Τα 8 καλά του χωρισμού -κι όμως υπάρχουν! | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
19:03
7/2/2015

Τα 8 καλά του χωρισμού -κι όμως υπάρχουν!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όταν μια σχέση φτάνει στο τέλος της είτε γιατί εκείνος σε παράτησε είτε γιατί αρνήθηκε να αναγνωρίσει τις ανάγκες σου και να δεσμευτεί με αποτέλεσμα να αναγκαστείς να τον αφήσεις είναι λογικό να νιώθεις διαλυμένη κι ανίκανη να λειτουργήσεις σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Όμως μόλις περάσει λίγος καιρός και επιτρέψεις στην ψυχή σου να αναρρώσει θα διαπιστώσεις ότι τελικά ήταν μια εμπειρία που άξιζε να ζήσεις για πολλούς λόγους.

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Ο χωρισμός είναι πάντα επώδυνος για ένα ζευγάρι αλλά ακόμα περισσότερο όταν γίνεσαι αποδέκτης της απόρριψης κάποιου με τον οποίο ήλπιζες μέχρι χτες ότι θα μοιραζόσουν ένα κοινό μέλλον. Κι ενώ τις

Ο χωρισμός είναι πάντα επώδυνος για ένα ζευγάρι αλλά ακόμα περισσότερο όταν γίνεσαι αποδέκτης της απόρριψης κάποιου με τον οποίο ήλπιζες μέχρι χτες ότι θα μοιραζόσουν ένα κοινό μέλλον. Κι ενώ τις πρώτες μέρες προσπαθείς να χωνέψεις την πραγματικότητα αγκαλιά με ένα κουτί χαρτομάντιλα, ανάμεσα σε λυγμούς, αγωνιώδη "γιατί" και κατάρες που εναλλάσσονται με απελπισμένα όνειρα επανασύνδεσης κάποια μέρα ξυπνάς και διαπιστώνεις ότι αυτή η πικρή εμπειρία αποδεικνύεται από τις πιο θετικές φάσεις της ζωής σου. Ορίστε γιατί:

1. Κερδίζεις σε αγάπη
Όσο είσαι σε σχέση μπορεί να ξεχνάς πως ο έρωτας δεν είναι η μόνη μορφή αγάπης που σε τρέφει και γαληνεύει την ψυχή σου. Όταν χωρίζεις όμως και εισπράττεις καθημερινά την ηθική και έμπρακτη υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας σου συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι σχέσεις για σένα και δένεσαι ακόμα περισσότερο μαζί τους.
2. Γίνεσαι φίλη με τον εαυτό σου
Στην αρχή νιώθεις σαν την καλαμιά στον κάμπο και είναι χάλια, ιδιαίτερα όταν χωρίζεις μετά από μια μακροχρόνια σχέση συμβίωσης. Όμως, όσο συνηθίζεις να ξυπνάς μόνη σου το πρωί και να επιστρέφεις σ' ένα άδειο σπίτι το βράδυ τόσο περισσότερο ανεξάρτητη και αυτάρκης νιώθεις κι αυτό ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σου. Έτσι καταλαβαίνεις ότι μπορεί να είσαι μόνη σου αλλά δεν νιώθεις πια μοναξιά κι αυτό σε βοηθάει να δημιουργήσεις πιο υγιείς σχέσεις στο μέλλον που να βασίζονται στην ελεύθερη επιλογή κι όχι στην απελπισία.

Στη συνέχεια: πώς μαθαίνεις ν' αγαπάς και άλλα 5 θετικά του χωρισμού

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ