7 χρόνια φαγούρα: πόσο διαρκεί μια σχέση σήμερα; | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
14:55
25/2/2014

7 χρόνια φαγούρα: πόσο διαρκεί μια σχέση σήμερα;

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Ξέχνα τα επτά χρόνια φαγούρα. Η μέση σχέση έχει άλλη διάρκεια ζωής, μικρότερη δυστυχώς χάρη στην ζημιά που κάνουν τα κοινωνικά δίκτυα.

Μέχρι πριν κάποια χρόνια, κάθε ζευγάρι που σεβόταν τον εαυτό του, έτρεμε μπροστά στα 7 χρόνια φαγούρα, όταν αυτά πλησίαζαν. Αν εσύ, που είσαι ακόμα στα πρώτα χρόνια του δεσμού νιώθεις σιγουριά, να τρέμεις!

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως ο μέσος χρόνος ζωής μιας σχέσης έχει πέσει πλέον στα δύο χρόνια και εννιά μήνες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1953 ενήλικες στη Βρετανία που είχαν πάρει την απόφαση να τερματίσουν μια σοβαρή σχέση ή γάμο τα δύο τελευταία χρόνια. Το κλου: οι ενήλικες χωρισμένη δεν είχαν αποκτήσει παιδιά με τη σχέση ή το γάμο που ναυάγησε!

Στην έρευνα:

το 24% των ζευγαριών ήταν παντρεμένα

41% ζούσαν μαζί

35% ζούσαν χώρια πριν το χωρισμό.

Κι αν πιστεύεις πως η τεχνολογία κάνει καλό στη σχέση και μειώνει τις αποστάσεις, η έρευνα αποδεικνύει πως τα ζευγάρια που χρησιμοποιούσαν περισσότερο τα σόσιαλ μίντια, ήταν εκείνα που επλήγησαν περισσότερο και νωρίτερα όσον αφορά τη σχέση.

79% των χωρισμένων ερωτηθέντων χρησιμοποιούσαν ενεργά τα κοινωνικά δίκτυα όπως: Facebook, Twitter and Instagram ενώ το 36% παραδέχτηκε πως είχε γνωρίσει τον/ την πρώην σε κάποιο δίκτυο ή σελίδα γνωριμιών.

54% ένιωσε πως τα δίκτυα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο χωρισμό του.

34% αποκάλυψε πως ο/η πρώην γνώρισε νέο πρόσωπο στο ίντερνετ κι έτσι επήλθε ο χωρισμός.

23% είχε μπει γρήγορα σε διαδικασία σχέσης επειδή ένιωθε πως γνωρίζει ήδη καλά το άλλο πρόσωπο μέσω ίντερνετ.

12% πιστεύει πως ξέρει πόσο καλά είναι ένα άλλο ζευγάρι στη σχέση του, βάσει της δραστηριότητάς του στα social media (με αποτέλεσμα να νιώθουν πως η δικιά τους χωλαίνει).

Ο George Charles, εκπρόσωπος του www.VoucherCodesPro.co.uk, της εταιρίας που διεξήγαγε την έρευνα τονίζει:

''Παραδοσιακά, τα ζευγάρια ένιωθαν να βαλτώνουν στα επτά χρόνια. Πλέον, η τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εισβάλλει τόσο στη ζωή μας, που καταστρέφουν και τις σχέσεις μας νωρίτερα''.

Οι ειδικοί πάντως τονίζουν πως η αποτοξίνωση από τα δίκτυα μπορεί να βελτιώσει μια σχέση. Αν αφήσουμε λίγο το Facebook και το Instagram και περάσουμε μια ποιοτική ώρα με το άλλο μισό μας, ίσως να μην υπάρξει καν φαγούρα Από την άλλη, τα δίκτυα ίσως βοηθούν να ξεχωρίσεις το σκάρτο εμπόρευμα γρηγορότερα.

Πόσες και πόσες απιστίες δεν αποκαλύφθηκαν τελευταία μέσα από ένα τυχαίο μήνα στο Facebook.

 

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ