Ξέχνα τα 7 χρόνια φαγούρα: όλοι χωρίζουν στα δύο | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
16:26
26/3/2013

Ξέχνα τα 7 χρόνια φαγούρα: όλοι χωρίζουν στα δύο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
Ξέχνα τα 7 χρόνια φαγούρας στη σχέση. Τα επώνυμα ζευγάρια (Μπίμπερ- Γκόμεζ, Κέιτι Πέρι- Ράσελ Μπραντ, κλπ) σηματοδοτούν μια νέα εποχή με χωρισμούς στους 18 μήνες!  Στην αρχή, οι έρευνες μιλούσαν για τ

Ξέχνα τα 7 χρόνια φαγούρας στη σχέση. Τα επώνυμα ζευγάρια (Μπίμπερ- Γκόμεζ, Κέιτι Πέρι- Ράσελ Μπραντ, κλπ) σηματοδοτούν μια νέα εποχή με χωρισμούς στους 18 μήνες!

Στην αρχή, οι έρευνες μιλούσαν για την αρχή του τέλους στις σχέσεις στα 7 χρόνια, μετά ήρθε το τέλος στα 3 χρόνια και τώρα μια σειρά χωρισμών στη σόου μπιζ, σηματοδοτεί μια φαγούρα που ξεκινά στους 18 μήνες το πολύ!

Ο ερευνήτρια σχέσεων και γάμου Terri Orbuch, PhD που είχε παρακολουθήσει σε έρευνά της την πορεία 400 ζευγαριών από το 1986 ως κομμάτι έρευνας πάνω στις σχέσεις του National Institutes of Health, υποστηρίζει πως η καμπή στη σχέση ενός ζευγαριού και ειδικότερα στο γάμο, ξεκινά στα τρία χρόνια με το σεξ να ελαττώνεται, τα παράπονα να γιγαντώνουν και οι καυγάδες δεν έχουν τελειωμό.

Πλέον, οι ερευνητές συμφωνούν πως η φαγούρα στα ζευγάρια ξεκινά στον 1μιση χρόνο και συγκεκριμένα εκεί που τελειώνουν οι 18 μήνες. Οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως η σπίθα (που κάνει την καρδιά μας να χτυπά δυνατά, που μας αφήνει άυπνους, που κρατά το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλια) κρατά μόνο 18 μήνες μέχρι 2 χρόνια κι έπειτα η χαρά τελειώνει.

Ερευνητές του πανεπιστημίου Μίσιγκαν, μεταξύ τους κι ο Richard E. Lucas ερεύνησαν την ευτυχία ως σύμπτωμα του γάμου κι αποφάνθηκαν κι αυτοί πως η χαρά τελειώνει εκεί κοντά στα 2 χρόνια. Έπειτα, οι άνθρωποι επιστρέφουν στα κανονικά επίπεδα ευτυχία και ενδορφινών.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
1 / 2
ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ