο εγωισμός σου; | σχεσεις & sex , φιλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΦΙΛΙΑ
11:27
18/12/2015

Μοναξιά: Μήπως φταίει ο εγωισμός σου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Νιώθεις μοναξιά; Μήπως είσαι απλά εγωίστρια; Τσέκαρέ το 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Δεν είναι μόνοι οι εσωστρεφείς άνθρωποι μοναχικοί. Σε αρκετές περιπτώσεις και η μεγάλη εξωστρέφεια κρύβει μοναξιά, δυσβάσταχτη. Κι αυτό γιατί οι κοινωνικοί εγωιστές δεν αρέσκονται στο να χάνουν φίλους αλλά αδυνατούν να παραδεχτούν τα λάθη τους ή να κάνουν υποχωρήσεις. Ας δούμε όμως πιο συγκεκριμένα πώς ο εγωισμός μπορεί να οδηγήσει στη μοναξιά. 

Εγωιστικές τακτικές που οδηγούν στη μοναξιά...

 

Εγωιστικές τακτικές που οδηγούν στη μοναξιά 

Η συγγνώμη είναι άγνωστη λέξη: Ακόμη κι αν φταίει ο εγωιστής δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη. Συνεπώς προτιμά να τερματιστεί μια σχέση, είτε είναι φιλική είτε ερωτική παρά να χρειαστεί να παραδεχτεί το λάθος του. Η συγχώρεση και η αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων μετά από παρεξηγήσεις έρχεται μόνο όταν ο εγωισμός παραμερίζεται, κάτι που στην περίπτωση του "αρρωστημένου" εγωιστή δεν μπορεί να γίνει. 

Ο εαυτός του πάνω απ΄όλα: Ο εγωκεντρικός άνθρωπος δεν σκέφτεται τους άλλους, τις ανάγκες αλλά και τα συναισθήματά τους. Κι αυτό είναι κάτι που αργά ή γρήγορα τον οδηγεί στη μοναξιά. 

Δεν υπάρχει συμβιβασμός: Όλα ή τίποτα! Αυτό θα μπορούσε να είναι το μότο ατόμων με υπέρμετρο εγωισμό. Όλα πρέπει να είναι υπό έλεγχο ενώ ποτέ δε μπαίνει νερό στο κρασί τους. Βραχυπρόθεσμα με αυτή την τακτική υπερτερούν, σε βάθος χρόνου όμως...

 

Δεν μπορεί να δεχτεί αρνητική κριτική: Δύσκολα ο εγωκεντρικός θα δεχτεί κριτική από τους άλλους, ακόμη κι αν αυτή είναι καλοπροαίρετη. Θα θιχτεί, θα παρεξηγηθεί και η συζήτηση θα εξελιχθεί σε καβγά αφού θα θεωρήσει την κριτική ως προσωπική επίθεση. Από την πλευρά τους βέβαια θεωρούν πως μπορούν να κρίνουν τους πάντες για τα πάντα. 

Δεν μπορεί  να συγχωρήσει: Ακόμη και στην περίπτωση που ο ίδιος δε φταίει, ο εγωιστής δε δέχεται τη συγγνώμη. Γι΄αυτόν τα πράγματα είναι απλα: Οφείλουν όλοι να είναι αλάνθαστοι απέναντί του. 

Γίνεται κυκλοθυμικός αν δεν είναι στο επίκεντρο: Το άτομο αυτό δεν μπορεί να αποδεχτεί πως δεν περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το πρόσωπό του. Επιδιώκει με κάθε τρόπο να είναι η ψυχή της παρέας, να δέχεται φιλοφρονήσεις και να δείχνει "αρχηγός". Προσπαθεί να κατατροπώσει κάθε επίδοξο "εχθρό" που προσπαθεί να πάρει τα πρωτεία κι αν δε τα καταφέρει αλλάζει πρόσωπο... Η κυκλοθυμία βέβαια αυτή καταντά κουραστική με αποτέλεσμα να απομακρύνει τους άλλους από γύρω του. 

Να θυμάσαι:

 

Να θυμάσαι:

* Ο εγωισμός δεν είναι στα γονίδια αλλά αποτελεί στοιχείο της συμπεριφοράς που μπορεί να αλλάξει. 

* Οι πράξεις των εγωιστών στην πραγματικότητα δε στρέφονται κατά των άλλων αλλά κατά των ιδίων. 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ