Οι 10 νέοι χρυσοί κανόνες στο φλερτ | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
18:09
24/1/2015

Οι 10 νέοι χρυσοί κανόνες στο φλερτ

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Αν έχεις μπερδευτεί σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνεις όταν σ' αρέσει ένας άντρας και θέλεις να τον γοητεύσεις, ξέχνα όσα έχεις ακούσει μέχρι σήμερα και υιοθέτησε αυτή την απλή όσο και αποτελεσματική τακτική.

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<p> 	<span style= color:#800080; ><strong>Οι </strong></span><strong style= color: rgb(128, 0, 128); >10 </strong><strong style= color: rgb(128, 0, 128); >νέοι χρυσοί κανόνες για ένα επιτυχημένο φλερτ

Οι 10 νέοι χρυσοί κανόνες για ένα επιτυχημένο φλερτ:

1. Αν σ' αρέσει κάποιος, πες του το ή δείξ' του το ανοιχτά. Το ίδιο μπορεί ν' αναρωτιέται κι εκείνος για σένα. Δεν έχει σημασία λοιπόν ποιος κάνει το πρώτο βήμα.
2. Αν θέλεις να βγεις μαζί του, προσκάλεσε τον. Αν αρνηθεί, εκείνος χάνει.
3. Αν σου ζητήσει να βγείτε και σου αρέσει πες του αμέσως ναι. Αν έχεις κανονίσει κάτι άλλο για την ίδια ώρα, πρότεινε του συγκεκριμένα κάποια άλλη στιγμή.
4. Αν δεν σου αρέσει, αρνήσου ευγενικά και ξεκαθάρισε του από την αρχή ότι δεν μπορείς να τον δεις ερωτικά. Δεν έχει νόημα να του δίνεις ελπίδες και μετά να ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια για να τον αποκρούεις.
5. Αν είσαι τσιμπημένη μαζί του αλλά η γνωριμία σας δεν εξελίσσεται όπως θα ήθελες, πάρε την πρωτοβουλία και ανάλαβε δράση. Ακόμη κι αν δεν γίνετε ζευγάρι, θα μάθεις μια ώρα αρχύτερα τι δυναμικό υπάρχει μεταξύ σας χωρίς να σπαταλάς τον χρόνο σου περιμένοντας εκείνον να εκδηλωθεί.
6. Αν κάτι σε προβληματίζει στη σχέση σας, μίλησε του γι' αυτό. Θυμίσου, τα νύχια του δεν μυρίζουν και δεν υπάρχει τρόπος να μαντέψει τι θέλεις, τι δεν θέλεις, τι σου αρέσει στη συμπεριφορά του ή τι σε πείραξε.
7. Αν η σχέση σας καταρρέει προσπάθησε να τη σώσεις με τις απαραίτητες αλλαγές και προσαρμογές. Καμιά φορά μπορεί να συνεχίσουμε να φερόμαστε με τον ίδιο τρόπο απέναντι στον καλό μας, ενώ οι ανάγκες μας και οι εξωτερικές συνθήκες απαιτούν μια διαφορετική αντιμετώπιση. Θυμίσου, η ευτυχία μιας σχέσης εξαρτάται κατά πολύ από τον καλό συναισθηματικό συντονισμό.
8. Αν εκείνος νιώθει πιεσμένος και χρειάζεται χώρο για ν' αναπνεύσει, πάρε τις αποστάσεις σου χωρίς να το παίρνεις προσωπικά. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχει έρθει η ώρα να τον αποχωριστείς οριστικά, αλλά με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Άλλωστε για να υπάρχει ουσιαστική δέσμευση από την πλευρά του θα πρέπει να νιώθει από μόνος του αυτή την ανάγκη και να έχει μπει σε τέτοια φάση.
9. Αν τον αγαπάς και θέλεις μια δεύτερη ευκαιρία, δώσε ή ζήτα του μια δεύτερη ευκαιρία. Όχι όμως και μια τρίτη...
10. Αν καταλάβεις σε οποιαδήποτε στιγμή ότι δεν κολλάτε καλά μεταξύ σας ή ότι βρίσκεσαι σε μια δηλητηριώδη σχέση, χώρισε. Αν οι προσδοκίες σου διαψευστούν είναι καλύτερα ν' αναγνωρίζεις την πικρή αλήθεια πως ο άλλος δεν είναι αυτό που ψάχνεις, παρά να προσπαθείς να στριμώξεις τον εαυτό σου ή εκείνον μέσα σε καλούπια συμπεριφοράς και πρότυπα που δεν σας ταιριάζουν.

Η κεντρική ιδέα σ' αυτούς του κανόνες βασίζεται στην αυθεντικότητα, στην ειλικρίνεια και στον αυτοσεβασμό που είναι απαραίτητο να διαθέτεις όταν αναζητάς μια ουσιαστική, υγιή και ικανοποιητική σχέση.

Οπωσδήποτε, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι η επόμενη νέα γνωριμία σου θα εξελιχθεί σε δέσμευση που θα καταλήξει στα σκαλιά της εκκλησίας ή του δημαρχείου. Όμως το σίγουρο είναι πως όταν αφήνεις χώρο στον αυθορμητισμό, είσαι ευέλικτη, δεν τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς και δεν περιμένεις να βρεις τον "κύριο τέλειο" θα περάσεις πολύ καλύτερα μέχρι τότε, όσες φορές κι αν χρειαστεί να προσπαθήσεις.

Φυσικά, αν προτιμάς να υποκρίνεσαι ότι είσαι κάτι άλλο από αυτό που είσαι και επιμένεις να παίζεις διάφορα συναισθηματικά παιχνίδια, μπορείς να συνεχίσεις στο ίδιο στυλ. Όμως μην παραπονιέσαι αν κι ο άλλος κάνει ακριβώς το ίδιο. Στο κάτω-κάτω, αν δύο άνθρωποι τη βρίσκουν καλύτερα παίζοντας με τα συναισθήματα ο ένας του άλλου αντί να απολαμβάνουν μια ειλικρινή, ισότιμη και ισορροπημένη σχέση, τότε αυτό ακριβώς τους αξίζει να ζουν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ