Αισθάνεσαι μοναξιά στη σχέση σου; Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι και τι πρέπει να κάνεις | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
8:34
1/2/2020

Αισθάνεσαι μοναξιά στη σχέση σου; Ποιοι μπορεί να είναι οι λόγοι και τι πρέπει να κάνεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έχει συμβεί σε όλους... Είσαι καλά στη σχέση σου αλλά κάπου κάπου νιώθεις και λίγο μόνη. Για δες τι μπορεί να συμβαίνει και προσπάθησε, αν μπορείς, να το διορθώσεις!

Μια έρευνα του 2018 σε 20.000 ενήλικες από την εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγείας Cigna, διαπίστωσε ότι σχεδόν το 50% των Αμερικανών αισθάνονται πάντα μόνοι τους ή παραμελημένοι. Πάνω από το 40% δήλωσαν επίσης ότι αισθάνονται ότι οι σχέσεις τους δεν έχουν νόημα. Μια άλλη μελέτη του 2018 του ερευνητικού κέντρου Pew διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ανθρώπων που είναι δυσαρεστημένοι με την οικογενειακή ζωή τους, συμπεριλαμβανομένου του γάμου τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται μοναξιά ή ότι είναι απομονωμένοι.

Η Jessica Small, σύμβουλος γάμου και σχέσεων, υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει επειδή χάνουμε ευκαιρίες να συνδεθούμε. «Οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται την αίσθηση της μοναξιάς στις σχέσεις τους επειδή είναι αποσυνδεδεμένοι και χάνουν ευκαιρίες για σκόπιμες στιγμές οικειότητας, είτε πρόκειται για μια αγκαλιά 10 δευτερολέπτων είτε ένα φιλί το πρωί είτε για μια έξοδο μια μέρα κάθε εβδομάδα», λέει η Small στο Bustle.

Παρακάτω, θα δεις περισσότερους λόγους για τους οποίους μπορεί να νιώθεις μοναξιά στη σχέση σου και τι ακριβώς μπορείς να κάνεις γι 'αυτό.

Διάβασε και αυτό: 12 πράγματα σε μια σχέση που ίσως κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από την απιστία

Δεν μιλάς για την επικοινωνία στη σχέση σου

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη σχέση, αλλά πόσο συχνά αξιολογείς τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ σας; «Αν νιώθεις μοναξιά στη σχέση σου, πρέπει να επικοινωνήσεις με μετα-επικοινωνία», λέει στο Bustle ο Δρ Justine Grosso, ψυχολόγος ειδικευμένος στην ευεξία και τις σχέσεις των γυναικών.

Είναι σημαντικό να συζητήσετε για την τυχόν έλλειψη επικοινωνίας, πώς αισθάνεστε, αν ο σύντροφός σου αισθάνεται με τον ίδιο τρόπο και τι χρειάζεστε και οι δύο για να αισθανθείτε πιο συνδεδεμένοι.

Προτιμάς τη διασκέδαση από τη σύνδεση

Είναι καλό να συνεχίζεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα για να διατηρήσεις φρέσκια τη σχέση σου. Όμως, η Amy McManus, θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας, λέει στο Bustle ότι πρέπει να είσαι σίγουρη ότι η επιθυμία σου να κρατάς τα πράγματα διασκεδαστικά δεν πιέζει τη συναισθηματική σου σχέση με την άλλη πλευρά. Εάν έχετε πολλές αναμνήσεις διασκέδασης μαζί, δοκιμάστε να αφιερώσετε μερικές στιγμές για να καθίσετε στο κρεβάτι, να μιλήσετε και να είστε ευάλωτοι.

«Ξεκίνησε να ανοίγεσαι για κάποια από τα πράγματα που σε ανησυχούν για τη ζωή σας ή για τον εαυτό σου», λέει η McManus. «Αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη αίσθηση σύνδεσης με τον σύντροφό σου, θα σε γνωρίσει πολύ καλύτερα και πιθανότατα θα ανοιχτεί ακόμα περισσότερο».

Μπορεί να βιώνεις έλλειψη αυτοφροντίδας

Αν νιώθεις μοναξιά στη σχέση σoυ, είναι σημαντικό να ελέγξεις τι γίνεται με τον εαυτό σου. Σύμφωνα με την Small, η μοναξιά σου μπορεί να μη σχετίζεται μόνο με τη σχέση σου. Αντ 'αυτού, θα μπορούσε να αντανακλά μια ανάγκη για αυτο-φροντίδα.

«Εξέτασε εάν αντιμετωπίζεις συμπτώματα κατάθλιψης», συμβουλεύει η Small.

Κρατάς ένα μυστικό ή προσπαθείς να αποφύγεις ένα συγκεκριμένο θέμα

Αν κρατάς κάτι μυστικό από τον σύντροφό σου ή αποφεύγεις να μιλήσεις για ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό μπορεί να σας κάνει να απομακρυνθείτε λίγο μεταξύ σας. «Κάποιοι μπορεί να αισθάνονται μοναξιά επειδή έχουν χάσει τη σύνδεση λόγω ενός συγκεκριμένου θέματος (όπως για παράδειγμα τα οικονομικά), κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή άλλων θεμάτων», δήλωσε στο Bustle η ψυχολόγος Δρ Ellen Ross.

Εάν πρέπει να μιλήσεις για ένα άβολο θέμα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις από πού να ξεκινήσεις. Η Ross προτείνει να ξεκινήσεΙς λέγοντας αυτό που σκέφτεσαι, δυνατά. Για παράδειγμα, «Έχω παρατηρήσει ότι κανείς από εμάς δεν θέλει να μιλήσει για τα οικονομικά μας. Μήπως πρέπει να προσπαθήσουμε;». Τότε πάρε το χρόνο να μιλήσετε πραγματικά γι 'αυτό.

«Εάν δεν αισθάνεσαι σίγουρη στη σχέση σου για να το κάνεις αυτό, ίσως είναι καιρός να σκεφτείς εάν θέλεις να είσαι στη σχέση που βρίσκεσαι», λέει η Ross.

Εάν αισθάνεσαι μοναξιά στη σχέση σου, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να δουλέψεις μαζί με τον σύντροφο σου για τη συναισθηματική σας σχέση. Μερικές φορές θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι σε λάθος σχέση, αλλά άλλες φορές το να δουλέψετε μαζί την επικοινωνία σας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ