Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές, ευτυχούν! | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
15:06
25/11/2015

Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές, ευτυχούν!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Μια έρευνα του 2002 αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καθηγητή Matt Johnson, του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα. 

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Στην εν λόγω έρευνα του 2002, τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές, με τους άντρες να κάνουν και φασίνα, είχε φανεί πως κάνουν τελικά λιγότερο σεξ. 

Ο Johnson που είδε πως κάτι πάει στραβά με τα ευρήματα της έρευνας αυτής, και αποφάσισε να αναλύσει εκ νέου ευρήματα από 1.338 ζευγάρια στη Γερμανία. Η δική του έρευνα διαπίστωσε δοαφορετικά στοιχεία:  

 «Το να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού τα ζευγάρια, δημιούργησε μεταξύ τους μεγαλύτερο σεβασμό και τελικά το σεξ έγινε καλύτερο και περισσότερο. Το να κάνεις τις δουλειές στο σπίτι δεν είναι κάτι ευχάριστο μεν αλλά βοηθάει τα ζευγάρια να μην νιώθουν έξτρα θυμό και μεγαλώνει το αίσθημα της ισότητας μεταξύ τους».

Το πρόβλημα με την εν λόγω έρευνα είναι το ποιες δουλειές θεωρούν τα ζευγάρια μεταξύ τους πως είναι δίκαιο να κάνουν ενώ ρόλο φαίνεται να παίζουν και οι διαφορές στις κουλτούρες. Για παράδειγμα, στην έρευνα φαίνεται τα ζευγάρια από τη Γερμανία να έχουν πιο παραδοσιακούς ρόλους όσον αφορά τα φύλα, σε σχέση με τους Αμερικάνους. Παραδοσιακά οι άντρες στη Γερμανία κάνουν δηλαδή λιγότερες δουλειές σε σχέση με τα αρσενικά στη Βόρειο Αμερική. Η έρευνα αφορά πάντως τη σχέση και τη σεξουαλική ικανοποίηση ανάμεσα σε ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. 

Η εν λόγω έρευνα φαίνεται πως επιβεβαιώνει και συμπληρώνει έρευνα του 2014, που δημοσιεύτηκε στο Sex Roles Journal και έδειξε πως η άνιση κατανομή στις δουλειές του σπιτιού ανάμεσα στο ζευγάρι, μπορεί να δημιουργήσει δυσαρέσκεια στις συζύγους. 

Το δίκαιο μοίρασμα της φασίνας ειδικά ανάμεσα στα ζευγάρια που εργάζονται, βοηθά να αμβλύνονται οι εντάσεις και οι δυσαρέσκειες. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και έρευνα του 2007, όπου το 62% των ενηλίκων που συμμετείχαν, θεωρούσαν πως η μοιρασιά στις δουλειές του σπιτιού, βοηθά να επιτύχει ο γάμος ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες. 

Οπότε, τι μας μένει; Ότι οι άντρες δεν πρέπει να αποφεύγουν τις υποχρεώσεις και στο νοικοκυριό, αν θέλουν να έχουν ευτυχισμένες συζύγους και πιστές ερωμένες. 

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ