Τα μιλήσαμε- τα συμφωνήσαμε: όσα ασφαλίζουν τη σχέση | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
12:23
27/2/2012

Τα μιλήσαμε- τα συμφωνήσαμε: όσα ασφαλίζουν τη σχέση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Ας βάλουμε κάποια στεγανά για να μην μπάσει νερά η σχέση.
Ας βάλουμε κάποια στεγανά για να μην μπάσει νερά η σχέση.

Θέλεις να είσαι τέλεια αυτή τη φορά στη σχέση σου αλλά όπως και τις προηγούμενες, κάτι έκανες λάθος και πάει η τελειότητα.

Μήπως κάποια πράγματα πρέπει να τα συμφωνήσεις εξ' αρχής με το ταίρι σου; Μήπως δεν αρκεί μόνο η αγάπη, ο έρωτας, η καψούρα αλλά πρέπει να ορίσεις κάποιους κανόνες; Ναι, πρέπει και ναι μπορείς!


Οι δυο μας ή ο κόσμος όλος; Πόσους χωράει αυτός ο ο δεσμός.

Το θέμα της πίστης ή απιστίας είναι για κάθε άνθρωπο κάτι διαφορετικό και συγκεκριμένο και καλό είναι να συζητιέται από την αρχή ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Εκείνος μπορεί να θεωρεί πταίσμα και το να δίνεις οδηγίες σε αρσενικά στο δρόμο ενώ εσύ μπορεί να είσαι ανεκτική στο να κεράσει και ένα σφηνάκι μια κοπέλα σε μια έξοδό του. Γενικά, μιλήστε για τη σχέση σας: θα είναι ανοιχτή ή κλειστή; Θα είναι παραδοσιακή ή πιο ελεύθερη; Το βλέπεις επιτρέπεται αλλά το πιάνειν απαγορεύεται; Τι συμβαίνει με τις φιλίες και τα μηνυματάκια στο Facebook;


Πόσο χρόνο έχει ο καθένας για τον εαυτό του;

Κάποια ζευγάρια δεν ξεκολλάνε ο ένας από τον άλλο. Κάποια άλλα, κρατάνε στιγμές για τον προσωπικό τους χρόνο και για τους φίλους τους. Είναι βασικό λοιπόν να δεις την άποψή του πάνω στο θέμα. Πώς βλέπει δηλαδή τις ξεχωριστές εξόδους ή ακόμα και διακοπές; Πρέπει να βγαίνετε πάντα μαζί; Πρέπει να ζητάς ή να ζητά τη γνώμη σου πριν κανονίσει έξοδο ή ταξίδι που δεν θα σε περιλαμβάνει;

Τι θα πούμε στους φίλους;

Εμείς τα κορίτσια, τα λέμε όλα με τις κολλητές από το τι σεξ κάνει, μέχρι πόσο μας ικανοποιεί. Από την άλλη, εκείνος μπορεί να μην θέλει να εξομολογείσαι πόσες φορές το κάνετε την εβδομάδα ή αν έχετε τσακωθεί, να γίνεται αυτό σούσουρο παντού. Μιλήστε για τα εν δήμω ζητήματά σας προτού κάποια από τις κολλητές σου κάνει γκάφα!

Αυτοί/ αυτές οι πρώην:

Η Ελεονώρα Μελέτη διατηρεί άριστες φιλίες με όλους τους πρώην της. Η Κάρι Μπράντσο είχε κακά ξεμπερδέματα με τους πρώην κι εσύ μπορεί να μην θέλεις να δεις τις πρώην του καλού σου ούτε ζωγραφιστές. Μίλησε για το θέμα αυτό προτού σου ξεφουρνίσει πως θα επισκεφτεί την καλή του φίλη πρώην στα γενέθλιά της. Επίσης, ενημέρωσέ τον ζηλιάρη αγαπημένο σου για τους πρώην που μπορεί να έχεις φίλους στο facebook, προτού το μάθει με το λάθος τρόπο στο λάθος μέρος.

Δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε:

Στο αν οι φίλοι του ή οι κολλητές σου, κάνουν καλό στη σχέση σας: κανένας δεσμός δεν διατηρείται απλά επειδή σε λατρεύουν οι φίλοι του αλλά και καμιά σχέση δεν χαλά επειδή δεν τον χωνεύουν οι κολλητές σου. Ανάλογα με τα όρια που θα θέσετε στα σχόλια για φίλους και συγγενείς, μια χαρά θα κυλήσει ο δεσμός σας. Και εντάξει, μπορεί να μην θες να ακούς για τις βραδιές Pro του καλούς σου με τα ρεμάλια τους φίλους του, αλλά κι εσύ δεν πας πίσω με τις κινηματογραφικές βραδιές Sex and the City.
 

Να κάνουμε πους -απς:

Αν θέλει να σπαταλάει ώρες στο γυμναστήριο, ας το κάνει. Αν θέλεις να είσαι πιλάτες μάνιακ, ας είσαι. Δεν είναι υποχρεωτικό να μιλήσετε για το πότε θα γυμνάζεστε ή ποιές τροφές θα καταναλώνετε. Ο καθένας μπορεί να διατηρεί την εξωτερική του εμφάνιση στο επίπεδο που θέλει και με δική του ευθύνη.

Οι γονείς και συγγενείς:

Ούτε εσύ αλλά ούτε και εκείνος πρέπει να σου δίνει λογαριασμό για το πως μιλάει στην οικογένειά του. Κάθε οικογένεια έχει τις δικές της συνθήκες επικοινωνίας κι εσύ δεν χρειάζεται να του θέσεις ή να σου θέσει όρους πάνω στο θέμα. Φυσικά, αν έχεις σκοπό να γίνεις κολλητή με τη μαμά του, καλό είναι να το έχεις κοινοποιήσει στον άμεσα ενδιαφερόμενο: το γιο της και αγαπημένο σου.

 

Κατερίνα Πατούλια

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ