Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, είναι πιο ευτυχισμένα [έρευνα] | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
10:38
26/8/2016

Τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, είναι πιο ευτυχισμένα [έρευνα]

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μοιραστείτε ένα κοκτέιλ! Ίσως αυτός να είναι ο τρόπος να σώσετε τη σχέση σας!

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Οι άνθρωποι ψάχνουν διαρκώς και διακαώς να βρουν τα κλειδιά της ευτυχισμένης σχέσης. Υπομονή; Συμβιβασμοί; Ή απλά ένα ποτήρι αλκοόλ;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο«The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series», τα ζευγάρια που πίνουν μαζί, έχουν λιγότερες αρνητικές στιγμές στη σχέση σε βάθος χρόνου και τελικά ο δεσμός τους δυνάμωνε.

Η έρευνα έδειξε πως τα ζευγάρια ηλικία 50 ετών και άνω, είχαν καλύτερους γάμους, εφόσον και οι δύο έπιναν μαζί ή και οι δύο απήχαν από το αλκοόλ. Αντίθετα, αν το ένα μέλος έμενε χωρίς να πιει σταγόνα αλκοόλ ενώ το άλλο έπινε πολύ, εκεί ο γάμος ήταν δυσάρεστος, ειδικά για τις συζύγους. 

 

 

«Οι γυναίκες που έπιναν και ένα ποτηράκι αλκοόλ με τους συντρόφους τους, μίλησαν για μειωμένες αρνητικές σκέψεις σχετικά με τη σχέση τους μέσα στο χρόνο».

Σύμφωνα με το Reuters, οι ερευνητές πήραν στοιχεία από 4.864 παντρεμένα ζευγάρια, από τα οποία 2.767 ήταν παντρεμένα κατά μέσο όρο για 33 χρόνια ενώ το 1/3 ήταν παντρεμένο μια φορά. 

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να πουν πόσες φορές την εβδομάδα κατανάλωναν αλκοόλ, σε συνδυασμό με ερωτήσεις για το άλλο τους μισό που αφορά στο χαρακτήρα του (είναι επικριτικός, απαιτητικός ή εκνευριστικός);

«Η έρευνα δεν επικεντρώνεται στο πόσο πίνουν τα ζευγάρια αλλά στο αν πίνουν μαζί», τονίζει η δρ. Kira Birditt του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. 

 

Πιο ευτυχισμένα τα ζευγάρια που πίνουν ένα ποτηράκι μαζί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν προβλήματα. Η υπεύθυνη της έρευνας τονίζει πως το 20% των ανδρών και το 6% των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα, είχαν σημαντικά προβλήματα διαχείρησης της κατανάλωσης αλκοοόλ. 

«Οι δυνατοί πότες έχουν ανοργάνωτες σχέσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους και ειδικά με το ταίρι τους.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το έχεις στο μυαλό σου και ποτέ να μην το παρακάνεις με το αλκοόλ».

Το κλειδί ανάγνωσης αυτής της έρευνας είναι πως τα ζευγάρια με κοινά ενδιαφέροντα, ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο τους, που ξέρουν πως να χαλαρώσουν μαζί, έστω και με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, έχουν μια πιο ομαλή και ήρεμη συμβίωση!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ