Τα 8 σημάδια είσαι έτοιμη για την επόμενη σχέση | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
22:49
24/2/2015

Τα 8 σημάδια είσαι έτοιμη για την επόμενη σχέση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αφού κλάψεις, χτυπηθείς και πενθήσεις το τέλος ενός μεγάλου έρωτα, έρχεται κάποια στιγμή που μπορείς να αναγνωρίσεις ότι αυτή η ιστορία έχει τελειώσει οριστικά για σένα κι ότι είσαι έτοιμη να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Μάθε τα διακρίνεις πότε ήρθε αυτή η στιγμή, ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες να ευτυχίσεις σ' αυτή την προσπάθεια.

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε μπορεί να γίνει βεβιασμένα μέσω μιας καινούργιας σχέσης που ελπίζεις να μουδιάσει τον πόνο σου όπως μπορεί να σε συμβ

Το να ξεπεράσεις έναν χωρισμό δεν συμβαίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε μπορεί να γίνει βεβιασμένα μέσω μιας καινούργιας σχέσης που ελπίζεις να μουδιάσει τον πόνο σου όπως μπορεί να σε συμβουλέψουν κάποιοι.
Βέβαια, μια νέα σχέση λειτουργεί σαν σημάδι ότι έχεις ξεπεράσει τον πρώην, αλλά αυτό δεν δουλεύει ανάποδα. Μάλιστα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να περιμένεις το πλήρωμα του χρόνου που σιγά-σιγά -αν δουλέψεις και λίγο με τον εαυτό σου- θα κλείσει τις πληγές σου και θα σου επιτρέψει να ερωτευτείς ξανά και να χτίσεις έναν νέο δεσμό σε πιο υγιείς βάσεις αυτή τη φορά.
Δες λοιπόν ποια είναι τα οκτώ σημάδια ότι είσαι έτοιμη για το μεγάλο βήμα:

1. Δεν τσεκάρεις συνέχεια το κινητό σου
Όταν χωρίζεις είναι λογικό να περιμένεις κάποια σημεία ζωής από εκείνον και να νιώθεις απογοήτευση κάθε φορά που το τηλέφωνο σου χτυπάει χωρίς να βλέπεις όνομα του στην οθόνη σου. Αργά ή γρήγορα όμως έρχεται κάποια στιγμή που διαπιστώνεις ότι δεν καρδιοχτυπάς πια μέχρι να δεις ποιος είναι ή ακόμα ότι έχεις ξεχάσει το κινητό σου για ώρες μέσα στην τσάντα σου κι αυτό αποτελεί ένα πολύ θετικό σημάδι, αφού δείχνει ότι η σχέση αυτή έκανε τον κύκλο της και ότι μπορείς να προχωρήσεις.

2. Δεν σε νοιάζει αν εκείνος έχει προχωρήσει
Δεν σ' ενδιαφέρει καθόλου τι κάνει εκείνος τα βράδια που χαζεύεις μόνη σου τηλεόραση στο σπίτι. Μπορεί να τον δεις αγκαλιά με την επόμενη στον δρόμο αλλά δεν σε πειράζει στο ελάχιστο και άνετα θα μπορούσες να του ευχηθείς κάθε ευτυχία κοντά της αν δεν κινδύνευε να παρεξηγηθεί ως ειρωνεία. Σου φαίνεται αδύνατο; Κι όμως συμβαίνει κι όταν συμβεί είναι πολύ σημαντικό βήμα για τη δική σου προσωπική πρόοδο.

3. Δεν κατασκοπεύεις τις κινήσεις του στο Facebook
Αφού χωρίσεις είναι ανθρώπινο να ψάχνεις να δεις τι λέει για σένα στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα και να αναρωτιέσαι ποια από τις καινούργιες γνωριμίες του που του κάνουν λάικ θα πάρει τη θέση σου στην καρδιά του. Μπορεί μάλιστα κάποια στιγμή να σε πιάσει εμμονή μ' αυτή τη συνήθεια και να χάνεις πιο ουσιώδεις εξελίξεις από τις ζωές των φίλων σου. Όσο όμως ξεπερνάς τον χωρισμό παρατηρείς ότι ασχολείσαι όλο και λιγότερο με το άθλημα, ενώ κάποια στιγμή διαπιστώνεις ότι δεν έχεις καθόλου νέα του για καιρό και δεν σου καίγεται καρφί.

4. Καταλαβαίνεις ότι η σχέση αυτή ήταν ένα σχολείο για σένα
Αυτό είναι ένα στάδιο μεγάλης συναισθηματικής ωρίμανσης και ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις επόμενες σχέσεις σου: απλά κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι αυτός ο πρώην σου βρέθηκε στη ζωή σου για να σε μάθει κάτι χρήσιμο για σένα την ίδια. Μπορεί αυτό το κάτι να είναι το να βάζεις όρια στους άλλους, ή το να μάθεις να ξεχωρίζεις τι ζητάς πραγματικά από έναν άντρα. Ότι κι αν είναι πάντως αποτελεί ένα άλμα προς την ωριμότητα που δεν θα είχες πραγματοποιήσει αν δεν είχες αυτή την εμπειρία κι αυτό είναι ανακουφιστικό, αφού δεν ήταν εντελώς χάσιμο χρόνου.

Στη συνέχεια: Πόσος καιρός θα χρειαστεί και άλλα 4 σημαντικά σημάδια επούλωσης

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ