Όσα μπορεί να σε διδάξει μια καλή σχέση (Μέρος Α) | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
17:51
8/9/2014

Όσα μπορεί να σε διδάξει μια καλή σχέση (Μέρος Α)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όλοι έχουμε υπάρξει σε κακές σχέσεις. Ευτυχώς, υπήρξαν και καλές και μέσα σε αυτούς τους υγιής δεσμούς- είτε τους διατηρούμε ακόμα, είτε όχι- μάθαμε ενδιαφέρονται πράγματα! Το τι μπορεί να σε διδάξει μια καλή σχέση είναι το ζητούμενο του σημερινού άρθρου και έχουμε και λέμε:

Οι παρεξηγήσεις θα συμβούν (ό,τι κι αν κάνεις για να το αποφύγεις)

Πολλές φορές σε μια σχέση, κάτι θα πεις και το έτερον ήμισυ θα το λάβει εντελώς διαφορετικά. Σε μια καλή σχέση ξέρεις πολύ καλά πως τέτοιες παρεξηγήσεις σε επίπεδο συνεννόησης αλλά εύκολα θα τις ξεπεράσεις. Οι παρεξηγήσεις αρχίζουν να λαμβάνουν τη διάσταση προβλήματος σε μια σχέση από τη στιγμή που θα τις αναφέρεις διαρκώς, που θα μένεις κολλημένη στα 2 λεπτά που άργησε να σε πάρει επειδή κατάλαβε λάθος, ακόμα και στα λάθη που θα βλέπεις μόνο από πλευράς του ενώ κι εσύ δεν είσαι η πιο σωστή και πολλές φορές τον έχεις μπερδέψει.


 

Όλα είναι θέμα εμπιστοσύνης:

Μια καλή σχέση μπορεί να σε διδάξει να εμπιστεύεσαι το σύντροφό σου. Γιατί να μοιραστείς τη ζωής σου ή έστω κομμάτι της ζωής σου, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πίστη ανάμεσά σας. Οι καλύτερες σχέσεις ξεκινούν με ένα βαθύ αίσθημα εμπιστοσύνης και ακόμα κι αν υπάρξουν ζητήματα πάνω σε αυτή, η πίστη εξ΄ ορισμού είναι εκείνη που θα σας σώσει.

 

Παραδέξου τις αδυναμίες σου:

Ο σύντροφός σου δεν είναι σούπερ ήρωας και το ίδιο συμβαίνει και με σένα. Άνθρωποι είμαστε όλοι κι έχουμε αδυναμίες και είναι ωραίο να τις δείχνουμε στον άνθρωπό μας (από τα φρύδια σου που πρέπει να τα ζωγραφίζεις κάθε πρωί επειδή τα ξύρισες στα 16 μέχρι την ανάγκη του να δει κάθε αγώνα της ομάδας του, ακόμα κι αν παίζει με την Άνω Ραχούλα).

 

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν- απλά πρέπει να τα αποδεχτείς:


Οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου με μπαγκάζια, κοινώς εμπειρίες θετικές ή αρνητικές. Μπορείς να πας πίσω και να σβήσεις όλα όσα έχουν συμβεί στη ζωή του άλλου ή τη δικιά σου; Όχι! Η πραγματικότητα είναι πως κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και σε μια καλή σχέση μαθαίνεις να αποδέχεσαι τον άλλο, ακριβώς όπως τον παρέλαβες. Αποθηκεύετε τα μπαγκάζια του στο υπόγειο και ξεκινάτε να χτίζετε μαζί τη δική σας κοινή σχέση.

 

Όχι, το έτερον ήμισυ δεν είναι εγκεφαλο-μάντης


Μην περιμένεις να διαβάζει το αγόρι σου, την κάθε σκέψη σου (τώρα θέλω να πάμε για ψώνια, τώρα θέλω να μου φέρεις πρωινό στο κρεβάτι, σήμερα θέλω να πλύνεις τα πιάτα).

Στην καλή σχέση μαθαίνεις να επικοινωνείς και να ζητάς όσα θέλεις. Σιγουρέψου πως ο σύντροφός σου ξέρει τι θέλεις από τη σχέση σας και βοήθησέ τον να διορθώσει όσα μπορεί να σε εκνευρίζουν.Κατερίνα Πατούλια

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ