Όσα με δίδαξε ο πρώην | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
12:13
9/4/2012

Όσα με δίδαξε ο πρώην

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
Αχ πόσα θα με μάθεις!
Αχ πόσα θα με μάθεις!

Αφού ξεπεράσεις το πόνο του χωρισμού με τον άντρα εκείνο, που πίστεψες πως θα είστε για πάντα μαζί, μπορείς να χαλαρώσεις και να σκεφτείς όλα εκείνα τα ωραία πράγματα που σε δίδαξε ο πρώην, την σημασία των οποίων δεν έχεις αναλογιστεί.

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Αφού ξεπεράσεις το πόνο του χωρισμού με τον άντρα εκείνο, που πίστεψες πως θα είστε για πάντα μαζί, μπορείς να χαλαρώσεις και να σκεφτείς όλα εκείνα τα ωραία πράγματα που σε δίδαξε ο πρώην, την σημασία των οποίων δεν έχεις αναλογιστεί.

Η ιδέα: η ανθρώπινη εμπειρία μας έχει διδάξει πως τα πιο χρήσιμα μαθήματα στη ζωή τα παίρνουμε μέσα από επώδυνες καταστάσεις. Σίγουρα αυτή η επώδυνη διαδικασία δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά όποιος μπορεί να μεταφράσει το δυστυχές γεγονός σε εμπειρία και γνώση, είναι τυχερός. Το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις. Τα μαθήματα στη ζωή τα παίρνουμε (συνήθως) από άτομα που νοιαζόμαστε, οπότε καταλαβαίνεις πόσα πολλά πράγματα μπορείς να μάθεις από τους πρώην σου. Μια παλιά σχέση μπορεί να σε κάνει να αναγνωρίσεις όλα εκείνα που θέλεις ή δεν θέλεις, που σου αρέσουν ή όχι και θα ήθελες να αποκτήσεις ξανά. Κάνε μια βουτιά στο παρελθόν και δες πόσα πολλά μπορεί να σε διδάξει ένας πρώην.

Από το πρώην σου θα μάθεις... ό,τι δεν αντέχεις (και ό,τι λαχταράς):

Το πιο απλό πράγμα που μπορείς να αποκομίσεις ειδικά μέσω μια κακής σχέσης που πέρασε, είναι η γνώση του τι μπορείς να αντέξεις και μέχρι πού φτάνουν τα όρια της αντοχής σου. Ακόμα και να τον παράτησες εσύ, σίγουρα υπήρχε κάτι που έκανε και σε εκνεύριζε τρομερά. Τώρα που έχει περάσει ο καιρός, μπορείς να φτιάξεις μια λίστα με τα πράγματα που έκανε ο πρώην και δεν μπορούσες να αντέξεις με τίποτα. Ξεκινώντας από τη συνήθεια να μιλά με γεμάτο στόμα μέχρι τα πιο σοβαρά όπως η εμμονή του να γδύνει με τα μάτια όποιο θηλυκό περνούσε μπροστά του. Αφού καταγράψεις όλα όσα δεν αντέχεις, φτιάξε μια λίστα με τα πράγματα που λάτρευες πάνω του. Μπορείς να ξεκινήσεις με τα πράσινα μάτια του ή με τον τρόπο που σου έπιανε το χέρι ή με τα χιλιάδες ανέκδοτα που ήξερε και σου έφτιαχναν το κέφι στην στιγμή. Προσοχή: το σημείο αυτό είναι πολύ κρίσιμο: επειδή όλα αυτά τα καλά που είχε ο πρώην μπορούν να ξυπνήσουν την νοσταλγία σου για εκείνον, ρίξε μια ματιά στα παραπάνω (εκείνα που δεν άντεχες με τίποτα) και απομάκρυνε το κινητό τηλέφωνο από τα χέρια σου.

Από το πρώην σου θα μάθεις... πώς να διακρίνεις τη φαντασία από την πραγματικότητα:

Πολλές γυναίκες πλάθουν από μικρές στο μυαλό τους ένα ιδανικό πρότυπο άντρα με τον οποίο θα ήθελαν να περάσουν τη ζωή τους και κυνηγούν εσαεί το ιδανικό αυτό. Ένας πρώην (ή όλοι οι πρώην σου μέχρι σήμερα) θα σε κάνουν να καταλάβεις το πόσο απέχει η φαντασία και αυτό που έπλασες στο μυαλό σου ως ιδανικό από την πραγματικότητα. Η εμπειρία της σχέσης με τον ιδανικό άντρα (που κατέληξε να γίνει πρώην) θα σε φέρει πιο κοντά στην πραγματικότητα και σε αυτό που θέλεις πραγματικά. Μπορεί να έλεγες πως θες ένα πρίγκηπα πάνω σε άλογο, όμως εκείνη η σχέση με τον καβαλάρη του ιπποδρόμου (αν και περιλάμβανε το άλογο), σε φιάσκο κατέληξε. Ή εκείνη η εμμονή με το Σταλόνε να παίζει στο Ρόκυ; Τον βρήκες τον πυγμάχο αλλά δεν δούλεψε και πολύ το μοντέλο της σχέσης με κάποιον που κάθε βράδυ ήθελε μια νοσοκόμα στο πλευρό του, να καθαρίζει τις πληγές! Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσεις πως ο ιδανικός άντρας δεν υπάρχει, τόσο πιο εύκολα θα βρεις ένα γήινο αγόρι για να κάνεις μια υγιή σχέση.

Από το πρώην σου θα μάθεις... τα πάντα για τον εαυτό σου:

Αναμφίβολα οι πιο σημαντικές γνώσεις που θα πάρεις από ένα πρώην, είναι όσες έχουν να κάνουν με σένα την ίδια και τον χαρακτήρα σου σε κατάσταση δέσμευσης. Ποιά είναι τα όριά σου; Μέχρι πού θα μπορούσες να φτάσεις για έναν άντρα; Πόσα θα θυσίαζες από την προσωπικότητά σου για να το κάνεις ευτυχισμένο και τελικά πόσο βαθύς μπορεί να είναι ο προσωπικός σου συναισθηματικός πάτος; Βέβαια, ακόμα και οι καυγάδες σας μπορούν να σε διδάξουν χρήσιμα πράγματα για εσένα με στόχο να θυμηθείς και να βελτιώσεις πιθανά ελαττώματα. Μήπως ήσουν ζηλιάρα, γκρινιάρα και ξεροκέφαλη; Τα λόγια που ξεστόμιζε εκείνος στη διάρκεια των καυγάδων μπορεί να περιέχουν και μια μικρή ή μεγαλύτερη δόση αλήθειας. Και στο τέλος, να ευχαριστείς το πρώην που σου άνοιξε τα μάτια, διορθώθηκες και ευτύχισες με τον επόμενο άντρα που μπήκε στη ζωή σου.

Από το πρώην σου θα μάθεις... πως ένας χωρισμός δεν φέρνει το τέλος του κόσμου:

Αφού θα επιζήσεις από τον πρώτο χωρισμό, αφού θα ρίξεις μαύρο δάκρυ για εκείνον τον θαυμάσιο πρώην που σε παράτησε για την κολλητή σου, θα δεις πως κανένας άντρας δεν είναι αναντικατάστατος. Μπορεί τη στιγμή που τον έχασες να γκρεμίστηκε ο κόσμος σου, ύστερα από λίγο ήρθε η συγχώρεση και ο χρόνος έκανε την δουλειά του και εμφανίστηκε ένας νέος αγαπημένος που μπορεί να καταλήξει να γίνει πρώην το ίδιο εύκολα αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι και κανείς δεν χάνεται.

Από την Κατερίνα Πατούλια
 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ