Αυτός είναι ο λόγος που οδηγεί στην απιστία, σύμφωνα με νέα έρευνα | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
19:00
23/2/2019

Αυτός είναι ο λόγος που οδηγεί στην απιστία, σύμφωνα με νέα έρευνα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Πώς η οδύνη δημιουργεί χώρο για παρηγοριά μέσα στις ερωτικές σχέσεις 

Η απιστία αποτελεί αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες πληγές σε μία σχέση, και τις περισσότερες φορές, η επούλωση δεν είναι δυνατή.

Δες και αυτό: ΑΥΤΟ κάνει τους άντρες να απατούν

 

Αυτό που οι περισσότεροι τείνουν να σκέφτονται, είναι ότι αυτός που απατά είναι ο φταίχτης και ο απατημένος το θύμα. Σύμφωνα με μία νέα έρευνα όμως, που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behavior, τα γνωστά μέχρι τώρα δεδομένα αλλάζουν.

Οι αναλυτές της έρευνας προσπάθησαν να προσεγγίσουν τους λόγους πίσω από την απιστία και τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσοι κερατώνουν, συχνά νιώθουν πληγωμένοι από τον σύντροφο τους. Σε ένα από τα πειράματα περίπου 310 άτομα που βρίσκονται σε σχέση συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε το κατά πόσο νιώθουν απογοητευμένοι ή πληγωμένοι από τον σύντροφό τους αυτήν τη στιγμή, τη σεξουαλική έλξη μεταξύ τους αλλά και την πιθανή ερωτική έλξη προς ένα τρίτο πρόσωπο.   

Αυτό το είδες; Ξενοκοιτάει; Ποια είναι τα σημάδια και τι πρέπει να κάνεις αν τα παρατηρήσεις

 

Σε ένα άλλο πείραμα 130 συμμετέχοντες περιέγραψαν λεπτομερώς συμπεριφορές του συντρόφου τους που τους είχαν πληγώσει στο παρελθόν, ενώ ένα ακόμα group ελέγχου περιέγραψε την καθημερινότητά του. Οι δύο αυτές ομάδες κοίταξαν φωτογραφίες ελκυστικών ανθρώπων και ζητήθηκαν να βάλουν στην άκρη εκείνους που θα επέλεγαν ως πιθανούς συντρόφους.  Εκείνοι που είχαν περιγράψει τις προηγούμενες απογοητεύσεις τους, έδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον προς έναν νέο ελκυστικό σύντροφο, από εκείνους που είχα περιγράψει απλώς την καθημερινότητά τους.   

Διάβασε επίσης: H επιστήμη απεφάνθη: Αυτόν τον μήνα παρατηρούνται οι περισσότεροι χωρισμοί

 

"Συνοπτικά, η έρευνά μας επέδειξε πως οι οδυνηρές συμπεριφορές ενός συντρόφου μειώνουν την επιθυμία του άλλου προς αυτόν και κατ'επέκταση, ακόμα και προσωρινά, τους οδηγούν στην αναζήτηση μιας σχέσης με καλύτερες προοπτικές" εξηγεί ο Gurit Birnbaum, Ph.D., καθηγητής στο Herzliya's Baruch Ivcher School of Psychology στο Ισραήλ. "Όταν εμφανιστούν εσωτερικές απειλές σε μία σχέση, οι σύντροφοι γίνονται πιο επιρρεπείς στην έλξη και το φλερτ με κάποιον άλλο. Η σεξουαλική έλξη για κάποιον άλλο, σε τέτοια περίπτωση, προσφέρει ένα μέσο για να ξεπεράσουν την οδύνη".   

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ