5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις κατά τη διάρκεια του τσακωμού | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
19:21
17/6/2018

5 πράγματα που πρέπει να αποφύγεις κατά τη διάρκεια του τσακωμού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

5 σημαντικά tips για να μην κάνεις την κατάσταση χειρότερη

Όσο αγαπημένοι κι αν είστε, πολλές φορές οι καυγάδες των ζευγαριών δεν είναι μόνο αναπόφευκτοι, αλλά ακόμη και υγιείς. 

Πολλές φορές όμως, οι τσακωμοί μπορούν να γίνουν πολύ πιο έντονοι όταν λέγονται πράγματα "βαριά", που ακόμη κι αν λέγονται λόγω θυμού, μπορούν να δημιουργήσουν γρήγορα ένα άσχημο κλίμα. Ο Steve Albrecht, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και συγγραφέας 17 βιβλίων με θέμα τις σχέσεις και τις μορφές βίας που αναπτύσσονται μεταξύ συντρόφων, μοιράζεται τα πέντε σημαντικότερα πράγματα που αξίζει να θυμάσαι για να μην χάσεις τον έλεγχο στον επόμενο τσακωμό με το σύντροφο σου. 

Μην τον βρίσεις

 Όπως εξηγεί και ο Albrecht, όσο κι αν δεν εννοείς πραγματικά αυτό που εκστόμισες, και όσο κι αν απολογηθείς στη συνέχεια, αυτό που είπες δε μπορεί να ξεχαστεί. Είναι μια ανάμνηση θα ανακαλείται πάντα σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση προκύψει μετά. 

Μην εκτοξεύετε απειλές / συναισθηματικούς εκβιασμούς

Λέγοντας φράσεις όπως «δεν έχεις τα κότσια να με αφήσεις» ή «αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρεις χωρίς εμένα», πρακτικά ενθαρρύνεις τον σύντροφο σου να πάρει ακριβώς αυτή την απόφαση. Οι απειλές δεν αλλάζουν ποτέ αποτελεσματικά τη συμπεριφορά κάποιου, γιατί βασίζονται στον φόβο που του δημιουργείς.  

Μην αναφερθείς σε παλαιότερους συντρόφους 

Οι αναφορές σε παλαιότερους ερωτικούς συντρόφους και στις συμπεριφορές τους μπορούν να κάνουν πολύ μεγάλο κακό στο χαρακτήρα του συντρόφου σου. Η σύγκριση θα προκαλέσει έντονο εκνευρισμό και σύμφωνα με τον Albrecht, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πείς ευθέως αυτό που θέλεις. 

Μην χρησιμοποιείς τη σιωπή σαν τιμωρία 

Μετά από κάθε καβγά, είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρχει ψυχρότητα και μηδενική επαφή. Προσπάθησε να περιορίσεις το διάστημα αυτής της ψυχρότητας και μην αφήσεις να περάσει πολλή ώρα απόλυτης σιωπής. Ακόμη κι αν δεν είσαι απολύτως έτοιμη ακόμη να μπεις σε καλή διάθεση, προσπάθησε να ανταλλάξεις μερικές κουβέντες, έστω για τυπικά θέματα. Η ανθρώπινη επικοινωνία θέλει δουλειά, ακόμη κι όταν οι σχέσεις δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.   

Απόφυγε τα αγγίγματα κατά τη διάρκεια του τσακωμού  

Ο Albrecht τονίζει ότι είναι σημαντικό να αποφεύγεται η σωματική επαφή ανάμεσα σε άτομα που βρίσκονται σε ένταση. Ο εκνευρισμός δεν επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του σώματος, χωρίς απαραίτητα να υπάρχει πρόθεση βιαιοπραγίας.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ