Σε απάτησε ο σύντροφος σου; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να του θέσεις αν θέλεις να συνεχίσεις τη σχέση | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
14:03
22/10/2019

Σε απάτησε ο σύντροφος σου; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να του θέσεις αν θέλεις να συνεχίσεις τη σχέση

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Η παραδοχή της απιστίας από την πλευρά του συντρόφου σου, όσο οδυνηρή και αν είναι, αποτελεί και το πρώτο βήμα προς την εύρεση του τρόπου αποκατάστασης της σχέσης σου, σε περίπτωση πάντα που η επιλογή σου είναι να δώσεις μια ευκαιρία. Ίσως να βιώνεις θυμό, θλίψη και να είσαι συναισθηματικά φορτισμένη. Πάρε χρόνο και χώρο για να αφήσεις τον εαυτό σου να αισθανθεί ότι χρειάζεται να νιώσει και στη συνέχεια, όταν είσαι έτοιμη να συζητήσεις, σκέψου τι θέλεις να ρωτήσεις τον σύντροφο σου για την απιστία του. Πόσο θέλεις να μάθεις για τη φύση της σχέσης του; Θέτεις ερωτήσεις που θα σε βλάψουν περισσότερο ή αναζητάς την αλήθεια που θα σου επιτρέψει να αισθανθείς καλύτερα και να συνεχίσεις;

Αυτές είναι 4 από τις βασικότερες ερωτήσεις που πρέπει να θέσεις στον σύντροφο σου για την απιστία του και με βάση τις απαντήσεις να κρίνεις πώς θα... πορευτείς στη συνέχεια.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Γιατί άρχισες να με αποφεύγεις;

Ο Δρ Jason Whiting, ερευνητής σχέσεων και καθηγητής στο Texas Tech University, έχει μελετήσει την απιστία και λέει ότι στα ευρήματά του η απιστία αποκαλύφθηκε, όταν οι άνθρωποι διαπίστωσαν ότι ο σύντροφος τους απέβλεπε στην αποφυγή των δραστηριοτήτων τους ή βρισκόταν γενικότερα στην άμυνα. Λέει στο elite daily ότι ένας σύντροφος που είναι «ευερέθιστος στην αμφισβήτηση» μπορεί επίσης να έχει μια κρυφή συναισθηματική σχέση.

Εάν ο σύντροφος σου απομακρύνθηκε αισθητά από τη σχέση σας, ρώτησε τον τι τον ώθησε να κλειστεί και να χάσει την επαφή μαζί σου. Δεν είναι δικό σου λάθος να έχει απομακρυνθεί από σένα - δεν μπορείς να ξέρεις τι συμβαίνει με κάποιον εάν δεν σου το πει. Αλλά ωθώντας τον σύντροφό σου να εντοπίσει τα κίνητρά του είναι σαφώς σημαντικό για να προχωρήσεις .

Τι πρέπει να κάνεις για να είσαι πιο ειλικρινής με τον εαυτό σου και μαζί μου από τώρα και στο εξής;

«Οι περισσότεροι άνθρωποι διαταράσσονται περισσότερο από τον κλονισμό της εμπιστοσύνης και της οικειότητας στη σχέση των συντρόφων, από το αν υπάρχει σεξουαλική επαφή», λέει στο elite daily η Δρ. Martha Tara Lee, κλινική σεξολόγος και ιδρυτής της Eros Coaching .

Αν ο σύντροφος σου θέλει να μείνει μαζί σου, τότε πιθανότατα θα σε γεμίσει με λόγια αγάπης και επιβεβαίωσης. Αυτό είναι πολύ ωραίο να το ακούσεις, αλλά δεν θα είσαι σε θέση να πιστέψεις ότι είναι πραγματικό αν δεν γνωρίζεις κάποια συγκεκριμένα βήματα που θα ακολουθήσουν. Διαφορετικά, οι αβρότητες είναι απλά λόγια του αέρα.

Πώς εξορθολόγισες την απιστία όταν την έκανες;

«Η λέξη "σχέση" ήδη συνεπάγεται μυστικότητα, εξαπάτηση του συντρόφου και προδοσία», λέει η Δρ Lee. «Έχει επίσης σχέση με το ποσό της συναισθηματικής ενέργειας που επενδύεις στο άλλο άτομο και συνεπώς αρνείσαι ή δεν μπορείς να δώσεις στον σύντροφό σου».

Όταν εσύ και ο σύντροφος σου μιλάτε για το πώς παραβιάστηκαν οι όροι της σχέσης σας, μπορείς να δεις με πολύ σαφήνεια έχοντας μια εικόνα για το τι ακριβώς συνέβαινε στο κεφάλι του την εποχή εκείνη. Πρόσεξε όμως γιατί ακόμα κι αν δεν μπει στις λεπτομέρειες, αυτό που θα πει για να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση, δεν θα είναι αυτό που θέλεις να ακούσεις. Προτού θέσεις αυτήν την ερώτηση, βεβαιώσου ότι βρίσκεσαι σε μια αρκετά σταθερή θέση, συναισθηματικά, για να μπορέσεις να δεχθείς το σοκ.

Θα παραμείνεις σε επαφή με την ερωμένη σου;

Αυτό δεν θα έπρεπε να είναι καν ερώτηση, αλλά, δυστυχώς, είναι κάτι που πρέπει να ξέρεις. Υπάρχουν περιπτώσεις απιστίας όπου η επαφή με το τρίτο πρόσωπο εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και μετά την αποκάλυψη και αυτό γιατί κάποιοι βάζουν τις επιθυμίες τους πάνω από τα συναισθήματά τους.

«Σε πολλές περιπτώσεις, η προδοσία ήταν συναισθηματική, και αυτό συνέβη με μηνύματα φλερτ, ποστάρισμα φωτογραφιών ή άλλες συμπεριφορές που κρατήθηκαν μυστικές από τον σύντροφο», λέει η δρ. Whiting. Μια συναισθηματική σχέση μπορεί να είναι εξίσου καταστροφική όπως η φυσική και δεν μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει εάν πρόκειται να μείνετε μαζί.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ