Η τέχνη της συζήτησης: Την κατέχεις; | σχεσεις & sex , φιλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΦΙΛΙΑ
13:00
10/2/2017

Η τέχνη της συζήτησης: Την κατέχεις;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ακόμη κι αν δεν είσαι καλή ομιλήτρια μπορείς να γίνεις η καλύτερη συνομιλήτρια! Η τέχνη της κουβέντας δεν έχει να κάνει με αγόρευση και ρητορική. Στηρίζεται σε άλλα στοιχεία...

 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

1. Μάθε να ακούς 

Ο καλός συνομιλητής είναι πάντα σωστός ακροατής. Ποιος δε θέλει να νιώθει πως τον ακούν και τον προσέχουν; Η ακρόαση λοιπόν είναι το λιθαράκι για μια σωστή κι ευχάριστη κουβέντα. Ακούγοντας τι έχει να σου πει ο άλλος, μπορείς να κάνεις παρεμβάσεις, να πεις τη γνώμη σου και να ξεκινήσεις κουβεντούλα.

2. Κάνε ερωτήσεις 

Εννοείται πως μια κουβέντα δεν είναι συνέντευξη, ούτε ανάκριση αλλά μερικές φορές οι ερωτήσεις μπορούν να δώσουν την ευκαιρία για να σπάσει ο πάγος και να ξεκινήσει η κουβεντούλα. Να σου δώσουμε ένα παράδειγμα: Πες πως γνωρίζεις την συμμαθήτρια μιας φίλης. Η αμηχανία της πρώτης στιγμής μπορεί να σπάσει με απλές ερωτήσεις για τα σχολικά τα χρόνια του στιλ "Τι σκανταλιές κάνατε; Πόσα χρόνια γνωρίζεστε; Πώς ήταν η πρώτη φορά της γνωριμίας σας;

3. Να είσαι παρατηρητική 

Πάρε το χρόνο σου και παρατήρησε - εννοείται διακριτικά - τον συνομιλητή σου. Τι φοράει; Έχει κάποιο ιδιαίτερο γνώρισμα, όπως για παράδειγμα προφορά; Αυτά μπορούν να σου δώσουν ένα καλό κίνητρο για να ξεκινήσεις κουβεντούλα, Κάνε την αρχή λοιπόν... 

4. Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά 

Κοίτα τον συνομιλητή σου στα μάτια και χαμογέλα ζεστά για να σπάσεις τον πάγο και να διώξεις την αμηχανία. Ένα απλό χαμόγελο θα κάνει τον συνομιλητή να αισθανθεί οικεία και φιλικά ενώ το0 βλέμμα σου θα του δείξει πως προσέχεις τα λεγόμενά σου και δεν είσαι χαμένη στις σκέψεις σου.

5. Άσε τα υποκοριστικά, υπάρχει κι όνομα 

Μπορεί το κουκλίτσα, ομορφιά μου, κοπελιά κτλ να νομίζεις πως δίνουν ένα κλικ οικειότητας, ωστόσο, η καλύτερη προσφώνηση είναι το όνομα κάποιου! Φωνάζοντας κάποιον με το μικρό του όνομα ακούγεται πολύ πιο γλυκά και οικεία από κάθε άλλο προσδιορισμό κι αυτο πρέπει να το θυμάσαι. 

6. Βάλε τελείες. Βασικό!

Βασικό σημείο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην πέσεις στην παγίδα του μονόλογου. Είναι πληκτικό να μιλάς συνέχεια για τον εαυτό σου ή να παραθέτεις επιχειρήματα δίχως να αφήνεις τον άλλ να μιλά. Βάζε λοιπόν τελείες κι άσε χώρο στους συνομιλητές να παρέμβουν και να πουν την άποψή τους ή τη δικιά τους ιστορία. 

7. Να είσαι ειλικρινής 

Η ειλικρίνεια είναι βασική για συζητήσεις αυθεντικές. Μίλα από καρδιάς, άσε κατά μέρος τα ψεύτικα κοπλιμέντα και τους θεατρινισμούς και βγάλε τον αυθεντικό σου εαυτό γιατί μόνο με τον τεόπο αυτό θα κατακτήσεις τον συνομιλητή σου. 

Από τη Δήμητρα Γκούντρα 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ