5 τρόποι για να βάλεις φρένο στους αδιάκριτους | σχεσεις & sex , φιλια | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΦΙΛΙΑ
9:57
26/9/2016

5 τρόποι για να βάλεις φρένο στους αδιάκριτους

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είτε το κάνουν από καρδιάς είτε απλά θέλουν να κουτσομπολέψουν, υπάρχουν φίλοι και γνωστοί που ξεπερνούν τα όρια και προσπαθούν να μάθουν τα εσώψυχά σου, ακόμη κι αν είσαι απρόθυμη να τ΄αποκαλύψεις. Μάθε πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις τον προσωπικό σου χώρο αλώβητο από φίλους - εισβολείς.

Από τη Δήμητρα Γκούντρα

Στην επόμενη σελίδα: 

5 τρόποι για να βάλεις στοπ σε αδιάκριτες ερωτήσεις  

 

5 τρόποι για να βάλεις στοπ σε αδιάκριτες ερωτήσεις  

1. Απόφυγε την απάντηση με τακτ  

Ένας από τους πιο ευγενικούς τρόπους να αποφύγεις την απάντηση σε αδιάκριτες ερωτήσεις είναι να αλλάξεις θέμα και απλά να προσπεράσεις την ερώτηση. Αν πάλι ο φίλος/φιλή επιμένει να μάθει, μπορείς να απαντήσεις με ένα αστεεισμό. Αν για παράδειγμα σε ρωτά τι έκανες χθες, με ποιόν βγήκες, που πήγες κτλ μπορείς να πεις πως είσαι σε μυστική αποστολή και δεν μπορείς ν΄αποκαλύψεις κάτι παραπάνω. 

2. Δε χρειάζεται να πεις κάτι συγκεκριμένο. Μίλα με ασάφειες  

Αν βομβαρδίζεσαι με ερωτήσεις ή έχεις να κάνεις με φίλη κολλιτσίδα, μπορείς κάλλιστα να εφαρμόσεις το σχέδιο της αοριστίας, Θα βγεις; "Δε ξέρω, ίσως". Που θα πας; " Θα εξαρτηθεί". Με τον τρόπο αυτό δεν αφήνεις και πολλά περιθώρια για έξτρα ερωτήσεις.

3. Μην πέφτεις μόνη στην παγίδα 

Η σιωπή στην περίπτωση των αδιάκριτων είναι χρυσός. Προσοχή μην πέσεις μόνη σου στην παγίδα. Μίλα μόνο για όσα αισθάνεσαι άνετα να πεις κι άσε τις προσωπικές κουβέντες κατά μέρος. Ο αδιάκριτος θα βρει πάτημα για ανάκριση. 

4. Θέσε τα όριά σου 

Ξεκαθάρισε πως δε θέλεις να μιλάς για κάποια θέματα και αν θελήσεις θα το κάνεις μόνη σου όταν κι αν αισθανθείς άνετα. Θα πρέπει να καταστεί σαφές πως υπάρχουν όρια και μυστικά που θέλεις να μοιράζεσαι με τον εαυτό σου και μόνο. 

5. Απλά πες όχι  

Αν όλες οι παραπάνω προσπάθεις πέσουν στο κενό, το μόνο που σου μένει είναι να αρνηθείς, δείχνοντας παράλληλα την ενόχλησή σου. Όσο αγενές κι αν φαίνεται, σε αυτήν την περίπτωση η κοφτή άρνηση είναι η μόνη αποτελεσματική λύση.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ