Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου | μοδα , fashion news | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΟΔΑ / FASHION NEWS
8:00
19/4/2021

Πώς να διαλέξεις γυαλιά ηλίου σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλα όσα πρέπει να προσέξεις για να κάνεις την επιλογή που σε κολακεύει περισσότερο

H αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου μπορεί να είναι φαινομενικά εύκολη, αν ακολουθήσεις τις τάσεις της κάθε σεζόν. Πώς μπορείς όμως να ξέρεις ότι έχεις κάνει τη σωστή επιλογή και έχεις διαλέξει κάτι που σε κολακεύει; Τα σωστά γυαλιά ηλίου δεν αρκεί να ταιριάζουν στο στυλ σου, αλλά είναι σημαντικό να ταιριάζουν και στο πρόσωπο σου.

Δες και αυτό: Έχεις μεγάλη περιφέρεια; Πώς να βρεις το κατάλληλο τζιν παντελόνι

 

Η επιλογή με βάση το σχήμα του προσώπου σου είναι ο καλύτερος τρόπος να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Εάν το πρόσωπου σου είναι....

Οβάλ
Σε αυτό το σχήμα προσώπου ταιριάζουν σχεδόν όλα τα γυαλιά ηλίου. Λάβε υπόψη σου το μέγεθος των χαρακτηριστικών σου - εάν για παράδειγμα έχεις έντονα χείλη, μύτη ή μάτια είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα ζευγάρι με μεγάλο, καμπυλωτό σκελετό και αν είναι μικρά, να προτιμήσεις γυαλιά σε κλασική γραμμή.

Τετράγωνο
Απόφυγε γυαλιά με πολύ αυστηρό γεωμετρικό σχήμα, είτε είναι έντονα στρογγυλά είτε έντονα τετράγωνα ή πολύγωνα. Επίλεξε ένα ζευγάρι με στρογγυλεμένες άκρες και με σκελετό που είναι μεγαλύτερος στο επάνω μέρος σε σχέση με το κάτω. Τα cat-eye και τα aviator είναι δυο καλές επιλογές για εσένα.   

Στρογγυλό
Τα ιδανικά γυαλιά για αυτό το σχήμα προσώπου είναι εκείνα που δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας μεγαλύτερης κάθετης διάστασης και που τονίζουν τα χαρακτηριστικά σου. Είναι καλύτερο να αποφύγεις τους ογκώδεις σκελετούς. 

Μακρύ
Τα γυαλιά που θα κολακέψουν το μακρύ πρόσωπο, είναι αυτά που θα κάνουν το πρόσωπο σου να δείχνει πιο συμμετρικό. Γυαλιά με λεπτό σκελετό και στρογγυλεμένους φακούς είναι ιδανικά για εσένα, ή με τετραγωνισμένους αν δεν έχουν αιχμηρές γωνίες. 

Σε σχήμα καρδιάς
Προτίμησε oversized γυαλιά με σκελετό σε αυστηρό γεωμετρικό σχήμα με ή χωρίς στρογγυλεμένες άκρες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ