5 πικρές αλήθειες που τείνουμε να αγνοούμε στην αρχή μιας σχέσης (και μετά το μετανιώνουμε) | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
10:00
26/1/2020

5 πικρές αλήθειες που τείνουμε να αγνοούμε στην αρχή μιας σχέσης (και μετά το μετανιώνουμε)

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Λένε ότι «η αγάπη είναι τυφλή» και πιθανότατα έχουν δίκιο. Έχουμε την τάση να αγνοούμε πολλά πράγματα για τους αγαπημένους μας, παρόλο που αυτά τα πράγματα κραυγάζουν ότι πρέπει να φύγεις από τη σχέση. Ως εκ τούτου, είτε προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας τα προβλήματα και να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί είτε μπορεί και να σηκωθούμε ένα πρωί συνειδητοποιώντας ότι χάσαμε χρόνια σε μια άσκοπη σχέση.

Αυτό δεν θα συνέβαινε αν μπορούσαμε να πούμε ή να δούμε από την αρχή το πού μπορεί να οδηγήσει μια σχέση. Όμως υπάρχουν κάποια αρχικά σημάδια που μερικές φορές αν δεν τα αγνοήσεις, μπορείς να φύγεις με γρήγορα πηδηματάκια και να μην επιστρέψεις ποτέ.

1. «Δεν έχω ξεπεράσει ακόμα την προηγούμενη μου σχέση»

Είναι ειλικρινής πολύ αν στο πει αυτό. Και αλήθεια πρέπει να το δεχτείς και να πεις αντίο - θα είναι άλλωστε καλύτερο και για τους δυο σας. Πιθανώς δεν θέλεις να είσαι ένα εργαλείο για να ξεχάσει την πρώην του και να ανταγωνίζεσαι συνεχώς μαζί της. Και πιθανότατα δεν θα φρικάρεις αν τα ξαναβρουν. Πέρα από αυτό, δεν συνιστάται στους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια νέα σχέση αμέσως μετά την προηγούμενη ή μέχρι να τελειώσει οριστικά, έτσι είναι καλύτερα να φύγεις και να δώσεις στον σύντροφό σου κάποιο χρόνο για να καταλάβει τα συναισθήματά του.

Διάβασε επίσης: Μήπως δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του; Τα τρία σημάδια που τον «προδίδουν»

2. Διαμαρτύρεται για όλες τις πρώην του

Φυσικά, οι άνθρωποι μπαίνουν σε τοξικές σχέσεις μερικές φορές, αλλά αν συμβαίνει όλη την ώρα, ίσως το πρόβλημα έχει πραγματικά σχέση με τον έναν από τους δύο. Ίσως καταλήξεις να είσαι μια άλλη «τρελή πρώην» στον κατάλογό του και πιθανότατα αυτό θα σε στρεσάρει συνεχώς. Χρειάζεσαι κάτι τέτοιο στη ζωή σου;

3. «Δεν νομίζω ότι ο γάμος έχει νόημα»

Όταν κάποιος το λέει αυτό, το εννοεί σίγουρα και υπονοεί ότι δεν πρόκειται να παντρευτεί, ακόμα και εσένα. Και δεδομένου ότι είσαι ενήλικας, αυτή η γνώμη είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Εάν σκέφτεσαι και εσύ το ίδιο για το γάμο τότε είναι εντάξει. Αλλά είναι σημαντικό να έχεις παρόμοιες απόψεις σε αυτό το θέμα, οπότε αν θέλεις πραγματικά να παντρευτείς, τότε μην σπαταλάς το χρόνο σου.

4. «Όταν είμαι θυμωμένος, φωνάζω και σπάω πράγματα. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω»

Αυτή είναι μια φράση – προειδοποιητικό σημάδι, που δεν πρέπει ποτέ να αγνοηθεί. Αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφός σου είναι συναισθηματικά ασταθής. Μπορεί επίσης να σηκώσει χέρι πάνω σου, ακόμα κι αν νομίζεις ότι αυτό δεν θα συμβεί. Κάνε στον εαυτό σου τη χάρη και εξαφανίσου τη στιγμή που θα τον ακούσεις να φωνάζει, να βρίζει ή παρατηρήσεις – γενικά - βίαιη συμπεριφορά.

Αυτό το διάβασες; Τι να κάνεις αν σου πει "σ'αγαπώ" αλλά εσύ δεν αισθάνεσαι το ίδιο

5. Παραδέχεται ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει μια σταθερή σχέση

Δεν πρέπει να αγνοήσεις αυτή την άποψη, νομίζοντας ότι δεν θα συμβεί μαζί σου. Μην μπεις καν στη διαδικασία να σκεφτείς ότι θα τον αλλάξεις. Αν το είπε να ξέρεις το εννοεί- και επιπλέον μπορεί στο τέλος να σου πει ότι σε προειδοποίησε. Έτσι, εάν ψάχνεις κάτι που θα ήθελες να εξελιχθεί σε σοβαρό δεσμό, τότε ναι, λυπόμαστε, αλλά είσαι με το λάθος άτομο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ