Μυστικά στις σχέσεις: Τι πρέπει να μοιραστείς και τι να κρύψεις από το σύντροφο σου; | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
21:30
19/9/2019

Μυστικά στις σχέσεις: Τι πρέπει να μοιραστείς και τι να κρύψεις από το σύντροφο σου;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Λένε πως η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική, αλλά τι ακριβώς ισχύει με τις ερωτικές μας σχέσεις και τις περιπτώσεις στις οποίες θέλουμε να προστατέψουμε το έτερον μας ήμισυ;

Παρακάτω θα δεις τα πιο συνηθισμένα μυστικά και αν πρέπει τελικά ή όχι να τα μοιραστείς με το σύντροφό σου:

Η παράνομη σχέση
Η αποκάλυψη μιας παράνομης σχέσης που συνεχίζεται ή είχε συμβεί στο παρελθόν έχει φέρει την καταστροφή σε πολλά ζευγάρια. Αν και παραμένει σοβαρό πλήγμα στην εμπιστοσύνη, οι ειδικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν οδηγεί πάντα στο χωρισμό. Κάποιες φορές μπορεί να ρίξει φως σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα στη σχέση και να βοηθήσει στην επίλυσή τους. Είναι σημαντικό να συζητήσετε γιατί προέκυψε η επιθυμία για εραστή, αντί να επικεντρωθείτε στην ίδια τη σχέση. Για τα περισσότερα ζευγάρια η παράνομη σχέση υποδεικνύει έλλειψη επαφής. Καμία επιλογή δεν είναι απλή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να κατανοείς τον αντίκτυπο που θα έχει καθεμία στη σχέση σου.

Αυτό το είδες; Ο πραγματικός λόγος για τον οποίοι απιστούν κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αλλάξει την ιδέα σου για την απιστία

Τα χρέη σου
Δεν είναι ποτέ καλό να κρατάς το ταίρι σου στο σκοτάδι σχετικά με τα χρέη. Πολλά ζευγάρια σήμερα ξεκινούν μακροχρόνιες σχέσεις επιβαρημένα με δάνεια, χρέη σε πιστωτικές ή ελάχιστα χρήματα στην τράπεζα. Το να είσαι ειλικρινής και ξεκάθαρη για το τι έχεις, τι χρωστάς και πώς σκοπεύεις να το αντιμετωπίσεις θα κερδίσει το σεβασμό και την εμπιστοσύνη του άλλου, παρά αν το μάθει αργότερα.

Μειωμένη λίμπιντο και ανικανότητα
Πόσες γυναίκες κρατούν μυστική την έλλειψη ενδιαφέροντος για το σεξ και υποκρίνονται ότι φτάνουν σε οργασμό; Πόσοι άνδρες κρύβουν τα Viagra; Κάποιοι θεωρούν την έλλειψη διέγερσης ως ανεπάρκεια, έλλειψη ανδρισμού ή θηλυκότητας. Ωστόσο, ο σύντροφός σου μπορεί να παρερμηνεύει την έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος ως έλλειψη συναισθηματικού ενδιαφέροντος. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να μιλήσεις με το γιατρό σου. Πολύ συχνά η συζήτηση με έναν επαγγελματία στρώνει το δρόμο για πιο παραγωγική συζήτηση με το σύντροφό σου. Να θυμάσαι όμως ότι το να μη μιλάς για σεξουαλικά ζητήματα δεν τα κάνει να εξαφανίζονται.

Διάβασε επίσης: 12 πράγματα σε μια σχέση που ίσως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από την απιστία

Κακή συμπεριφορά στο παρελθόν
Η απόφαση να μοιραστείς παράνομες ή ανήθικες πράξεις του παρελθόντος είναι πολύπλοκη. Κάποια είναι αυτονόητα – τα εγκλήματα και οι καταδίκες είναι καλύτερα να αποκαλύπτονται και να εξηγούνται, καθώς είναι διαθέσιμα σε δημόσια μητρώα. Η απόκρυψή τους μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ενοχές και, αν αποκαλυφθούν, φόβο ότι η συμπεριφορά ενδέχεται να επαναληφθεί.

Διατροφικές διαταραχές, αλκοολισμός και χρήση ουσιών
Θα εκπλαγείς από το πόσο συχνά τέτοιες διαταραχές κρατούνται μυστικές από φίλους και συζύγους. Πολλοί άνθρωποι φοβούνται ότι ο εθισμός τους, είτε ανήκει στο παρελθόν είτε στο παρόν, θα προκαλέσει έλλειψη σεβασμού, ενώ συνήθως αυτό οφείλεται στη μυστικοπάθεια. Αν δεν αντιμετωπιστεί, ο εθισμός τελικά καταστρέφει τις περισσότερες σχέσεις.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ