Ήξερες ότι οι άντρες μυρίζουν την ερωτική σου διάθεση; | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
8:30
19/3/2020

Ήξερες ότι οι άντρες μυρίζουν την ερωτική σου διάθεση;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Όσα λέει νέα έρευνα για το πώς η ερωτική σου διάθεση επηρεάζει τους άντρες γύρω σου

Κι όμως, δεν πρόκειται για κάποιο σχήμα λόγου ή κάποια πονηρή έκφραση: Οι άντρες μπορούν να καταλάβουν πότε έχεις όρεξη για σεξ, μέσω της όσφρησής τους, σύμφωνα με την επιστήμη.

Δες και αυτό: Οι 5 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικούς τους μεγαλύτερους άνδρες

 

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, οι άντρες μπορούν να βρουν τη διαφορά μεταξύ των γυναικών που έχουν ερωτική διάθεση και εκείνων που δεν έχουν, και όπως μπορείς να φανταστείς, γοητεύονται περισσότερο από εκείνες που θέλουν σεξ.

Η αίσθηση της όσφρησης παίζει τον δικό της ρόλο στην ερωτική διάθεση. Κάποιες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες μπορούν (υποσυνείδητα) να καταλάβουν πότε έχεις ωορρηξία και έλκονται περισσότερο από τις γυναίκες, σε εκείνες τις ημέρες του μήνα. Άλλες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες γοητεύονται από άντρες των οποίων τα γονίδια του ανοσοποιητικού είναι διαφορετικά από τα δικά τους.

Αυτό το είδες; Για αυτούς τους λόγους μπορεί να είναι καλύτερο να είσαι single

 

Ο Δρ. Arnaud Wisman, ψυχολόγος και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας θέλησε να εξερευνήσει το κατά πόσο οι άνθρωποι επικοινωνούν μέσω χημικών σημάτων, όπως η μυρωδιά. Για την ολοκλήρωση της έρευνας, ο Wisman ανέλυσε 11 ετεροφυλόφιλες γυναίκες. Συνέλεξε δείγματα από τη μασχάλη τους ενώ παρακολουθούσαν ταινία με ερωτικό περιεχόμενο και ένα ντοκιμαντέρ για το χτίσιμο γεφυριών.

Στη συνέχεια, ανέλυσε 24 ετεροφυλόφιλους άντρες με το να εξετάσουν τις μυρωδιές και να καταγράψουν πόσο τους άρεσε. Συνολικά, την πρώτη θέση είχαν τα δείγματα μασχάλης που συνδέονταν με τις ερωτικές ταινίες. Σε άλλα δύο πειράματα που έκανε συμπληρωματικά, κατέληξε στο ότι οι άντρες διεγείρονταν από τον ιδρώτα των γυναικών που είχαν ήδη ερωτική διάθεση. Συνεπώς, η ερωτική τους επιθυμία προκαλούσε διέγερση και στους άντρες.

Διάβασε επίσης: 4 τρόποι να αντιμετωπίσεις τη ζήλια στη σχέση σου

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ