Γιατί έχει σημασία η τοποθεσία του πρώτου ραντεβού | σχεσεις & sex , ερωτας , ελεύθερη | womenonly.gr
9:30
31/10/2019

Γιατί έχει σημασία η τοποθεσία του πρώτου ραντεβού

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Γιατί το μπαρ όπου συχνάζεις με τις κολλητές σου για να χορέψετε δεν είναι το ιδανικό μέρος για το πρώτο ραντεβού

Δέχτηκες επιτέλους την πρόταση για ένα πολυαναμενόμενο ραντεβού, ανυπομονείς και σκέφτεσαι τι να βάλεις. Αυτό που παίζει επίσης σημαντικό ρόλο όμως, και δεν το περίμενες, είναι το μέρος που θα επιλέξεις για την πρώτη σας συνάντηση.

Δες και αυτό: Δε σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φιλάει; Ιδού τι πρέπει να κάνεις

 

Αν σκεφτείς εκ των προτέρων τις λεπτομέρειες, θα μπορέσεις να απολαύσεις περισσότερο την εμπειρία και να αυξήσεις τις πιθανότητες για μία επιτυχημένη σχέση. Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του πρώτου ραντεβού είναι να κάνεις τον άνθρωπο με οποίον βγήκες, να νιώσει σημαντικός – στόχος που επιτυγχάνεται καλύτερα μέσω της επιλεκτικής προσοχής.

Η έλξη προϋποθέτει προσοχή

Το ιδανικό πρώτο ραντεβού θα πρέπει να επιτρέπει και στους δύο παρευρισκόμενους να εστιάσουν ο ένας στον άλλον, χωρίς περισπασμούς. Σινεμά, αθλητικοί αγώνες, συναυλίες και άλλες επιλογές με συνωστισμό, δεν ανήκουν στα μέρη που θα ευοδώσει μία καινούργια γνωριμία. Μπορούν να αποτελέσουν επιλογές όμως για το τρίτο ή τέταρτο ραντεβού.

Αυτό το είδες; Κεραυνοβόλος έρωτας: 3 σημάδια που φανερώνουν ότι την έχεις "πατήσει"

 

Ο προορισμός μετράει

Επίλεξε ένα πιο οικείο σκηνικό και όχι τόσο επίσημο για να μπορέσει να καλλιεργηθεί η χημεία και να μην στείλεις λάθος σημάδια. Προτίμησε ένα ραντεβού για καφέ ή ελαφρύ δείπνο σε ένα χαρούμενο, χαλαρό και φωτεινό εστιατόριο και όχι ένα δείπνο πέντε πιάτων υπό το φως των κεριών. Τα καλύτερα ραντεβού λαμβάνουν χώρα σε μέρη που είναι σχεδιασμένα να προωθούν τη συζήτηση και να διευκολύνουν με το οικείο περιβάλλον τους, όχι να προκαλούν αμηχανία. Αν δεν είσαι σίγουρη για την επιλογή σου, κάνε μόνη μου μία επίσκεψη ώστε να βεβαιωθείς πώς είναι κατάλληλο για το πρώτο ραντεβού.

Σχετικά με την ατμόσφαιρα, θέλεις να υπάρχει φως. Το eye contact παίζει σημαντικό ρόλο στη χημεία του πρώτου ραντεβού και αυτό σημαίνει ότι δεν θέλεις να τρως στο σκοτάδι και να μην υπάρχει καθόλου οπτική επαφή. Απόφυγε μέρη που είναι γνωστά ως bar για singles, τη δυνατή μουσική και γενικά διάφορους περισπασμούς.

Διάβασε επίσης: Οι 5 λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικούς τους μεγαλύτερους άνδρες

 

Άφησε στην τσάντα το κινητό σου

Η έρευνα της Marisa Cohen (2016) σε 390 ερωτηθέντες (κατά κύριο λόγο ετεροφυλόφιλους συμμετέχοντες) έριξε φως στις συμπεριφορές του πρώτο ραντεβού. Η Cohen μίλησε για "συγχρονισμό", κατά πόσο δηλαδή βρίσκεσαι στο ίδιο μήκος κύματος με τον άλλον, τόσο στη λεκτική όσο και τη σωματική επικοινωνία.

Φαίνεται όμως ότι smartphone σου μπορεί να εμποδίσει  αυτόν τον πρώτο συγχρονισμό. Είναι καλύτερα λοιπόν να αφήσεις στην τσάντα σου το κινητό και να προτιμήσεις να γνωρίσεις το άτομο που έχεις απέναντί σου. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι οι πρώτες εντυπώσεις μετράνε και δεν θέλεις σε καμία περίπτωση να φανείς αγενής ότι δεν σε ενδιαφέρει το πού βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή (ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρει, υπάρχουν κανόνες καλής συμπεριφοράς).

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ