Μικρά λαθάκια που σου στερούν τους φίλους | σχεσεις & sex , φιλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΦΙΛΙΑ
13:21
26/11/2015

Μικρά λαθάκια που σου στερούν τους φίλους

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μήπως κάτι κάνεις λάθος; Για τσέκαρέ το... 

Γίνεσαι συχνά αντιπαθής ή φίλοι σε απομακρύνουν χωρίς να γνωρίζεις το γιατί; Σίγουρα συνταγή για να γίνεις αρεστή δεν υπάρχει και το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να αναγκάσεις κάποιον να σε αποδεχτεί και να έρθει κοντά σου. Αλλά μήπως κι εσύ κάνεις λαθάκια; Απάντησε με ειλικρίνεις στις παρακάτω ερωτήσεις, κάνε μια μίνι αυτοκριτική και αν "έσφαλες" πάρε τα μέτρα σου! 

Μήπως κάτι κάνεις λάθος; Για τσέκαρέ το... 

Από αυτοεκτίμηση πώς πάμε;

Αν δεν αγαπήσεις εσύ πρώτη τον εαυτό σου, πώς θα το κάνουν οι άλλοι; Αν η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθησή σου είναι στα τάρταρα, φρόντισε να κάνεις κάτι γι΄αυτό διότι με την ηττοπάθεια ουδείς προχώρησε! 

Μήπως είσαι αλαζονική;

Αν στην προσπάθειά σου να τραβήξεις τα βλέμματα το παίζεις ολίγον τι ντίβα... το αποτέλεσμα δε θα είναι και το καλύτερο. Και μπορεί κάποιοι άντρες να τρέχουν πίσω από γυναίκες ντίβες, το ίδιο όμως δε θα συμβεί και με τις γυναίκες που σίγουρα θα σε βάλουν σττον... πάγο. 

 

Γκρίνια & κατσούφιασμα δεν πάνε σε κανέναν

 Ουδείς δε θέλει δίπλα του ανθρώπους αρνητικούς. Αν το μόνο το οποίο κάνεις είναι να γκρινιάζεις και να δημιουργείς θέμα εκεί που δεν υπάρχει σύντομα θα βρεθείς μόνη, κι αυτό δεν είναι καλό. 

Εχεις κάποιο χόμπι;

Αν η μόνη απάντηση που έχεις να δώσεις είναι η τηλεόραση τότε μάλλον πρέπει να αναλάβεις δράση σύντομα. Διεύρυνε τον κύκλο σου συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως για παράδειγμα κάποιο σπορ, μαθήματα ξένης γλώσσας, κάποια τέχνη, πήγαινε γυμναστήριο ή κάνε μια ομαδική δραστηριότητα που σε ευχαριστεί. Αν κλειστείς στο σπίτι, όχι μόνο δε θα κάνεις νέους φίλους αλλά πιθανότατα να χάσεις κι αυτολυς που ήδη έχεις. 

 

Είσαι στον κόσμο σου;

Βασικό χαρακτηριστικό μιας καλής φίλης είναι να μπορεί να ακούσει. Αν την ώρα που κάποιος σου μιλά για τα προβλήματά του και ο δικός σου ο λογισμός τρέχει συνεχώς, σύντομα το άτομο αυτό θα νιώσει πως αδιαφορείς παντελώς. 

Φοράς ότι βρεις μπροστά σου;

Για να κάνεις φίλους σίγουρα δε χρειάζεται να είσαι ντυμμένη στην τρίχα, ούτε να φορέσεις το πιο σέξι ρούχο σου. Φρόντισε όμως να είσαι πάντα περιποιημένη και σύμφωνα με το dress code κάθε περίστασης. Αν για παράδειγμα πας με φορμίτσα σε πανάκριβο εστιατόριο εκτός από το ότι θα είσαι σαν τη μύγα μες στο γάλα, θα φέρεις σε αμηχανία και δύσκολη θέση την παρέα. Το ίδιο φυσικά θα συμβεί αν σκάσεις μύτη με το 12ποντο και το μίνο φορεματάκι σε συνάντηση για πεζοπορία. 

 

Σου αρέσουν τα βαριά αρώματα;

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να προσέχεις την υγιεινή σου αλλά και την ποσότητα αρώματος που φοράς. Κανένας δε θέλει κάποιον δίπλα του να βρωμάει αλλά ούτε να μυρίζει από χιλιόμετρα. Σε κάθε περίπτωση δε θα σε ξανακαλέσουν κι εδώ που τα λέμε θα έχουν και κάποιο δίκιο. 

Θέλεις να αποκτήσεις ουσιαστικές φίλες και δεν μπορείς;

 Έχεις όλη την καλή πρόθεση να αποκτήσεις φίλους, ωστόσο δεν μπορείς να καταλάβεις πως έχουν έρθει έτσι τα πράγματα. Είσαι τόσο τέρας και κανείς δεν μπορεί να σταθεί δίπλα σου ή κάτι κάνεις λάθος; Ακολούθησε τις συμβουλές που ήδη έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας και θα δεις ότι όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο. Διάβασε κλικάρωντας εδώ πώς θα γίνεις κι εσύ φίλη - μαγνήτης. 

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ