Tα 5 πιο συνηθισμένα λάθη σε μια σχέση που μπορούν να οδηγήσουν στον χωρισμό | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
11:00
20/1/2021

Tα 5 πιο συνηθισμένα λάθη σε μια σχέση που μπορούν να οδηγήσουν στον χωρισμό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το 75% των ανθρώπων βιώνουν πολλαπλούς χωρισμούς στη ζωή τους. Ένας χωρισμός δεν είναι σίγουρα μια από τις πιο ευχάριστες εμπειρίες που μπορεί να σου συμβούν, οπότε το ιδανικό θα ήταν να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερους επώδυνους χωρισμούς, πριν βρεις τον άντρα της ζωής σου. Παρόλο που, σε γενικές γραμμές οι λόγοι για τους οποίους χωρίζουμε είναι αντικειμενικοί, υπάρχουν ακόμα πράγματα που μπορούν να ξεπεραστούν προκειμένου να οδηγήσουν σε αυτό το πολυπόθητο «και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικά χαρακτηριστικά λάθη που καταστρέφουν τις σχέσεις

Δεν ζείτε μαζί τη στιγμή

Το να περνάς ποιοτικό χρόνο μαζί με τον άλλο είναι πολύ σημαντικό για μια σχέση. Τα ζευγάρια που το κάνουν αυτό είναι πιο ικανοποιημένα στις σχέσεις τους. Αυτό συμβαίνει επειδή μοιράζονται εμπειρίες που τους φέρνουν πιο κοντά. Αλλά είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο ποιοτικός χρόνος έχει σημασία. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που οδηγούν σε χωρισμό.

Εάν παρακολουθείτε μια ταινία μαζί ή απλά κάθεστε στον ίδιο καναπέ όλη την ημέρα και ο καθένας είναι στον κόσμο του όλη την ώρα, δεν περνάτε ποιοτικό χρόνο μεταξύ σας. Προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας κάνουν να αλληλεπιδράτε, όπως να παίζετε παιχνίδια ή να πάτε για έναν περίπατο μαζί.

Διάβασε και αυτό: Το πιο γρήγορο τεστ για να μάθεις εάν έχεις συναισθηματική νοημοσύνη

Αποφεύγεις να δείχνεις ευάλωτη

Η ευαλωτότητα είναι αυτό που καθιστά δυνατή τη σύνδεσή σου με τους άλλους. Όταν το αποφεύγεις, μπορεί να δυσκολευτείς να είσαι ανοιχτή και να εμπιστεύεσαι τους άλλους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στις σχέσεις. Δεν αφήνεις τους ανθρώπους να έρθουν κοντά σου για να σε γνωρίσουν καλύτερα. Το αποτέλεσμα είναι να κρατάς απόσταση και να μην μπορείς να αναπτύξεις βαθιά αγάπη και στοργή.

Δεν προσέχεις τον εαυτό σου

Η δυσαρέσκεια με την προσωπικότητα του συντρόφου είναι ένας σημαντικός λόγος χωρισμού. Λάβε υπόψη τι άτομο ερωτεύτηκε ο σύντροφός σου.

Με τα χρόνια, θα αλλάξεις αναπόφευκτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να φροντίζεις τον εαυτό σου μόλις βρεις έναν σύντροφο. Συνέχισε να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να τρως υγιεινά, ασχολήσου με την προσωπική σου εξέλιξη  και ότι άλλο έκανες πριν βρεις την αγάπη.

Έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση αποτελεί μεγάλη απειλή για μια σχέση. Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση συχνά φοβούνται την απόρριψη και κάνουν ότι μπορούν για να προστατευθούν. Δεν πιστεύουν ότι είναι αρκετά καλοί για τον σύντροφό τους και δεν πιστεύουν ότι ο σύντροφος που έχουν, μπορεί πραγματικά να τους αγαπήσει. Εξαιτίας αυτού, αναμένουν ότι η σχέση θα τελειώσει σύντομα. Ως εκ τούτου, προσπαθούν να προετοιμαστούν για αυτό και δεν συνεισφέρουν αρκετά συναισθηματικά, καθώς αμφισβητούν συνεχώς τις ενέργειες του συντρόφου τους.

Διάβασε και αυτό: 6 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση - Αν τα εντοπίσεις, απλά... κάνε κάτι

Αποφεύγεις τις συγκρούσεις

Μπορεί να φαίνεται ότι η αποφυγή συγκρούσεων σε αποτρέπει από το να καταστρέψεις τη σχέση σου. Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Εάν αποφεύγεις οποιαδήποτε σύγκρουση, αυτό σημαίνει ότι κρύβεις τα αληθινά σου συναισθήματα, αγνοείς τις ανάγκες σου και κρατάς μέσα σου την απογοήτευσή σου.

Αλλά δεν μπορείς να ζήσεις έτσι όλη σου τη ζωή. Στο τέλος, θα απογοητευτείς και θα το τελειώσεις. Οι συγκρούσεις σε εκτονώνουν και ενθαρρύνουν την επικοινωνία. Ο σύντροφός σου δεν μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου, οπότε πρέπει να μιλάς μαζί του για ότι σε απασχολεί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διορθώσετε τα προβλήματά σας μαζί πριν είναι πολύ αργά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ