Πες μου πως «πήρες» το χωρισμό σας, να σου πω για σένα | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
14:51
25/2/2016

Πες μου πως «πήρες» το χωρισμό σας, να σου πω για σένα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Τι σκέφτηκες αμέσως μετά τον πιο πρόσφατο χωρισμό σου; Σίγουρα δεν ενθουσιάστηκες, ούτε και ευχήθηκες τα καλύτερα στον πρώην που σε χώρισε. 

Σκέψου καλά πως πήρες τον χωρισμό σου και μάθε τι λέει η αντίδραση που είχες για το χαρακτήρα σου. Νέα έρευνα εξηγεί πως συνδέεται ο αντίκτυπος που έχει ένας χωρισμός στο χαρακτήρα μας και εξηγεί γιατί δυσκολευόμαστε να προχωρήσουμε.

Οι χωρισμένοι δεν γιορτάζουνε ποτέ;

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο "Personality and Social Psychology Bulletin", η οποία έλαβε υπόψη της συμπεράσματα από 5 έρευνες στις οποίες οι ερευνητές έκαναν ερωτήσεις σε 891 άτομα που αφορούσαν την προσωπικότητά τους αλλά και το πως αντιδρούσαν σε κάποια ερωτική απόρριψη (πραγματικά ή υποθετικά).

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν και για το πως βλέπουν τον εαυτό τους αλλά και το πόσο πιστεύουν πως έχουν αλλάξει μετά από έναν χωρισμό τον οποίο δεν ήθελαν οι ίδιοι. 

Όπως φαίνεται, ο τρόπος με τον οποίο εξηγείς εσύ η ίδια το χωρισμό στον εαυτό σου, έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο εύκολα ή δύσκολα θα προχωρήσεις στην προσωπική σου ζωή.

Ο παλιοχαρακτήρας σου τα φταίει όλα;

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως τα άτομα που είχαν στοιχεία της προσωπικότητάς τους, τα οποία δεν ήθελαν με τίποτα να αλλάξουν (και πίστευαν πως μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά έπαιξαν ρόλο στο χωρισμό) είναι αυτά που δυσκολεύονται περισσότερο να προχωρήσουν μετά από ένα χωρισμό και νιώθουν πως το παρελθόν τα στοιχειώνει.

Και το χειρότερο; Αυτά τα αρνητικά αισθήματα για τον χαρακτήρα μας, μπορούν να προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα και στις μελλοντικές μας σχέσεις, μιας και οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν πως η ερωτική απόρριψη υποδηλώνει κάποιο ελλάτωμα στο χαρακτήρα τους. Τα άτομα αυτά ανησυχούν διαρκώς πως το υποτιθέμενο αυτό ελλάτωμα, θα προκαλέσει πρόβλημα και στις μελλοντικές σχέσεις τους. 

 

Τι να κάνεις; Αν βιώνεις έναν δύσκολο χωρισμό, είναι σημαντικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως αυτά τα πράγματα απλά συμβαίνουν. 

Απλά το ότι δεν έδεσες σαν ζευγάρι με τον αγαπημένο σου, δεν σημαίνει πως κάτι πάει στραβά με σένα. Απλά δεν ταιριάξατε και θα συμβεί κι αυτό στο μέλλον, με κάποιον άλλο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ