Η Benetton παρουσιάζει τη συλλογή Φ/Χ 2011 | μοδα , fashion news | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΜΟΔΑ / FASHION NEWS
10:33
31/8/2011

Η Benetton παρουσιάζει τη συλλογή Φ/Χ 2011

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Benetton φιλοξενεί ένα παράλληλο event στα concept stores στην Κωνσταντινούπολη, στο Μιλάνο, στο Μόναχο και στο διαδίκτυο.

 

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Benetton φιλοξενεί ένα παράλληλο event στα concept stores στην Κωνσταντινούπολη, στο Μιλάνο, στο Μόναχο και στο διαδίκτυο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση που είχαν στη Μπιενάλε της Βενετίας, μια σειρά 15 εγκαταστάσεων θα παρουσιαστεί στα καταστήματα της Benetton.

 

Δημιουργίες του Κουβανού Erik Ravelo από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας της BENETTON τη FABRICA, οι δημιουργίες αυτές περικλείουν την ιδέα της μάλλινης κλωστής που συνδέει όλη την ανθρωπότητα.

Tο συναίσθημα του χρώματος, η άνεση που δίνει το μάλλινο ύφασμα, μια ζεστή αγκαλιά, ένα πάθος που ενώνει. Μέσα από το Lana Sutra – μια σειρά από 15 εγκαταστάσεις που γιορτάζουν τον έρωτα και την επιθυμία για ισότητα και μοίρασμα – η Benetton υφαίνει τις κλωστές της ανανέωσης, της τέχνης αλλά και της ιστορίας της, ως πρωτοπόρος στη βιομηχανία των πλεκτών και του μέλλοντος. Η πρώτη εγκατάσταση, Η Στάση του Τίγρη, παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Ιταλικό περίπτερο της 54ης Διεθνής Biennale στη Βενετία.

Στις 6 Σεπτεμβρίου η Benetton πρόκειται να παρουσιάσει στο διεθνή τύπο και στην κοινότητα της μόδας την ολοκληρωμένη σειρά σε τρεις πόλεις συγχρόνως: Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο και Μόναχο. Κατασκευασμένες από το νεαρό Κουβανό καλλιτέχνη Erik Ravelo, ο οποίος συνεργάζεται με τη Fabrica, οι 15 εγκαταστάσεις θα είναι διαθέσιμες συγχρόνως σε ένα παγκόσμιο κοινό μέσα από το Benetton Live Windows digital showcase στο Internet και μέσω live streaming.

Δύο πολύ σημαντικά στοιχεία του DNA της Benetton, το μαλλί και το χρώμα, συνδυάζονται σε αυτά τα έργα τέχνης τα οποία εκφράζουν την ουσία της μάρκας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Benetton θα παρουσιάσει και τη συλλογή φθινόπωρο – χειμώνας 2011, η οποία θα είναι ένας φόρος τιμής στο κλασσικό πλεκτό αλλά με ανανεωμένες και γεμάτες χάρη γραμμές καθώς βλέπει προς το μέλλον.

Οι 15 εγκαταστάσεις είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων του Ravelo reflections πάνω στην έννοια του Kamasutra (kama, ευχαρίστηση; sutra, κλωστή που ενώνει). Θα εκτεθούν σε ομάδες στο concept store της Benetton στην Κωνσταντινούπολη στην οδό Bagdad, στο Μιλάνο, στο megastore της Corso Vittorio Emanuele και στο Μόναχο, στο κατάστημα της Kaufingerstrasse 15. Τα καταστήματα θα μετατραπούν σε αίθουσες τέχνης για να φιλοξενήσουν αυτές τις θεαματικές εγκαταστάσεις, τονίζοντας την παραδοσιακή σχέση ανάμεσα στην Benetton και τις τέχνες. Στη συνέχεια, η έκθεση με τα έργα του Ravelo θα ταξιδέψει σε διάφορα καταστήματα της Benetton ανά τον κόσμο.

Κάθε εγκατάσταση αποτελείται από έναν άντρα και μια γυναίκα οι οποίο είναι κατασκευασμένοι από πηλό και καλυμμένοι με χρωματιστές μάλλινες κλωστές. Η επαφή μεταξύ των κορμιών τους, όπου τα χρώματα και οι κλωστές αναμιγνύονται, συμβολίζει τη φυσική αγάπη η οποία ακυρώνει όλες τις διαφορές και ενώνει την ανθρωπότητα. Επίσης συμβολίζει τις αξίες της United Colors of Benetton, ενός brand που περιλαμβάνει τα πάντα και που οι συλλογές του φέρνουν κοντά ανθρώπους, απόψεις, πάθη και τάσεις.

 

Το διεθνές event Lana Sutra θα έχει και το δικό του soundtrack, ένα θέμα με συνθέτη τον μουσικό Francesco Novara ο οποίος επίσης εργάζεται στη Fabrica. Η μουσική θα είναι διαθέσιμη για download από το Internet και θα συμπεριλαμβάνεται στην πρωτοποριακή σειρά cd της Benetton για το φθινόπωρο – χειμώνας 2011.

Επίσης, το Lana Sutra θα παρουσιαστεί στις σελίδες των Facebook και Twitter της Benetton ως θέμα ειδικών apps, ενώ η κοινότητα των bloggers θα έχει την ευκαιρία να συνεισφέρει γράφοντας τα πιο original posts σχετικά με το event.

Η Benetton συνεχίζει να πλέκει την παράδοση μαζί με το μέλλον, αντλώντας έμπνευση από τις τέχνες.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ