Τα 5 βήματα για να πεις σε κάποιον ότι σου αρέσει | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
9:44
15/3/2020

Τα 5 βήματα για να πεις σε κάποιον ότι σου αρέσει

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Mερικές φορές μπορεί να είναι τρομακτικό να παραδεχτείς σε κάποιον ότι τρέφεις συναισθήματα. Και η στιγμή που θα τα εκφράσεις μπορεί να είναι δύσκολη. Ιδιαίτερα αν δεν ξέρεις αν είναι αμοιβαία. Ο ψυχολόγος και θεραπευτής ζευγαριών Gary Brown έδωσε στο Cosmopolitan τις συμβουλές του για το πώς θα ξεπεράσεις αυτή τη δυσκολία σε πέντε εξαιρετικά εύκολα βήματα.

Βήμα πρώτο: Να είσαι σίγουρη για το πώς αισθάνεσαι

Πριν πεις σε κάποιον ότι νιώθεις συναισθήματα, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι αυτά είναι σοβαρά και ότι όλο αυτό δεν είναι απλά και μόνο ένας ενθουσιασμός που θα τελειώσει μέσα σε μια εβδομάδα.

Βήμα δεύτερο: Επιλέξε με σύνεση τη στιγμή που θα το πεις

Ενώ ο Brown λέει ότι δεν υπάρχει «κατάλληλος χρόνος» για να παραδεχτείς ότι έχεις συναισθήματα για κάποιον, υπάρχουν σίγουρα μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν την απόφαση για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να ξεκινήσεις αυτή τη συζήτηση.

Εάν βρίσκεσαι στην αρχή μιας σχέσης, ο Brown λέει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις περάσει αρκετό χρόνο μαζί του για να αποκτήσεις πραγματικά μια αίσθηση για το ποιος είναι:

Με βάση αυτό, μερικές φορές υπάρχουν περιστάσεις που μπορεί να σε αναγκάσουν να περιμένεις λίγο περισσότερο από ότι θα ήθελες. «Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει τελειώσει πρόσφατα μια σχέση, καλό θα ήταν να περιμένεις», προειδοποιεί ο Brown.

Διάβασε και αυτό: Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

Βήμα τρίτο: Eπίλεξε την κατάλληλη τοποθεσία

«Συνιστώ ένα χαλαρό περιβάλλον», λέει. «Ίσως να κάνετε μια βόλτα στο πάρκο, να συναντηθείτε στην παραλία ή να πάτε σε οποιοδήποτε άλλο χαλαρό περιβάλλον, όπου και οι δύο μπορείτε να αισθανθείτε ελεύθεροι να μιλήσετε ανοιχτά. Δεν συνιστώ ανεπιφύλακτα να πάτε σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους και σίγουρα όχι σε ένα μπαρ ή σε ένα εστιατόριο με πολύ κόσμο. Θα χρειαστεί να βρεθείτε σε μια ατμόσφαιρα όπου είστε και οι δύο όσο πιο άνετοι, μπορείτε να είστε και αυτό να οδηγήσει σε μια οικεία συζήτηση».

Βήμα τέταρτο: Πες τις λέξεις

Μόλις οι δυο σας βρεθείτε στην ήσυχη, δημόσια τοποθεσία της επιλογής σας, ήρθε η ώρα να του πεις πώς αισθάνεσαι. Σίγουρα η έναρξη της συζήτησης μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά ο Brown λέει ότι δεν πρόκειται για κάτι το οποίο χρειάζεται δύσκολο χειρισμό. Απλά βρες μια φυσική παύση στη συζήτηση και πες αυτό που θέλεις.

«Απλά πες του ότι έχεις παρατηρήσει ότι αρχίζεις να απολαμβάνεις όλο και περισσότερο την παρέα του», συμβουλεύει. «Μπορεί και να του πεις ότι όταν τον σκεφτεσαι, βρίσκεις τον εαυτό σου να χαμογελάει. Μπορεί να φανεί λίγο αδέξιο αλλά δεν πειράζει. Αν η χημεία είναι αμοιβαία, ίσως δεν είναι δύσκολο να το ξεκινήσεις».

Αυτό το είδες; Η επιστήμη απεφάνθη: Οι γυναίκες που παντρεύονται ψηλότερους άνδρες έχουν πιο ευτυχισμένους γάμους

Βήμα πέμπτο: Προχώρησε ανάλογα

Αυτή η συζήτηση θα συνεχιστεί με έναν από τους δύο τρόπους.

Επιλογή 1: Νιώθει το ίδιο με σένα! Σε αυτή την περίπτωση, ο Brown λέει ότι πρέπει να το απολαύσεις και να δεις προς τα πού πηγαίνει η συζήτηση από εκεί και πέρα. «Αν νιώθει το ίδιο, μπορεί να θελήσετε να εξερευνήσετε ο ένας τον άλλον περισσότερο και με έναν δικό σας τρόπο, αν αυτό βγαίνει φυσικά και για τους δυο σας», λέει,

Επιλογή 2: Δεν αισθάνεται το ίδιο, οπότε ο Brown λέει ότι πρέπει να είσαι ευγνώμων ότι ήταν ειλικρινής μαζί σου και ότι τώρα έχεις την ελευθερία να αναζητήσεις κάποιον που αισθάνεται το ίδιο για σένα.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ