Ο 10άλογος του καλού ερωτικού καυγά | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
11:07
11/1/2015

Ο 10άλογος του καλού ερωτικού καυγά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ακόμη και στις πιο ειδυλλιακές σχέσεις υπάρχουν στιγμές που εκείνος σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι και νιώθεις έτοιμη να τον δολοφονήσεις "δι' ασήμαντον αφορμήν". Όμως αν διαβάσεις παρακάτω θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν τρόποι να περάσεις το μήνυμα σου, χωρίς να βρεθείτε εκείνος στο χώμα κι εσύ στη φυλακή.

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
<span style= color:#800080; ><span style= font-size:14px; ><strong>Πώς να εκφράσεις αποδοτικά τον θυμό σου</strong></span></span><br /> 	<strong>1. Χρησιμοποίησε το πρώτο πρόσωπο</strong>: ας πούμε ότ

Πώς να εκφράσεις αποδοτικά τον θυμό σου
1. Χρησιμοποίησε το πρώτο πρόσωπο: ας πούμε ότι σε έχει ντροπιάσει μπροστά στην παρέα σου. Λέγοντας [εγώ] "ένοιωσα σαν μ*λ*κ*ς όταν είπες αυτό" έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε ακούσει και να μιλήσετε σαν άνθρωποι. Αντίθετα, αν πεις [εσύ] "με κάνεις να φαίνομαι μ*λ*κ*ς" αυτόματα θα νιώσει κατηγορούμενος, θα περάσει στην αντεπίθεση και η κουβέντα δεν θα οδηγήσει πουθενά.
2. Πρόσεχε τα λόγια σου: όταν είσαι έξαλλη είναι πιθανό να πεις βαριές κουβέντες που θα μετανιώσεις στη συνέχεια. Εξίσου πιθανό είναι ν' αρχίσεις να βρίζεις, κάτι που απλά θα τον κάνει να "κατεβάσει τα ρολά". Προσπάθησε λοιπόν να ηρεμήσεις λίγο πριν αρχίσεις να μιλάς. Θυμήσου ότι ο στόχος σου είναι να μην επαναληφθεί η ίδια συμπεριφορά, όχι απλά να ξεσπάσεις.
3. Άσε τον να μιλήσει και άκου: αν προσπαθεί να σου ζητήσει συγνώμη, άκουσε τον χωρίς να τον διακόπτεις. Αν δεν του επιτρέπεις να μιλήσει το πρόβλημα δεν θα λυθεί ποτέ.
4. Μην καταφεύγεις στη βία: μπορεί να σου έρθει να τον χαστουκίσεις, αλλά το μόνο που θα πετύχεις έτσι είναι να του δείξεις ότι είσαι εκτός ελέγχου άρα και ανάξιος συνομιλητής. Η χρήση οποιαδήποτε μορφής βίας εναντίον του υποβιβάζει την επικοινωνία μεταξύ σας. Αν θέλεις να ξεσπάσεις κάπου σωματικά καλύτερα να χτυπήσεις ένα μαξιλάρι, ή τον σάκο του μποξ στο γυμναστήριο.
5. Πιάσε ένα θέμα τη φορά: προσπάθησε να μείνεις συγκεντρωμένη στο τώρα. Αν ξεθάψεις το τεφτέρι με οοόλο τον κατάλογο των περιπτώσεων που σε έχει πληγώσει στο παρελθόν, εκείνος θα έρθει σε αδιέξοδο και δεν πρόκειται να βγει άκρη. Θυμήσου ότι το παρελθόν δεν αλλάζει.
6. Βρες τη σωστή στιγμή: η παρουσία κοινού σε μια θυμωμένη συζήτηση (βλ. καυγά) δυσκολεύει περισσότερο την επικοινωνία. Αν αρχίσεις να του φωνάζεις μπροστά στους φίλους σας ή την οικογένεια, είναι πιθανότερο να ξεφύγεις από το θέμα προσπαθώντας να κερδίσεις την εύνοια του κοινού για να νιώσεις δικαιωμένη. Παράλληλα εκείνος θα νιώσει ταπεινωμένος και ο μεταξύ σας διάλογος θα πάει περίπατο. Αντίθετα, τα κουτσομπολιά θα φουντώσουν κι όλοι θα σας θυμούνται ως "το ζευγάρι που κάνει σκηνές δημοσίως" και χαλάει το κλίμα. Αντίθετα, η κατ' ιδίαν και κατά μόνας αντιπαράθεση θα έχει πολύ καλύτερη εξέλιξη.
7. Αναζητήστε λύση: το νόημα κάθε κουβέντας είναι να βρεθεί ένας τρόπος δράσης ικανοποιητικός και για τις δύο πλευρές. Πριν αρχίσεις να μιλάς είναι καλό να έχεις μια συγκεκριμένη λύση στο μυαλό σου που να είναι βιώσιμη και εφαρμόσιμη και για τους δυο σας.
8. Διάλεγε τις μάχες που δίνεις: υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά στον καθένα μας που είναι ταυτόσημα με την προσωπικότητα μας και δεν αλλάζουν όσο κι αν θα θέλαμε να είναι διαφορετικά. Π.χ. αν εκείνος σε νευριάζει με την ακαταστασία σου ή την αναβλητικότητα του, δεν πρόκειται ν' αλλάξει όσο πολιτισμένα κι αν συζητάτε. Αν θέλεις να παραμείνετε μαζί είναι καλύτερα να το δεχτείς και να προσαρμόσεις τη δική σου συμπεριφορά αναλόγως.

Ένα καυγαδάκια μια στο τόσο είναι δείγμα υγείας για μια σχέση, αφού φανερώνει πως υπάρχει συναίσθημα κι ότι ο δεσμός σας είναι ζωντανός. Μάλιστα, αν καταφέρετε να εκφράζεστε κάθε φορά με έναν εποικοδομητικό τρόπο, θα μπορέσετε να θωρακίσετε τη σχέση σας από τη συσσώρευση της δυσαρέσκειας που απειλεί να την καταστρέψει.
Αν όμως οι καυγάδες σας, όσο ειρηνικοί κι αν είναι, φτάσουν να γίνουν συχνότεροι από τις ήρεμες φάσεις μεταξύ σας, τότε δεν υπάρχει λόγος να επιμένεις. Σ' αυτή την περίπτωση αντί να προσπαθείς να φέρεις τον άλλον στα μέτρα σου, θα ήταν πολύ καλύτερα να το λήξετε και να βρείτε ο καθένας κάποιον άλλον που να σας ταιριάζει καλύτερα εξαρχής.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
2 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ