Σε ποια ηλικία είναι πιο πιθανόν να γνωρίσεις τον άνδρα της ζωής σου, σύμφωνα με την επιστήμη | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
7:21
12/4/2021

Σε ποια ηλικία είναι πιο πιθανόν να γνωρίσεις τον άνδρα της ζωής σου, σύμφωνα με την επιστήμη

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλες ξέρουμε πώς εξελίσσεται η ιστορία: βασανίζεσαι για έναν σχολικό έρωτα, μετά μπαίνεις σε μια σειρά γνωρίζοντας καινούργιους ανθρώπους, έπειτα έρχεται η πρώτη μακροχρόνια σχέση σου αλλά μετά από περίπου 3 χρόνια τελειώνει. Σίγουρα το έχεις ζήσει και εσύ. Και κάθε φορά, σκέφτεσαι, «Ναι, αυτός θα είναι ο ένας» και κάθε φορά, δεν είναι.

Ευτυχώς, η αγάπη είναι πραγματικά ένα παιχνίδι αριθμών και οι μαθηματικοί υπολόγισαν την ηλικία κατά την οποία πιθανότατα θα συναντήσεις  τον τέλειο σύντροφο.

Η ρομαντική σου ζωή μπορεί να ερμηνευτεί μέσω μιας μαθηματικής θεωρίας

H μαθηματικός Dr. Hannah Fry διεξήγαγε μια μελέτη που αποκάλυψε την ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να βρουν την αληθινή αγάπη. Στην έρευνά της, βασίστηκε σε μαθηματικά πρότυπα, στατιστικά και αλγόριθμους, συμπεριλαμβανομένης της «θεωρίας της βέλτιστης διακοπής».

Εν ολίγοις, υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που μπορείς δυνητικά να βγεις μαζί τους κατά τη διάρκεια της ζωής σου και αυτές οι σχέσεις θα διαφέρουν στην ποιότητα. Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, μπορεί να προβλέψεις πόσους υποθετικούς συντρόφους θα έχεις πριν βρεις «αυτόν τον ένα». Σου μαθαίνει πότε να σταματήσεις να κοιτάζεις γύρω και να αφοσιωθείς στον καλύτερο υποψήφιο.

Ποιο είναι το ζώδιο με το οποίο δεν θα κάνεις ποτέ επιτυχημένη σχέση ανάλογα με το δικό σου ζώδιο

Μεγιστοποιείς τις πιθανότητές σου να βρεις τον τέλειο σύντροφο μετά την ηλικία των 27 ετώ

Τα μαθηματικά λένε ότι οι πιθανότητες να βρεις την αληθινή αγάπη με τους ανθρώπους που γνωρίζεις κατά το πρώτο 37% της ρομαντικής σου ζωής είναι πολύ χαμηλές. Ας υποθέσουμε ότι θέλεις να παντρευτείς πριν από την ηλικία των 40 ετών και άρχισες να βγαίνεις για πρώτη φορά στην ηλικία των 15 ετών. Αυτό σημαίνει ότι, σύμφωνα με τα μαθηματικά, είναι δύσκολο να βρεις το ταίρι που θα σε οδηγήσει σε γάμο με τους ανθρώπους που βγαίνεις από την ηλικία των 15 έως την ηλικία των 27 ετών.

Μεταξύ 27 και 35 υπάρχει ένα παράθυρο που σου επιτρέπει να διαλέξεις κάποιον που είναι καλύτερος για εσένα σε σχέση με όλους όσους έχεις γνωρίσει στο παρελθόν. Αυτό συμβαίνει επειδή τώρα μπορείς να κοιτάξεις πίσω σε όλους που βρίσκονται στο 37% και να συγκρίνεις.

Χρειάζεσαι αυτές τις αποτυχημένες σχέσεις

Με τον καθένα που βγαίνεις πριν τα 27 σου είναι μέρος της διαδικασίας που θα σε οδηγήσει να βρεις την αληθινή σου αγάπη. Η εμπειρία και οι προηγούμενες σχέσεις, σου επιτρέπουν να μάθεις από αυτές και να έχεις πιο ρεαλιστικές προσδοκίες για το τι να περιμένεις από έναν σύντροφο.

Αυτές οι πρώτες αγάπες βελτιώνουν την ικανότητά σου να παρατηρείς και σε βοηθούν να αναγνωρίσεις το άτομο που σου ταιριάζει καλύτερα. Μέχρι το τέλος της δεκαετίας των είκοσι και καθώς μπαίνεις στα τριάντα σου, θα είσαι αρκετά ώριμη και έμπειρη και θα έχεις μια πιο ρεαλιστική προσδοκία για αυτό που ψάχνεις στις σχέσεις.

5 απλά καθημερινά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διατηρήσεις δυνατή τη σχέση σου

Πάντα γίνεται υποσυνείδητα

Ίσως έχεις παρατηρήσει ότι το κάνεις αυτό ούτως ή άλλως, ακόμη και χωρίς να γνωρίζεις όλα αυτά τα μαθηματικά πράγματα. Δίνεις  λίγο χρόνο στον εαυτό σου να πειραματιστείς όταν είσαι νέα. Αρχίζεις να εξετάζεις  σοβαρά το πιθανό «υλικό γάμου» μόλις μπεις στο τέλος της δεκαετίας των είκοσι.

Η θεωρία της Dr. Fry αντιπαραθέτει την ανθρώπινη συμπεριφορά με τα μαθηματικά, αλλά η αγάπη ξεπερνά πάντα τους αριθμούς. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα, αλλά ούτε η καρδιά. Έτσι, αν βρήκες κάποιον πριν από την ηλικία των 27 ετών, με τον οποίο μπορείς να φανταστείς  το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί του, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι η αληθινή σου αγάπη. Προχώρα για αυτό που πιστεύεις ότι είναι καλύτερο για εσένα!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ