Έρευνα: Τι λένε οι Έλληνες για τον έρωτα, το σεξ το one night stand και τον χωρισμό τα Χριστούγεννα; | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
21:30
21/12/2018

Έρευνα: Τι λένε οι Έλληνες για τον έρωτα, το σεξ το one night stand και τον χωρισμό τα Χριστούγεννα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το «Για πες | Ανώνυμο τσατ®» (www.medium.com/giapes), το μοναδικό 100% Ελληνικό mobile app για γνωριμίες, διεξήγαγε έρευνα για τις σχέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών την περίοδο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η έρευνα διεξήχθη από την εφαρμογή «Για πες | Ανώνυμο τσατ®» σε δείγμα δύο χιλιάδων (2.000) ατόμων,  αντρών και γυναικών από όλη την Ελλάδα με ισοκατανομή στις ηλικίες (50% άντρες / 50% γυναίκες). Το ερωτηματολόγιο διανεμήθηκε online και συμπληρώθηκε την περίοδο 15 Νοεμβρίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου,από χρήστες της εφαρμογής.

Μερικά από τα συμπεράσματα που προκύπτουν σίγουρα θα σε ξαφνιάσουν:

Διάβασε επίσης: Το κοινό χαρακτηριστικό των πιστών αντρών

 

Χριστούγεννα = Σχέση
84% των singles απαντάει ότι θα ήθελε τα Χριστούγεννα να είναι σε σχέση, επιβεβαιώνοντας την φήμη ότι τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης. Σε «Σχεσάκηδες» μεταμορφώνονται οι άντρες ηλικίας 18-24 τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που δηλώνουν, ότι δεν έχουν πρόβλημα τα κάλαντα να τους βρούνε single.
Πιο συγκεκριμένα, το 76% των αντρών ηλικίας 18-24 προτιμούν να είναι σε σχέση τα Χριστούγεννα, σε αντίθεση με τις συνομήλικές τους γυναίκες, που σε ποσοστό μόλις 17% θα ήθελαν να στολίσουν το δέντρο τους με κάποιον σύντροφο.

 

Το «πνεύμα» των Χριστουγέννων δεν με αφήνει να χωρίσω…
47% δηλώνει ότι έχει συμβεί να μένουν σε μια σχέση μόνο και μόνο επειδή είναι Χριστούγεννα. Εντύπωση προκαλεί ότι τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, ξεχνάνε το «πνεύμα» των Χριστουγέννων όταν πλησιάζει το καλοκαίρι. Το 69% των ερωτηθέντων λέει ότι έχει συμβεί να χωρίζουν από μία σχέση, προκειμένου το καλοκαίρι να τους βρει single!

Διάβασε επίσης: Οι 5 top στάσεις στο σεξ για το 2018

 

Λείπει το σεξ από τις γυναίκες τα Χριστούγεννα!
Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ο πρωταθλητής της ερωτικής διάθεσης σύμφωνα με τους άντρες και τις γυναίκες, αλλά τα Χριστούγεννα φαίνεται ότι μόνο το ένα φύλο έχει «πονηρές» διαθέσεις.
Συγκεκριμένα παρατηρούμε, ότι τα Χριστούγεννα δημιουργείται μεγάλο χάσμα στην ερωτική διάθεση των δύο φύλων.
Πιο αναλυτικά, το 51% των γυναικών έναντι 14% των αντρών έχουν πιο ανεβασμένη λίμπιντο, χωρίς μάλλον να βρίσκουν την επιθυμητή ανταπόκριση.

 

Δεν είμαι άντρας της μιας βραδιάς…
Μεγάλη έκπληξη προκαλεί ότι μόνο το 22% των single αντρών θα ήθελε ο Άγιος Βασίλης να τους φέρει μια εφήμερη σχέση (one night stand ) για τα Χριστούγεννα.
Αντίθετα, το δώρο αυτό το εκτιμάει περισσότερο το 57% των single γυναικών, που θα ήθελε να βρει κάτω από το «δέντρο» μια εφήμερη σχέση ή μία «Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια της μίας νύχτας».

 

Τα Χριστούγεννα θέλουν δύο, το καλοκαίρι λέμε «αντίο»
Επειδή και «αυτοί που είναι σε σχέση έχουν ψυχή», ας δούμε λίγο ποια είναι η τάση και σε εκείνους που είναι σήμερα σε σχέση και τι σκέφτονται για το μέλλον.
Το 77% των γυναικών ηλικίας 35+ δείχνει μεγαλύτερη επιθυμία να περάσει μόνο του το καλοκαίρι. Αντίθετα, οι γυναίκες ηλικίας 18-34 δείχνουν να είναι πιο συντροφικές, αφού μόλις 28% αυτών, δηλώνουν ότι το καλοκαίρι προτιμούν να είναι singles. Μάλλον θα πρέπει να βγει ένα νέο γνωμικό για τις γυναίκες 35+ που είναι σήμερα σε σχέση που να λέει: «Χριστούγεννα σε σχέση, καλοκαίρι με όποιον μου αρέσει»!

Δες κι αυτό: Έχει "βαλτώσει" η σχέση σου; 10 τρόποι για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου

info: Το «Για πες | Ανώνυμο τσατ®» (www.medium.com/giapes) είναι το μοναδικό 100% Ελληνικό mobile app για γνωριμίες και online φιλίες που εξασφαλίζει ανωνυμία. Η λειτουργία του βασίζεται σε ένα ανώνυμο live chat, μέσα από το οποίο οι χρήστες από όλη την Ελλάδα μπορούν να κάνουν ανώνυμα νέες γνωριμίες με τρόπο διασκεδαστικό. Η συλλογή, η επεξεργασία και η ανάλυση των δεδομένων έγινε από ειδικά στατιστικά προγράμματα σε συνεργασία με την Pollfish (www.pollfish.com).

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ