5 λάθος λόγοι για να μείνεις μαζί του | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
13:42
26/4/2016

5 λάθος λόγοι για να μείνεις μαζί του

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κατά γενική ομολογία, ξέρεις πολύ καλά πότε έχει τελειώσει μια ερωτική σχέση. Μια διαρκής μουρμούρα, τσακωμοί, κατάθλιψη, έλλειψη επικοινωνίας, έλλειψη (κοινής) σεξουαλικής ζωής είναι μόνο μερικά από τα σημάδια του τέλους που έχει έρθει

Κομψά, σέξυ και θηλυκά εσώρουχα σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, στην καλύτερη ποιότητα, μόνο στο loveJoy.gr. Απόκτησέ τα εδώ!

Όμως, γιατί ενώ ξέρουμε την αλήθεια επιλέγουμε να μένουμε σε μια τελειωμένη σχέση; Δες ποιοί είναι οι πέντε λάθος λόγοι για να παραμείνεις σε μια σχέση σκέτο ναυάγιο.

1. Είσαι του βολέματος

Μια κακή σχέση μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε κακή συνήθεια. Ίσως δεν είναι αυτό που φανταζόσουν, αλλά ξέρεις και τι να περιμένεις. Όσο χειρότερη η σχέση, τόσο χειρότερο και το βόλεμα. Σε συνδυασμό με το φόβο μιας αλλαγής, το να ξυπνάς και να κοιμάσαι στο πλευρό ενός ανθρώπου που σιχαίνεσαι μπορεί να συνεχιστεί για χρόνια και χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις πως αυτή η στάση θα σε κρατήσει πίσω. Μην φοβάσαι την μεταβατική περίοδο που θα μεσολαβήσει αφού θα διαρκέσει λίγο και θα σε γλυτώσει από τα πολλά χαμένα χρόνια που θα θυσιάσεις στο πλευρό ενός ανθρώπου μόνο από συνήθεια και βόλεμα.

Τι να κάνεις; Κάτσε και σκέψου ποιά χαρακτηριστικά θα ήθελες να έχει η ιδανική σχέση για εσένα και μην σταματήσεις να προσπαθείς μέχρι να αποκτήσεις μια τέτοια.

2. Είναι πρακτικός ο λόγος

Για πολλές, ο χωρισμός δεν έρχεται επειδή ακόμα και μια κακή σχέση τους λύνει πρακτικά και οικονομικά ζητήματα της καθημερινότητας. Μπορεί να σκέφτεσαι πως δεν διαθέτεις το απαραίτητο εισόδημα για να τον αφήσεις και να μείνεις μόνη. Μπορεί να χρειάζεσαι έναν ''σοφέρ'' που θα σε πηγαίνει κάθε πρωί στη δουλειά. Μπορεί απλά να ντρέπεσαι να είσαι η μόνη ''μόνη'' της παρέας σου.

Tι να κάνεις; Όμως σκέψου το πολύ απλό πως για κάθε πρόβλημα υπάρχει και μία λύση. Κάποιες φορές δεν είναι η πιο συμφέρουσα λύση, αλλά είναι καλύτερη από το να μένεις με ένα σύντροφο που αντιμετωπίζεις ως ταξιτζή.

 

3. Είναι και τα παιδιά στη μέση

Σίγουρα αυτός ο λόγος είναι ο πιο περίπλοκος και ο πιο σοβαρός από όλους τους λάθος λόγους για να μείνεις σε μια κακή σχέση. Αν η σχέση σου είναι τόσο κακή που η κακοποίηση (λεκτική ή σωματική) είναι καθημερινό φαινόμενο, πρέπει να πάρεις την απόφαση να φύγεις, όχι για εσένα, αλλά περισσότερο για τα παιδιά σου που κινδυνεύουν να κουβαλούν τα ψυχικά τραύματα για μια ζωή.

Tι να κάνεις; Είστε γονείς και πρέπει από κοινού να πάρετε την ευθύνη της σχέσης. Αν πραγματικά δεν θέλεις να χωρίσεις, μίλησέ του ανοιχτά για τη σχέση σας για το πως νιώθεις και άφησε τον να σου πει κι εκείνος πως αισθάνεται. Μόνο ως υπεύθυνοι γονείς θα πάρετε τη σωστή απόφαση για τη σχέση σας.

4. Σιγά να μην με θέλει κανείς άλλος

Η χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να γίνει τεράστιο εμπόδιο στο να αποτινάξεις το ζυγό μιας κακής σχέσης. Αυτό που δεν σου περνά από το μυαλό είναι πως μπορεί να φταίει η ίδια η σχέση σου για το... υπόγειο στο οποίο βρίσκεται η αυτοπεποίθησή σου. Ή απλά να φταίει η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σου που σε έσπρωξε εξ' αρχής στην αγκαλιά αυτού του άντρα.

Τι να κάνεις; Σκέψου απλά πως αυτό που φαντάζει στα μάτια σου σαν η χειρότερη εναλλακτική, το να μείνεις μόνη δηλαδή, μπορεί να είναι τελικά ο καλύτερος τρόπος για να...

5. Ξεπεράσεις το φόβο της μοναξιάς

Κάποιες φορές το μόνο που φοβόμαστε είναι το πώς θα ξεμείνουμε χωρίς σύντροφο. Όμως, τι το κακό υπάρχει στην ελευθερία του να αποφασίζεις για τα θέλω σου χωρίς την παρεμβολή ενός συντρόφου τύρρανου; Γιατί πρέπει να ισχύει και στις σχέσεις το ''από το ολότελα, καλός και ο Παναγιωτάκης";' Πάρε λίγο χρόνο για τον εαυτό σου και κάνε όλα εκείνα που δεν μπόρεσες όσο ήσουν μέσα στην κακή σχέση.

Τι να κάνεις; Μόνο αν καταλάβεις τι θες, θα βρεις και τον σωστό άντρα που θα έχει τα ίδια όνειρα με εσένα.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ