Θωράκισε τη σχέση σου απ' την απιστία (εγγυημένα) | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
21:29
20/1/2015

Θωράκισε τη σχέση σου απ' την απιστία (εγγυημένα)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ένα απλό, πρακτικό όσο και επιστημονικά τεκμηριωμένο μυστικό αρκεί για να προστατεύσεις τη σχέση σου από τις δίμετρες... απειλές που καραδοκούν.

Από την Ελεονώρα Γαλάτη

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Μια τρυφερή, καθημερινή κίνηση σε τακτικές επαναλήψεις είναι αρκετή <strong>για να ενισχύσεις τον δεσμό σου και να εξουδετερώσεις τους πειρασμούς</strong> που μπορεί να παρασύρουν τον καλό σου στ

Μια τρυφερή, καθημερινή κίνηση σε τακτικές επαναλήψεις είναι αρκετή για να ενισχύσεις τον δεσμό σου και να εξουδετερώσεις τους πειρασμούς που μπορεί να παρασύρουν τον καλό σου στον κακό τον δρόμο.

Για να μην σε κρατάμε σε αγωνία, όλο το κόλπο έγκειται στην τακτική σωματική επαφή και -προς αποφυγήν παρεξηγήσεως- δεν μιλάμε μόνο για την επαφή σεξουαλικής φύσης.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από επιστημονική μελέτη είχε δημοσιευτεί παλιότερα στη Νευροεπιστημονική Επιθεώρηση (Journal of Neuroscience) με στόχο να προσδιορίσει πώς λειτουργεί από νευρολογική άποψη ο μηχανισμός της ερωτικής αφοσίωσης υπό την επίδραση της ορμόνης οξυτοκίνη.

Η οξυτοκίνη, γνωστή και ως "ορμόνη της αγάπης" εκκρίνεται σε τεράστιες ποσότητες από τη μητέρα κατά τη διάρκεια του τοκετού και του θηλασμού, θεμελιώνοντας τον γονεϊκό δεσμό με το παιδί της για το υπόλοιπο της ζωής τους. Αλλά η οξυτοκίνη επηρεάζει τη συμπεριφορά των ανθρώπων και σε πολλές άλλες εκδηλώσεις της ζωής.

Πώς λειτουργεί η "ορμόνη της αγάπης"
Καθόλου τυχαία, η οξυτοκίνη ονομάζεται επίσης ορμόνη "της αγκαλιάς" ή "της εμπιστοσύνης" αφού τα επίπεδα της στον οργανισμό ανεβαίνουν με την εκδήλωση πράξεων γενναιοδωρίας, ευγνωμοσύνης, κοινωνικής προσφοράς, όπως και με το άγγιγμα, το αγκάλιασμα και το μασάζ αλλά και κάθε μορφή συναισθηματικής ή σωματικής επαφής με τους άλλους ανθρώπους.

Ακόμη, ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως τα επίπεδα της οξυτοκίνης εκτινάσσονται απότομα κατά τη διάρκεια του οργασμού αλλά πέφτουν κατακόρυφα αμέσως μετά. Αντίθετα μια ζεστή αγκαλιά ανεβάζει μεν απότομα την οξυτοκίνη αλλά τη διατηρεί σε υψηλό επίπεδο για πολλές ώρες στη συνέχεια.

Με αυτά τα δεδομένα, ο καθηγητής ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο της Βόννης, Ρενέ Χάρλεμαν (Dr. Rene Hurlemann), οργάνωσε ένα πείραμα για τις ανάγκες του οποίου δύο ομάδες αντρών "ελεύθερων" και "δεσμευμένων" εισέπνευσαν οξυτοκίνη μέσω ρινικού σπρέι και 45 λεπτά αργότερα προσεγγίστηκαν από μια όμορφη, γοητευτική γυναίκα ο καθένας τους ξεχωριστά.

Καθώς οι γυναίκες πλησίαζαν όλο και πιο κοντά στους άντρες, εκείνοι έπρεπε να αναφέρουν σε ποιο σημείο η απόσταση μεταξύ τους ήταν "ιδανική" και πότε γινόταν "ελαφρώς δυσάρεστη".

Διάβασε στη συνέχεια τι έδειξε το πείραμα και πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις στη σχέση σου

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ