Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
8:30
28/2/2020

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεπεράσεις ένα χωρισμό

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το λέει και η επιστήμη!

Το επιστημονικό περιοδικό Journal of Neuroscience δημοσίευσε μια νέα μελέτη σύμφωνα με την οποία το να σκέφτεσαι ότι έχεις ξεπεράσει ένα χωρισμό, είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος να τον ξεπεράσεις στ' αλήθεια.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κολοράντο συγκέντρωσαν 40 συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν μόλις βιώσει την ερωτική απόρριψη και τους έδειξαν μια φωτογραφία του πρώην τους. 

Στη συνέχεια τους ζήτησαν να μιλήσουν για το χωρισμό τους, ενώ παρακολουθούσαν τις αντιδράσεις του εγκεφάλου τους. Όταν έκαναν διάλειμμα, τους έδωσαν ένα ρηνικό σπρέι, λέγοντας στους μισούς ότι επρόκειτο για κάποια ειδική ουσία που θα απάλυνε το συναισθηματικό πόνο τους και στους άλλους μισούς ότι ήταν απλώς αλατόνερο. 

Το αποτέλεσμα; Οι συμμετέχοντες της πρώτης κατηγορίας ήταν λιγότερο ευάλωτοι, βρήκαν ευκολότερο το να μιλήσουν για τους πρώην τους και το μυαλό τους αντιδρούσε διαφορετικά. 

Επομένως, προκύπτει ότι κάνοντας κάτι που πιστεύεις ότι θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα, αισθάνεσαι πράγματι καλύτερα! Γι' αυτό, αποφάσισε ότι το ξεπερνάς, συμπεριφέρσου ανάλογα και ετοιμάσου για τα επόμενα που θα έρθουν. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ