Οι πρώην σου, οι νυν τους & το Facebook σου | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
12:16
13/9/2013

Οι πρώην σου, οι νυν τους & το Facebook σου

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πόσο φανταστικά ζούσαμε στην εποχή πριν τα social media. Τότε που χώριζες με τον Χ, έσβηνες το κινητό, σταματούσες να συχνάζεις στα στέκια που πηγαίνατε μαζί κι όλα καλά κι όλα ωραία.

Από την Katherine Patoulia Kosmo, δόξα και τιμή στο FACEBOOK!


 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Θα πεις, όλο και κάποιον κοινό γνωστό θα είχατε με τον πρώην κι όλο και κάτι θα μάθαινες για εκείνον κι εκείνος για εσένα... σε θεωρητικό πάντα επίπεδο και χωρίς να χρειάζεται να σφίγγεται η καρδιά σο

Θα πεις, όλο και κάποιον κοινό γνωστό θα είχατε με τον πρώην κι όλο και κάτι θα μάθαινες για εκείνον κι εκείνος για εσένα... σε θεωρητικό πάντα επίπεδο και χωρίς να χρειάζεται να σφίγγεται η καρδιά σου. Ε, αυτά που ήξερες, τα ξέχασες στην μετά social media εποχή. Οι μοντέρνοι χωρισμοί περιπλέκονται σαν τον μίτο του Θησέα και δεν χρειάζεται πια να έχεις μύτο (μεγάλη μύτη) για να οσφριστείς ότι ο πρώην στα φόραγε, αφού την είδες την ξανθούλα (δίπλα του να ποζάρει με χάρη και περηφάνια) την είδες ψες αργά, στο προφίλ του στο Facebook. Όταν μάλιστα φτάσεις στο σημείο να δεις και τα πειστήρια του εγκλήματος θέλεις να αντιδράσεις με 4 τρόπους (ισχύει και το αντίστροφο εφόσον εσύ τον πέταξες σε ένα βράδυ από τη ζωή σου για να μπάσεις τον επόμενο στο ΦουΜπου και το κρεβάτι σου): 1) Να σπάσεις το λαπτοπ 2) Να σχολιάσεις τη νέα του φωτογραφία και τη νέα αγαπημένη 3) Να φασκελώσεις τον εαυτό σου που δεν τόλμησε (είσαι μια κυρία εσύ!) να ποστάρει 2 μέρες πριν την δήλωση (status update): Δυστυχώς εχωρίσαμεν! Ο αχρείος μάλλον με κεράτωσε- μπουρλότο και φωτιά! 4) Να πας από το τσαρδί του και να καρυδώσεις κι εκείνον κι εκείνη που τόλμησαν και σε έκαναν ρεζίλι στους mutual με φωτογραφίες και ταγκαρίσματα! Και τούτη, η παραπάνω αποτελεί μόνο μια πτυχή του προβλήματος: οι πρώην μου και το Facebook. Μια νέα έρευνα βγάζει στη φόρα όλα όσα φανταζόμαστε για τους πρώην, το χωρισμό και το Facebook. Δες και θα καταλάβεις στις επόμενες σελίδες. Εσύ πως τον χειρίζεσαι το πρώην online; Η έρευνα στην οποία ανατρέχουμε σήμερα, μελέτησε τις συμπεριφορές 2000 Βρετανών και είναι κομμάτι της συνολικής μελέτης της Diffusion UK Social-ology. Το θέμα της έρευνας ήταν να αποδείξει ποιό ρόλο παίζει η προσωπική μας ζωή στην δραστηριότητά μας στα social media. Η έρευνα απέδειξε ταυτόχρονα, πως τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν πλέον το βήμα πάνω στο οποίο ανακοινώνουμε το χωρισμό μας! Κοινώς, παλαιότερα χωρίζαμε οι δυο μας, τώρα για να χωρίσουμε πρέπει να το μάθουν όλοι οι friends και οι friends των friends στα δίκτυα. Με άλλα λόγια, τα δίκτυα έγιναν δίχτυα κι μάζεψαν τα δάκρυ του χωρισμού. Η έρευνα τονίζει πως η μέθοδος Εξολοθρευτής αποτελεί κοινή τακτική του 42% των ατόμων που αμέσως μετά τους τίτλους τέλους στη σχέση, σπεύδουν να εξαφανίσουν τα σημάδια του πρώην στο προφίλ τους. Φωτογραφίες διαγράφονται εν μία νυκτί (34% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών τούτο πράττει) και ο πρώην γίνεται πρώην φίλος με το κουμπάκι του unfriend και του unfollow σε Twitter και FACEBOOK.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 4
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ