Εξαφανίστηκε; Να τι πρέπει να κάνεις | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
9:20
11/11/2019

Εξαφανίστηκε; Να τι πρέπει να κάνεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πώς να φερθείς για να έχεις το πάνω χέρι - και να είσαι απόλυτα συμφιλιωμένη με τον εαυτό σου

Δυστυχώς, το λεγόμενο "ghosting", δηλαδή το να μπαίνει ένα τέλος σε μια ερωτική σχέση με το ένα από τα δύο άτομα να σταματάει ξαφνικά την οποιαδήποτε επικοινωνία χωρίς εξηγήσεις, αποτελεί κομμάτι του σύγχρονου dating.

Δες και αυτό: «Με αγαπάει ή με χρησιμοποιεί;» Αυτές οι 6 συμπεριφορές του συντρόφου σου, δίνουν την απάντηση

 

Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι από τους 1.300 συμμετέχοντες, το 25% είχε κάνει ghosting και το 20% το είχε δεχθεί.  Αν το πρόσωπο που διέκοψε κάθε επικοινωνία είναι κάποιος που μόλις είχες αρχίσει να βλέπεις - ίσως είχατε βγει ένα ή δύο ραντεβού, ίσως απλά είχατε στείλει μερικά μηνύματα - είναι καλύτερο να τον αφήσεις να φύγει, λέει η ειδικός σχέσεων Marla Mattenson. "Αν σταματήσει να ανταποκρίνεται και η σχέση σας ήταν τελείως χαλαρή, άφησε τον να φύγει, με ευγνωμοσύνη", λέει. "Αν αφήσεις τον θυμό ή τη δυσαρέσκεια να σε κυριεύσει, θα ενισχύσεις την ιδέα ότι δεν είσαι αρκετά καλή και υπάρχει κάποιο λάθος σε εσένα."

Εάν όμως πρόκειται για μια πιο σοβαρή σχέση, αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Εάν αυτή είναι η πρώτη φορά που εξαφανίζεται, "δώσε του το πλεονέκτημα της αμφιβολίας", συμβουλεύει η Mattenson. "Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να συμβούν." Μετά από 24 ώρες, λέει, στείλε ένα μήνυμα ή κάλεσε τον - αλλά συνέχισε να του δίνεις το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. "Πές του 'Ανησυχώ που δεν σε βρίσκω, μπορείς να μου πεις εάν είσαι καλά;".

Αυτό το είδες; Έρευνα αποκαλύπτει: Τόσες φορές ερωτεύεται κάποιος στη ζωή του

 

Εάν εκείνος επανέλθει, η Mattenson προτείνει να εκτονώσεις το θυμό σου ιδιωτικά - για παράδειγμα, σε ένα ημερολόγιο - ώστε να μπορείς να συζητήσεις για τη σχέση και τις προσδοκίες σου για επικοινωνία ήρεμα και με ανοιχτή καρδιά. Αλλά αν εκείνος συνεχίζει να μην έρχεται σε επαφή, η Mattenson λέει ότι θα πρέπει να αλλάξεις τακτική. "Εάν το επιτρέψεις περισσότερο από δύο ή τρεις φορές, επιτρέπεις εσύ σε εκείνον να το κάνει αυτό σε εσένα".

Κάποιος που εξαφανίζεται δεν είναι κάποιος που θέλεις στη ζωή σου, λέει η Carolina Castaños, ιδρύτρια του MovingOn, ενός online θεραπευτικού προγράμματος. "Όταν είναι αυτός ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει ενα άτομο, και αν δεν δουλεύει τα προβλήματα του, αυτό πιθανότατα δεν θα αλλάξει". Αυτό μας λέει ότι αυτό το άτομο έχει δυσκολία να δημιουργήσει σχέσεις που έχουν ένα βαθμό οικειότητας. Σκέψου τι θέλεις σε μια σχέση με τον σύντροφό σου ή με έναν στενό φίλο σου.

Διάβασε επίσης: Σε απάτησε ο σύντροφος σου; Οι 4 ερωτήσεις που πρέπει να του θέσεις αν θέλεις να συνεχίσεις τη σχέση

 

Αν νιώθετε ότι θέλεις να του στείλεις κι άλλο μήνυμα, στείλε ένα "τελεσίδικο" - αλλά και πάλι, κράτησε το θετικό. Μπορείς να πεις κάτι σαν 'Δεν έχω ακούσει από εσένα εδώ και αρκετές ημέρες, και αυτή η σχέση δεν λειτουργεί για μένα. Είσαι ευπρόσδεκτος να απαντήσεις, αλλά αν δεν το κάνεις, είναι εντάξει. Σου ευχόμαστε ό, τι καλύτερο'."

Θυμήσου ότι δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλον για να βάλεις την τελεία σου. "Εσύ καλείσαι να έχεις ένα υγιές κλείσιμο για τον εαυτό σου, και αυτό δεν περιλαμβάνει το άλλο πρόσωπο", λέει η Mattenson. "Πες στον εαυτό σου 'Είμαι ολοκληρωμένη και πλήρης από τον εαυτό μου, και είμαι διαθέσιμη για ένα πλήρες και ολοκληρωμένο άτομο που θα έρθει στη ζωή μου που θέλει να συνεισφέρει στη ζωή μου."

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ