4 απλά καθημερινά πράγματα που μπορεί να φθείρουν τη σχέση σου χωρίς να το καταλαβαίνεις | σχεσεις & sex , ερωτας | womenonly.gr
ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΡΧΙΚΗ / ΣΧΕΣΕΙΣ & SEX / ΕΡΩΤΑΣ
11:35
11/6/2021

4 απλά καθημερινά πράγματα που μπορεί να φθείρουν τη σχέση σου χωρίς να το καταλαβαίνεις

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

H αγάπη έχει να κάνει με τα μικρά πράγματα: τα μηνύματα για «καλημέρα», τα φιλιά για καληνύχτα, τα δώρα και τις ευχάριστες εκπλήξεις. Γενικότερα, η αγάπη έχει να κάνει με τις πράξεις. Μέσα στην τρελή καθημερινότητα, όμως, μπορεί να καταλήξουμε σε στάσεις και συμπεριφορές που πληγώνουν τους συντρόφους μας και συχνά, δεν το καταλαβαίνουμε καν.

Το να είμαστε οι καλύτερες εκδόσεις του εαυτού μας, μεταφέροντάς το και στα έτερα ήμισύ μας είναι ο τρόπος για να επιτύχουμε μια ευτυχισμένη ερωτική ζωή. Για να κατανοήσεις περισσότερα σχετικά με τα λάθη που κάνεις άθελα σου, συνέχισε να διαβάζεις.

Χρησιμοποιείς αυτές τις 4 λέξεις όταν μιλάς στον σύντροφό σου

Γνώριζες ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν λέξεις που δεν πρέπει να ειπωθούν όταν μιλάς στον σύντροφό σου; Παρόλο που η επικοινωνία παίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις, μερικές λέξεις είναι καλύτερα να μη λέγονται. Οι λέξεις είναι οι εξής:

«Πρέπει»: Αυτή η λέξη φέρνει μια αίσθηση απογοητευμένων προσδοκιών για τις πράξεις του συντρόφου σου.

«Πάντα (όπως το, «Το κάνεις πάντα αυτό» ): Αυτό κάνει τον σύντροφό σου να αισθάνεται σαν να μην του επιτρέπεται να κάνει λάθος.

«Ποτέ»: Αυτή η λέξη κάνει τον σύντροφό σου να παραμείνει σε αμυντική κατάσταση.

«Αλλά (όπως στο «Ναι, αυτό ήταν λάθος για μένα, αλλά ...»): Το να πεις τη λέξη «αλλά», σε αυτήν την περίπτωση, κάνει τον σύντροφό σου να αισθάνεται ότι δεν έχει δίκιο.

 

Αλήθεια, ξέρεις ποια είναι η πιο "αθώα" αιτία που ξεκινά άπειρους τσακωμούς
στα παντρεμένα ζευγάρια; Για δες και πράξε αναλόγως

 

Πηγαίνετε στο κρεβάτι διαφορετικές ώρες

Μήπως μένεις ξύπνια εώς αργά ενώ ο σύντροφός σου κοιμάται νωρίτερα; Οι πιθανότητες να απομακρύνεστε σιωπηλά είναι μεγάλες. Ενώ μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες προτιμούν να κοιμούνται ταυτόχρονα με τους συντρόφους τους, η πραγματικότητα διαφέρει. Στην πραγματικότητα, το 75% των ζευγαριών πηγαίνουν στο κρεβάτι διαφορετικές ώρες για διάφορους λόγους, όπως για εργασία, παρακολούθηση τηλεόρασης ή σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Για μια καλύτερη σχέση με τον σύντροφό σου, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να κοιμάστε ταυτόχρονα και παρακολουθήστε τα θετικά αποτελέσματα καθώς περνά ο καιρός.

 

Ξεχνάς το φιλί της καληνύχτας

Η σύγχρονη ζωή απαιτεί από εμάς να δουλεύουμε σκληρά, να απαντάμε σε e-mails, να κάνουμε καθημερινές εργασίες, να ολοκληρώνουμε τις δουλειές του σπιτιού και να διαχειριζόμαστε τα οικονομικά αλλά και την οικογένεια. Αν και έχουμε καλές προθέσεις, η ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να χαλάσει αν υπερτερήσει η ρουτίνα. Μερικές φορές μπορεί να θεωρήσουμε τις σχέσεις μας δεδομένες και να ξεχάσουμε τα μικρά πράγματα που κάνουν τον έρωτα αυτό που είναι.

 

Αν, πάντως, νιώθεις ότι έχει "βαλτώσει" η σχέση σου, θα βρεις εδώ μερικές ιδέες για να βάλεις ξανά τον ρομαντισμό στη ζωή σου. Αξίζει μια προσπάθεια...

 

Ξεχνάς τις φίλες σου

Μήπως παραμελείς τις φίλες σου όταν ξεκινάς μια νέα σχέση; Δυστυχώς, είναι πολύ σύνηθες. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η ανάγκη να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου ότι ακόμη και όταν είσαι μέρος μιας σχέσης, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνεις σε επαφή με τις φίλες σου, καθώς η ποιότητα της ζωής ενός ατόμου βελτιώνεται σημαντικά. Αν δεν το κάνεις, να ξέρεις ότι αυτό θα έχει αντίκτυπο και στη σχέση με τον σύντροφό σου.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ