Μικροί αρχιτέκτονες σχεδιάζουν μια Αθήνα...ουτοπική | μαμα & παιδι , δραστηριοτητες | womenonly.gr
10:56
23/10/2014

Μικροί αρχιτέκτονες σχεδιάζουν μια Αθήνα...ουτοπική

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Είναι η Αθήνα των ονείρων μας μια χαμένη Ατλαντίδα ή πρόταση ζωής;

Στο εργαστήριο αυτό της Στέγης, «μικροί αρχιτέκτονες», 9-11 ετών, σχεδιάζουν την ουτοπική Αθήνα!

Η ουτοπία στην αρχιτεκτονική της πόλης εμφανίστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Πόλεις-κήποι, πόλεις-οκτάγωνα, πόλεις που πετούν και πόλεις που περπατούν έχουν αποτελέσει όνειρο πολλών αρχιτεκτόνων, ενώ κάποιες έχουν ήδη οικοδομηθεί. Ξεκινώντας από τις μοντέρνες ουτοπίες, καταλήγουμε στη μεταμοντέρνα Ατλαντίδα του Léon Krier –βραβευμένου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου με μεγάλη επιρροή– και επικεντρωνόμαστε στις μορφές των κτιρίων. Συσχετίζουμε τις μορφές αυτές με τα κτίρια της Αθήνας και φτάνουμε στο σήμερα: Πώς κατανοούμε τις φόρμες, τους όγκους και τις γεωμετρίες της πόλης μας;
 
Τα παιδιά εμπνέονται από γνώριμα κτίρια της καθημερινότητάς τους, όπως το σπίτι, το σχολείο, το Δημαρχείο, την εκκλησία της γειτονιάς, την Αρχαία Αγορά, ακόμη και την Ακρόπολη! Με τη χρήση πρότυπων πολύεδρων από χαρτόνι, προτείνουν νέες γεωμετρίες, κατασκευάζοντας μια φανταστική γέφυρα από την Ατλαντίδα έως την Αθήνα του σήμερα. Στη συνέχεια, συνθέτουν τα πολύεδρα αυτά, δημιουργώντας μια ομαδική μακέτα της… φανταστικής Αθήνας!
 
Απευθύνεται σε: Παιδιά 9-11 ετών
 
Προϋποθέσεις: Υποχρεωτική συμμετοχή και στις τέσσερις συναντήσεις του κύκλου.
 
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από την αρχιτέκτονα και interaction designer Άρτεμη Παπαγεωργίου και την αρχιτέκτονα Δήμητρα Μπίλλια.
 
INFO:
Αθήνα: Η δική μας Ατλαντίδα
Τα παιδιά σχεδιάζουν τη φανταστική Αθήνα, σε ένα εργαστήριο ουτοπικής αρχιτεκτονικής
Τα Σάββατα 22 & 29 Νοεμβρίου και 6 & 12 Δεκεμβρίου 2014
11:00-14:00
 
ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ