Τα 4 βήματα για μια ευτυχισμένη σχέση διαρκείας | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
21:05
3/2/2015

Τα 4 βήματα για μια ευτυχισμένη σχέση διαρκείας

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Συγχαρητήρια: είσαι ζευγαρωμένη, ερωτευμένη και πανευτυχής! Πώς όμως θα καταφέρεις να κάνεις αυτή την ευτυχία να διατηρηθεί στον χρόνο χωρίς να υποκύψει στις συνεχείς αλλαγές της ζωής και στις πιέσεις της καθημερινότητας;

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	Όπως ακριβώς φροντίζεις να ξεκαθαρίζεις τα ντουλάπια σου και να φρεσκάρεις το σπίτι σου μια φορά τον χρόνο, το ίδιο ακριβώς αρκεί να κάνεις και στη σχέση σου ακολουθώντας τέσσερα απλά βήματα.</p>

Όπως ακριβώς φροντίζεις να ξεκαθαρίζεις τα ντουλάπια σου και να φρεσκάρεις το σπίτι σου μια φορά τον χρόνο, το ίδιο ακριβώς αρκεί να κάνεις και στη σχέση σου ακολουθώντας τέσσερα απλά βήματα.

Βήμα 1ο: Βρες την κατάλληλη στιγμή
Πρώτα απ' όλα πρέπει να δημιουργήσεις τη σωστή στιγμή, γιατί αν περιμένεις να προκύψει μπορεί να μην προκύψει και ποτέ. Η περίοδος της πρώτης επετείου είναι ιδανική για να τη βάλεις σε εφαρμογή, αλλά αν έχεις χάσει ήδη κάποια "επεισόδια", μπορείς να ξεκινήσεις με αφορμή οποιοδήποτε άλλο ορόσημο της κοινής σας ζωής.

Βήμα 2ο: Κάνε την πρώτη κίνηση
Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, εξασφάλισε λίγες ώρες για να μείνεις μόνη με τον σύντροφο σου χωρίς παρεμβολές. Καθίστε κάπου άνετα -όχι όμως στο κρεβάτι και πάει αλλού το πράγμα- βάλτε το αγαπημένο σας ποτό και μιλήστε για τα όσα σας ευχαριστούν αλλά και όσα σας βαραίνουν στην κοινή σας ζωή, γι' αυτά που θα θέλατε να κάνετε περισσότερο μαζί και για εκείνα που θα θέλατε ν' αλλάξουν. Έτσι θα ελαφρύνετε και οι δύο τις καρδιές σας και θα μπορέσετε να δείτε τη σχέση σας κάτω από ένα νέο φως.

Βήμα 3ο: Με τον σωστό τρόπο
Βέβαια, ως γνωστόν, οι άντρες δυσκολεύονται να εκφραστούν σ' αυτά τα ζητήματα. Γι' αυτό το πιο σημαντικό είναι να ανοίξεις αυτή την κουβέντα σαν εξομολόγηση, μιλώντας για τα συναισθήματα σου και ρωτώντας τον για τα δικά του, όπως θα έκανες με την κολλητή σου. Σκίσε λοιπόν τη λίστα με τα παράπονα που μπορείς να έχεις καταχωνιασμένη μέσα σου από χρόνια, αυτή που είναι γεμάτη από "εσύ" και "ποτέ δεν..." και μίλα για σένα. Μ' αυτόν τον τρόπο θα βάλεις τον διάλογο στη σωστή βάση και θα βοηθήσεις τον αγαπημένο σου να κάνει το ίδιο.
Σημαντικό: για να αποφύγεις το ενδεχόμενο η συζήτηση να παρεκτραπεί και να μεταμορφωθεί σε καυγά, θυμήσου να πιάσεις πρώτα τα θετικά, όλα τα όμορφα συναισθήματα και τα πράγματα που μοιράζεστε αλλά και αυτά που θα ήθελες να μοιραστείτε στο μέλλον.

Βήμα 4ο: Επανάλαβε κάθε τρεις μήνες
Φυσικά, ένα ξεκαθάρισμα τον χρόνο δεν αρκεί για να κρατήσει το σπίτι σου καθαρό κι οργανωμένο. Το ίδιο ισχύει και στη σχέση σου. Φρόντισε λοιπόν να "αερίζεις" το συναισθηματικό σας πεδίο μια φορά κάθε τρεις μήνες, μιλώντας με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω για όσα θέματα μπορεί να έχουν προκύψει εντωμεταξύ πριν διογκωθούν και φτάσουν να σας πνίξουν.
Σημαντικό: αυτές οι συμπληρωματικές συζητήσεις πρέπει να είναι σύντομες και περιεκτικές και σίγουρα όχι πιο συχνές από τρεις φορές τον χρόνο. Όπως δεν αφήνεις μέσα στη μέση τις σκούπες και τους κουβάδες γιατί θα προκληθεί το χάος, έτσι δεν είναι κάνει καλό να μιλάς συνεχώς για τη σχέση σου με τον σύντροφο σου: όσο καλή διάθεση κι αν έχετε, γρήγορα θα κουραστείτε και οι δύο και θα χάσετε την ουσία που δεν είναι άλλη από το να περνάτε καλά μαζί.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ