Τα πράγματα που πρέπει να συζητάς καθημερινά με εκείνον | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
13:36
17/2/2016

Τα πράγματα που πρέπει να συζητάς καθημερινά με εκείνον

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που προτού να το καταλάβουν, έχει απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο μίλια μακριά. Πώς έγινε αυτό; Πώς εσείς που ήσασταν αυτοκόλλητοι, δεν αναγνωρίζετε ο ένας τον άλλο;. 

Μοναδικά αφροδισιακά έλαια για μασάζ και κεριά για την πιο αισθησιακή ατμόσφαιρα! Lovejoy Μόνο για εσένα!

Το κλειδί είναι η επικοινωνία. Αντί να μιλάτε μόνο για τα ψώνια του μάρκετ ή τις υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς που τρέχουν, μιλήστε καθημερινά για τα εξής 5 ζητήματα.

1. Οι στόχοι σας

Πάνω σε τι δουλεύετε επαγγελματικά, προσωπικά, πνευματικά και συναισθηματικά; Μήπως σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα; Μήπως θέλεις να αλλάξεις το σώμα σου και να κάνεις γιόγκα κάθε εβδομάδα; Μήπως εκείνος αποφάσισε να φτιάξει κήπο ή να ξεκινήσει πυγμαχία; Όποιος κι αν είναι ο στόχος που γυρίζει στο κεφάλι σας, μοιραστείτε τον, μικρό ή μεγάλο. 

 

2. Οι δυσκολίες της ημέρας:

Μίλα του και ζήτα του να σου μιλήσει για κάθε εμπόδιο που συνάντησε μέσα στην ημέρα. Μήπως ήταν το ταξί που παραλίγο να τον τρακάρει ή τα μαλλιά σου που δεν έστρωναν με τίποτα; Ό,τι κι αν είναι εκείνο που βρέθηκε στο δρόμο σας και σήμερα, αξίζει να το μοιραστείτε. 

 

3. Είσαι καλά;

Κοιμήθηκες καλά; Νιώθεις αδύναμη; Πονάς κάπου; Μίλα του για την κατάσταση της υγείας σου και ζήτα να μάθεις πόσο καλά είναι κι εκείνος. Απορούμε συχνά για ανθρώπους που νοσούν και οι οικογένειές τους ούτε γνωρίζουν τίποτα αλλά ούτε βλέπουν τα σημάδια. 

 

4. Μιλήστε για τα ωραία σας, τις ευχάριστες στιγμές σας.

Η Tina Tessina, Ph.D., σύμβουλος γάμου προτείνει να θυμάστε καθημερινά μια ευχάριστη στιγμή του παρελθόντος, του κοινού σας παρελθόντος. 

Θυμάσαι τότε που... είναι μια καλή αρχή για μια ρομαντική κουβέντα. Ειδικά σε ζευγάρια που μετράνε χρόνια, οι αναμνήσεις μπορούν να προσφέρουν ένα έξτρα δέσιμο. Αν βλέπετε πως οι ευτυχισμένες κοινές στιγμές σας είναι μακρινές, φτιάξτε νέες παρέα. 

 

5. Και το μέλλον; Πώς το βλέπεις;

Ποιά είναι τα πλάνα που έχει ο καθένας ξεχωριστά αλλά και οι δύο ως ζευγάρι για το μέλλον; Ένα ταξίδι ή η απόκτηση ενός παιδιού; Ή ακόμα πως βλέπει ο καθένας τον εαυτό του σε 1- χρόνια ή όταν φτάσουμε 70 ετών σαν το ζευγάρι του Up.

6. Για τι μετανιώνεις; Για τι είσαι ευγνώμων; 

Τι μετανιώνεις από τη μέρα που πέρασε; Για ποιό πράγμα είσαι ευγνώμων; Τι λάτρεψες σε εκείνον τη μέρα αυτή; Αντί να κάνετε κρεβατομουρμούρα για όσα πήγαν στραβά μέσα στη μέρα, απλά μιλήστε για όσα πήγαν καλά!

Κατερίνα Πατούλια

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ