Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο: Στάση στο Παιδικό Μουσείο | μαμα & παιδι , δραστηριοτητες | womenonly.gr
13:18
8/4/2015

Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο: Στάση στο Παιδικό Μουσείο

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σχεδίασε το εκπαιδευτικό έργο «Το Κινητό Μουσείο» και κατά τη διετία 2013-2014 ταξίδεψε σε 30 προορισμούς σε όλη την Ελλάδα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένα ταξίδι δρόμοι πολλοί»... 

Το όνειρο της απόκτησης ενός παιδιού τώρα πιο κοντά στην πραγματοποίησή του, με μία λύση που αφενός δεν σε βγάζει από τη ζεστασιά του σπιτιού σου, αφετέρου δεν σου στερεί κάτι από τη μαγεία της ερωτικής στιγμής, ενώ αυξάνει τις πιθανότητές σου για σύλληψη

 Με την ολοκλήρωση τις διετίας, το  Ελληνικό Παιδικό Μουσείομοιράζεται και παρουσιάζει τις συλλογές, τα έργα των παιδιών και τις μοναδικές αναμνήσεις που βίωσε σε έναν ακόμη προορισμό, τον 31ο στην Αθήνα, στο Παιδικό Μουσείο, στο νέο έκθεμα «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο».

Κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής διετίας, το ΕΠΜ συνεργάστηκε με 92 τοπικούς φορείς (δήμους, σχολεία, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικούς συλλόγους, μουσεία…) και πραγματοποίησε 426 εκπαιδευτικές συναντήσεις στις οποίες έλαβαν μέρος 11.357 παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί. Συνολικά 90 συνεργάτες του ΕΠΜ και εθελοντές συμμετείχαν στη δημιουργία και υλοποίηση του έργου.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα προσέγγισης εδώ και 28 χρόνια ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα. Το Κινητό Μουσείο ήταν ένα καινοτόμο πρόγραμμα μουσειακής εκπαίδευσης με κεντρική θεματική ενότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποίησε το «Ένα ταξίδι δρόμοι πολλοί». Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο πραγματοποιώντας προγράμματα προσέγγισης στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά και τις οικογένειές τους και στους εκπαιδευτικούς που, για γεωγραφικούς λόγους, δεν έχουν τη δυνατότητα να το επισκεφτούν στην Αθήνα, να ανακαλύψουν συλλογές και εκθέματά του στον χώρο στον οποίο βρίσκονται.

Κάθε διαφορετικός προορισμός που επισκέφτηκε το «Κινητό Μουσείο» αποτελούσε ένα νέο μοναδικό γεγονός. Σε κάθε προορισμό, ανεξαρτήτως εάν επρόκειτο για τόπο με περισσότερο ή λιγότερο πλούσια πολιτιστικά ερεθίσματα, διαπιστώθηκε από μικρούς και μεγάλους η δίψα και η ανάγκη να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα βιώματά τους, η ανυπομονησία της γνωριμίας και της συμμετοχής, η επιθυμία των εκπαιδευτικών να μοιραστούν σκέψεις, ιδέες και η θετική τους διάθεση να ανακαλύψουν και να αξιοποιήσουν νέα εργαλεία και μεθόδους στην εκπαιδευτική διαδικασία στην τάξη τους.

Το νέο έκθεμα «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν μαζί και να γνωρίσουν μέσα από τα μάτια των παιδιών, οικογενειών και εκπαιδευτικών κάθε τόπου τα ακόλουθα 30 μοναδικά και ξεχωριστά μέρη: Άστρος Κυνουρίας, Άμφισσα, Γαλαξίδι, Νάουσα Πάρου, Αντίπαρος, Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Λαύριο, Ηράκλειο, Μοχός, Αγ. Γεώργιος Κρήτης, Ν.Ιωνία Βόλου, Πέραμα Ιωαννίνων, Ιωάννινα, Μπάφρα, Ζίτσα, Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Μεγαλόπολη, Κύθνος, Χίος, Θεσσαλονίκη, Μηχανιώνα, Τήνος, Σαντορίνη, Σέριφος, Σύρος, Λάρισα, Σκύρος, Λήμνος.

Το ταξίδι συνεχίζεται… Επιβιβαστείτε!

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ