Ερωτεύεσαι συνέχεια το λάθος άτομο; 8 τρόποι για να μη σου ξανασυμβεί | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
21:14
28/6/2018

Ερωτεύεσαι συνέχεια το λάθος άτομο; 8 τρόποι για να μη σου ξανασυμβεί

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ένας ειδικός σχέσεων ισχυρίζεται πως υπάρχει τρόπος να προλάβεις μια δυσάρεστη περίπτωση

Υπάρχει, άραγε, άτομο που δεν έχει ερωτευτεί το λάθος άτομο, γνωρίζοντας ότι έχει κάνει τη λάθος επιλογή και στη συνέχεια δεν έχει ορκιστεί πως δε θα το ξαναπάθει;

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές, οι περισσότεροι από εμάς παθιαζόμαστε με μια αποτυχημένη ερωτική ιστορία, προσπαθώντας στη συνέχεια να μαζέψουμε τα κομμάτια μας. Ο John Van Epp, ειδικός σχέσεων και συγγραφέας, προτείνει μερικούς τρόπους για να αποφύγουμε τέτοιου είδους παγίδες.

Διάβασε παρακάτω τα οκτώ ρεαλιστικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να αποφύγεις να ερωτευτείς το λάθος άτομο:

Ακολούθησε τη λογική

Σύμφωνα με τον Epp, εκτός από τα συναισθήματα και την καρδιά, εξίσου σημαντικό είναι και το μυαλό μας. Μην επιστεύεσαι απόλυτα τον ενθουσιασμό σου, που μπορεί να θολώσει εύκολα την κρίση σου. Λάβε υπόψη σου την άποψη των ανθρώπων που αγαπάς και εκτιμάς. Μην αγνοείς τα σημάδια που μαρτυρούν ότι το εν λόγω άτομο είναι ακατάλληλο για εσένα.

Μη βιαστείς να δεθείς

Ο Epp αναφέρει πως οι υγιείς σχέσεις ακολουθούν τα εξής πέντε βήματα: γνωριμία – εμπιστοσύνη – αλληλοστήριξη – δέσμευση – ουσιαστική επαφή. Όλα αυτά χρειάζονται χρόνο. Είναι σημαντικό να μην προσπερνάς στάδια και να μη βιάζεσαι να εμπιστευθείς τον άλλο, ειδικά αν δεν το αξίζει.

Γνώρισε τον καλά   

Επικεντρώσου στο "καλά" της πρότασης, και μη μείνεις στην επιδερμική γνωριμία. Τι σημαίνει αυτό; Γνώρισε και μάθε όσα περισσότερα μπορείς για τους φίλους και τις παρέες του, παρατήρησε το πώς μιλάει στους ανθρώπους που δεν έχει ανάγκη, στο πώς απαντάει σε μηνύματα και στις ουσιαστικές συζητήσεις.

Μην εμπιστευθείς απόλυτα

Απόφυγε να μοιραστείς πολλά πράγματα για τον εαυτό σου εξ αρχής. Είναι σημαντικό πρώτα να τεστάρεις τα νερά και το πόσο εμπιστοσύνη αξίζει, πριν δοθείς συναισθηματικά.

Ξεκαθάρισε το τι σχέση έχετε

Όπως λέει και ο Epp, αν εκείνος έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή πως δε θέλει σοβαρή σχέση, μην προσπαθήσεις να του αλλάξεις τη γνώμη. Αν όμως το είδος της σχέσης σας δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, παρατήρησε τα σημάδια που σου δίνει για να καταλάβεις τι πραγματικά θέλει και προς τα που βαδίζει η γνωριμία σας.

Άκουσε τον προσεκτικά

Δεν είναι σημαντικά μόνο όσα κάνει το εν λόγω άτομο, αλλά και το τι λέει και πώς τα λέει. Παρατήρησε τον τόνο της φωνής του, τον τρόπο που γελάει. Παρατηρείς ένα ψεύτικό γέλιο; Παρατηρείς συχνά έντονη ειρωνία σε στιγμές που δεν ταιριάζει; Λάβε τα υπόψη σου.

Μην το παρακάνεις με τα αγγίγματα

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Epp συμβουλεύει χάδια με μέτρο στην αρχή μιας σχέσης. Όταν είμαστε ερωτευμένοι και αγγίζουμε κάποιον, η ορμόνη της ευτυχίας, η οκυτοκίνη, μπορεί να μας κάνει κακό χωρίς να το καταλάβουμε. Όταν η ορμόνη αυτή απελευθερώνεται με αφορμή κάποιον που δεν γνωρίζουμε καθόλου καλά, μας «δένει», κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη μια ενδεχόμενη «αποσύνδεση», έναν χωρισμό.   

Μην ενθουσιαστείς

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό να μετριάσεις τα συναισθήματα σου, όσο είναι ακόμη η αρχή της γνωριμίας σας και δεν τον γνωρίζεις καλά. Βγες, διασκέδασε το, μείνε ο εαυτό σου αλλά κράτησε τις επιφυλάξεις σου. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ