Ο 10άλογος του καλού ερωτικού καυγά | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
11:07
11/1/2015

Ο 10άλογος του καλού ερωτικού καυγά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ακόμη και στις πιο ειδυλλιακές σχέσεις υπάρχουν στιγμές που εκείνος σου ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι και νιώθεις έτοιμη να τον δολοφονήσεις "δι' ασήμαντον αφορμήν". Όμως αν διαβάσεις παρακάτω θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν τρόποι να περάσεις το μήνυμα σου, χωρίς να βρεθείτε εκείνος στο χώμα κι εσύ στη φυλακή.

Από τη θεία Λουκία

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Το πιθανότερο είναι ότι όταν εκείνος σου τη βαράει στα νεύρα, εσύ <strong>θέλεις απλά να μην επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά</strong> κι αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος σου. Ωστόσο, εξίσου <strong>πι

Το πιθανότερο είναι ότι όταν εκείνος σου τη βαράει στα νεύρα, εσύ θέλεις απλά να μην επαναληφθεί αυτή η συμπεριφορά κι αυτός θα έπρεπε να είναι ο στόχος σου. Ωστόσο, εξίσου πιθανό είναι να έχεις νευριάσει τόσο πολύ που να χάσεις τον έλεγχο και η κατάσταση να εκτροχιαστεί, ιδιαίτερα όταν καταπίνεις τον θυμό σου εδώ και καιρό.
Προκειμένου ν' αποφύγεις τέτοιες δυσάρεστες εξελίξεις, καλό είναι να μάθεις μερικά απλά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις αυτό που θέλεις (τη μη επανάληψη της συμπεριφοράς) χωρίς να χρειαστεί να ζήσετε το μελόδραμα. Θυμήσου λοιπόν:
α. Εκείνος δεν το εννοεί προσωπικά: τις περισσότερες φορές, όταν ένας άντρας συμπεριφέρεται με έναν εκνευριστικό τρόπο, το κάνει γιατί έτσι είναι και θα έκανε το ίδιο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Αν π.χ. αφήνει την κουλούρα της λεκάνης σηκωμένη κάθε φορά που τη χρησιμοποιεί για το "ψιλό" του, το ίδιο θα έκανε κι αν ήταν μόνος του από βαρεμάρα ή κεκτημένη ταχύτητα. Δεν χρειάζεται να το παίρνεις σαν προσωπική προσβολή ή αδιαφορία προς το πρόσωπο σου, επειδή τον παρακαλάς κάθε τρεις και λίγο να επαναφέρει την κουλούρα σε οριζόντια θέση.
β. Κάνε ξεκάθαρο τι θέλεις από εκείνον: το να περιμένεις από τον σύντροφο σου να ξέρει ανά πάσα στιγμή πώς θα σε ευχαριστήσει χωρίς να του το πεις είναι άδικο και για τους δυο σας. Το ίδιο ισχύει και με το να του παραθέτεις όλα όσα σε ενοχλούν και δεν θα ήθελες να κάνει. Απλά ζήτα του αυτό που θέλεις όσο πιο άμεσα και συγκεκριμένα μπορείς χωρίς να θεωρείς ότι είναι αυτονόητο. Π.χ. στο παράδειγμα της τουαλέτας πες του κάτι σαν, "θυμήσου σε παρακαλώ να κατεβάζεις την κουλούρα" και όχι αόριστα με υπονοούμενα και με μούτρα όπως "κάθε φορά που μπαίνω στην τουαλέτα καταλαβαίνω πότε έχεις προηγηθεί"?
γ. Ο θυμός είναι ένα υγιές συναίσθημα, άρα μην τον αφήνεις να σε πνίγει. Αν έχεις μεγαλώσει σε μια μέση σύγχρονη ελληνική οικογένεια, σίγουρα έχεις μάθει ότι ο θυμός είναι κακό πράγμα και ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπιούνται. Όμως, τίποτα δεν είναι πιο λάθος από αυτή την αντίληψη.
Ο θυμός αναπτύσσεται για να σε προστατεύει από τη στεναχώρια, όταν νιώθεις πιεσμένη, απογοητευμένη ή απειλούμενη κι η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι θυμώνουν όλοι την ώρα, ακόμα και με τον εαυτό τους. Το θέμα λοιπόν είναι πώς να μάθεις να εκφράζεις αυτό τον θυμό εγκαίρως και με έναν εποικοδομητικό τρόπο, πριν αρχίσει να φουσκώνει και απειλεί να σε πνίξει.

Διάβασε στη συνέχεια πώς να εκφράζεις τον θυμό σου αποτελεσματικά

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ