4 απλοί τρόποι για να πεις «Σ' αγαπώ» με άλλα λόγια! | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
13:22
30/9/2016

4 απλοί τρόποι για να πεις «Σ' αγαπώ» με άλλα λόγια!

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Έρευνες δείχνουν πως η επικοινωνία (η έλλειψή της) στο ζευγάρι, είναι μεγαλύτερος δείκτης χωρισμού, μεγαλύυτερος και από το πόσο ταιριάζουν οι δύο χαρακτήρες ή τι συμβάινει στη ζωή τους, σύμφωνα και με την Αμερικάνικη ΄Ένωση Ψυχολόγων. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επικοινωνήσεις σωστά με το ταίρι σου κι όχι επιφανειακά και δεν περιλαμβάνουν μόνο το «σ' αγαπώ». Ιδού!

Σε στηρίζω

Είναι σημαντικό πέραν της αγάπης σου, ο καλός σου να έχει και την στήριξή σου. Οφείλεις να δείχνεις τη στήριξή σου και λεκτικά και πρακτικά, για να βελτιώνεται η μεταξύ σας ζεστασιά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο "Journal of Personality and Social Psychology".

Λυπάμαι- Έκανα λάθος

Το να γνωρίζεις πως έσφαλες και να παίρνεις και λεκτικά την ευθύνη για το λάθος σου, είναι στοιχείο ωριμότητας και χτίζει την εμπιστοσύνη στη σχέση, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Psychology.

Πώς νιώθεις;

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Ψυχολόγων, τα πολυάσχολα ζευγάρια καταλήγουν να έχουν κυρίως επιφανειακή επικοινωνία και αποφεύγουν να μιλούν για τα συναισθήματά τους μέσα στην καθημερινότητά τους. Είναι σημαντικό, εκτός από χρηστικές πληρφορίες (έφαγαν τα παιδια; ) να μοιράζεστε και ουσιαστικά συναισθήματα (είμαι εκνευρισμένος γιατί μάλωσα στη δουλειά). Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

 

Δεν θέλω να μαλώσουμε

Οι διαφωνίες είναι ένα κομμάτι κάθε σχέσης αλλά η συχνότητά τους, η έντασή τους και το αποτέλεσμα που έχουν, μπορεί να πληγώσει τη σχέση. 

Μην τσακώνεστε διαρκώς, μαλώστε όταν πρέπει, όταν και οι δυο είστε σε φάση να μαλώσετε υγειώς και το βασικότερο μην αφήνετε άλυτους τους καυγάδες. 

Αν ο καυγάς πηγαίνει εκεί που δεν θέλετε με ένταση και φωνές, πάρε την πρωτοβουλία και κάνε pause για άλλη στιγμή. 

 

Μπόνους: Σε αγαπώ

Κι αν θέλεις να πεις «σ' αγαπώ» κι όχι άλλα λόγια, να το πεις! Σύμφωνα με έρευνα, περισσότερα από τα μισά ζευγάρια που διατηρούν μια υγιή σχέση από 1 έως 5 έτη, λένε «σ'αγαπώ» σε καθημερινή βάση.  Κι επειδή, όσο παιρνούν τα χρόνια, μειώνεται ο ρυθμός και η συχνότητα των «σ'αγαπώ», μην ξεχνάς να το λες, να το γράφεις, να το ζωγραφίζεις. 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ